More

  Google va șterge automat datele noilor utilizatori după 18 luni

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google va șterge automat datele noilor utilizatori după 18 luni. Nu mai este o noutate că Google colectează multe dintre datele personale ale utilizatorilor. Prin faptul că gigantul oferă o mulțime de servicii, e normal să și colecteze date pentru a le face să fie funcționale.

  Google poate colecta date pentru istoricul de căutări Chrome. Cum de altfel poate colecta date pentru istoricul de vizionare YouTube sau pentru istoricul de locații de pe Maps. Numiți voi alte motive pentru care Google colectează date ale utilizatorilor.

  Datele utilizatorilor pot ajuta la personalizarea experiențelor acestora. În plus, nu e nimic greșit în colectarea de date, cât timp utilizatorii sunt complet informați cu privire la ce se întâmplă cu datele lor. Google spune că de acum va șterge automat istoricul de date ale noilor utilizatori după 18 luni. Acest lucru se va întâmpla implicit, în mod continuu.

  Google va șterge automat datele, dar nu și pentru utilizatorii vechi

  Google a început să permită utilizatorilor să șteargă automat istoricul după 18 luni încă de anul trecut. Însă, această funcționalitate nu era setată ca implicită. Astfel, utilizatorii erau nevoiți să aleagă opțiunea de ștergere automată sau să șteargă manual istoricul.

  Acum, utilizatorii existenți pot vedea notificări care îi atenționează că pot folosi această funcție. Însă, compania nu va schimba setările și nu va șterge automat istoricul acestora.

  Google va putea să folosească istoricul de date pentru a personaliza experiența utilizatorilor. Așadar, dacă nu ai aflat deja, dacă vrei, poți oricând să ceri Google să șteargă automat datele tale la 3 luni sau la 18 luni. Iar dacă ești utilizator nou, nu trebuie să îți faci griji, pentru că Google va șterge oricum datele automat.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.