More

  Un atac major pe Twitter atrage o anchetă FBI

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un atac major pe Twitter atrage o anchetă FBI. Pe 15 iulie, hackerii au obținut controlul unor conturi Twitter deținute de directori și pasionați de Bitcoin.

  După ce hackerii au răspândit mesajul lor de pe mai multe conturi de Twitter legate de Bitcoin, au mers mai departe. Primul cont important care a fost preluat pare să fi fost cel al lui Elon Musk.

  Inclusiv Bill Gates, Uber, Apple, Kanye West, Jeff Bezos, Mike Bloomberg, Joe Biden și fostul președinte Barack Obama au fost afectați.

  Un atac major pe Twitter atrage o anchetă FBI

  FBI a confirmat că investighează atacul.

  „FBI investighează incidentul care a implicat mai multe conturi de Twitter aparținând unor persoane cu profil înalt care a avut loc pe 15 iulie 2020.

  Se pare că aceste conturile au fost compromise pentru a perpetua frauda criptovalută. Sfătuim publicul să nu cadă victimă acestei escrocherii trimițând criptocurrency sau bani în urma acestui incident.

  Pentru că această anchetă este în desfășurare, nu vom face comentarii în acest moment.”, a declarat Divizia FBI din San Francisco.

  Ancheta FBI este acum una dintre numeroasele investigații cu privire la incident. Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, a anunțat o anchetă cu privire la atac. Cuomo a spus că hack-ul este „profund tulburător. De asemenea, ridică îngrijorări cu privire la securitatea cibernetică a sistemelor noastre de comunicații.”

  Mai mulți membri ai Congresului și-au semnalat îngrijorarea

  Senatorul din Missouri, Josh Hawley, a trimis o scrisoare către CEO-ul Twitter, Jack Dorsey.  O serie de reprezentanți republicani au declarat că Dorsey ar trebui să prezinte informații cu privire la practicile de securitate ale companiei și la evenimentele care au condus la atac.

  Twitter a furnizat relativ puține detalii despre modul în care au avut loc atacurile. Compania a dat vina pe un „atac de inginerie socială” care a vizat angajații cu acces la instrumente interne.

  Compania nu a comentat speculațiile potrivit cărora un angajat ar fi putut fi plătit pentru a facilita atacul. De asemenea, Twitter spune că nu crede că parolele utilizatorilor au fost compromise.

  Faptul că atât de multe conturi ale persoanelor influente au fost compromise ridică serioase întrebări cu privire la practicile de securitate Twitter.

  Compania a avut anterior angajați care foloseau poziția lor pentru a accesa în mod necorespunzător conturile. A existat inclusiv un contractant care a dezactivat temporar contul lui Donald Trump. Cum de altfel au existat și foști angajați care au fost acuzați de spionaj pentru Arabia Saudită.

  După cum au subliniat mulți, cele mai recente atacuri ar fi putut fi mult mai grave decât aceste incidente. Hackerii care au acces la unele dintre cele mai influente conturi și la milioanele lor de adepți, ar fi putut face mai mult decât să încerce să înșele utilizatorii.

  Și faptul că atacatorii au avut acces la aceste conturi înseamnă că mesajele directe ale utilizatorilor au fost, de asemenea, accesibile. Twitter nu a indicat dacă mesajele directe au fost afectate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.