More

  Sonos dă în judecată Google, din nou

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sonos dă în judecată Google pentru 5 brevete. Este a 2-a oară anul acesta când Sonos dă în judecată gigantul online. Google este dus în instanță pentru că ar fi folosit unele dintre cele mai recunoscute funcții brevetate de Sonos pe difuzoare.

  Sonos a deschis un nou proces cu doar o zi înainte ca Google să prezinte Pixel 5. Patentele Sonos acoperă tehnologii care formează bazele a unora dintre cele mai cunoscute funcții de la Sonos. Printre aceste funcții numărându-se și instrumentul de reglare Trueplay.

  Sonos dă în judecată Google a 2-a oară

  Sonos a dat în judecată Google pentru prima dată la începutul anului 2020. La acea vreme, compania a susținut că Google a încălcat cinci dintre brevetele sale de difuzoare. Printre acestea se numără și o plângere care detaliază o tehnologie care permite difuzoarelor fără fir să se sincronizeze între ele.

  În iunie, Google l-a contracarat pe Sonos. Gigantul susținea la acea vreme că Sonos folosea tehnologiile sale de căutare, software, rețea și procesare audio fără să plătească o taxă de licențiere.

  „Deși Google dă în judecată rar alte companii pentru încălcarea brevetelor, trebuie să își afirme drepturile de proprietate intelectuală aici.”, scrie Google în reclamație.

  „Credem că este de o importanță vitală ca Sonos, atât pentru binele său, cât și pentru cel al altor companii inovatoare mai mici, să se ridice în fața monopolilor care încearcă să copieze și să subvenționeze drumul lor către o dominație suplimentară.”, afirmă un purtător de cuvânt al Sonos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.