More

  Google demască utilizatorii extremiști

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google demască utilizatorii extremiști, iar compania s-ar fi implicat mai mult de atât. Google ar fi trimis date de identificare către autorități. Dar a fost inconsecvent când s-a pus problema emilinării conținutului jignitor.

  Google ar oferit autorităților informații de identificare ale anumitor utilizatori, potrivit informațiilor oferite de The Guardian. Documente interne arată că Grupul de Investigație CyberCrime al Google a trimis informații către poliție. Precum nume reale, adrese, carduri de credit, gmail și conturi de recuperare a emailurilor, cât și IP-uri ale login-urilor recente. În unele cazuri, au fost trimise și copii ale comentariilor de pe platforme precum YouTube. Comentariile includeau amenințări violente de natură rasistă și teroristă.

  Google demască utilizatorii extremiști

  Aici se deschide un subiect amplu de discuție. Colaborarea cu autoritățile pentru oprirea indivizilor periculoși face parte din procesul de reducere a riscului la care este expus publicul. Cu toate acestea, adepții confidențialității își manifestă îngrijorarea cu privire la maniera în care se desfășoară lucrurile.

  Aceștia spun că Google nu face altceva decât să scape de responsabilitate. În unele cazuri, Google a oferit informații despre unii utilizatori care manifestă un comportament îngrijorător. Cu toate acestea, compania nu a eliminat și conținutul care ar fi ridicat semnale de alarmă.

  Un exemplu dat de publicația „The Guardian” are în vedere un utilizator al cărui canal este acum interzis. Acesta a lăsat câteva comentarii la un video despre împușcăturile în masa din El Paso și Dayton. Utilizatorul a început să detalieze modalitatea prin care poți construit explozibili.

  În vreme ce clipul video a fost șters de atunci, The Guardian indică faptul că există comentarii ale utilizatorului și în alte clipuri. Acele comentarii sunt de aceeași natură. În ele utilizatorul explică modul prin care poți construi explozibili.

  Google nu a oferit niciun răspuns cu privire la aceste informații. Nu toate materialele pe care Google le-a distribuit au legătură cu amenințări rasiste și teroriste. Unele aveau legătură cu gânduri suicidale, automutilare sau afecțiuni mintale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.