More

  Nemulțumit de calitatea video din timpul conferințelor? Care ar fi soluția

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nemulțumit de calitatea video din timpul conferințelor? Anul aceasta ne-a transformat tuturor stilul de lucru și de învățare. Elevii și profesorii s-au adaptat la noi moduri de predare. Angajații și angajatorii s-au adaptat la modul de lucru remote. Și, chiar dacă noi lucram deja online, tot am fost nevoiți să facem un upgrade al echipamentelor pentru a obține rezultate audio-video și mai bune.

  Însă, în articolul de față nu voi vorbi despre cum ne-a schimbat pe noi anul 2020. Acest subiect îl vom trata într-un video dedicat. Desigur, imediat ce reluăm seria de live-uri pe YouTube Noobz și începem să realizăm podcasturi.

  Acum vreau să vorbim despre cum puteți să îmbunătățiți calitatea video din conferințe. Nu aveți nevoie de resurse financiare extrem de mari, ci doar de echipamentele de tehnologie potrivite.

  Poate se întâmplă să aveți acasă o cameră de filmat tradițională, cu port HDMI. La fel de bine, poate aveți un GoPro. Ei bine, pe oricare dintre ele le puteți golosi pentru a preda sau prezenta pe platforme digitale precum Google Classroom, Google Meet, Teams, Zoom, etc.

  Este momentul să nu vă mai faceți probleme că nu puteți veni în întâmpinarea așteptărilor celor care vă urmăresc online. Dacă sunteți profesori, cei mici vor putea să vă urmărească la o calitate cel puțin la fel de bună ca a creatorilor de conținut pe care îi adoră. Astfel, ei nu vor mai fi plictisiți și vor da mai mult randament la ore.

  Modernizare sau adaptare, spune-i cum vrei

  Nu putem spune că folosirea tehnologiei care există, totuși, de ceva vreme pe piață se încadrează la modernizare. E mai degrabă o adaptare la soluții care au fost până acum promovate, dar cărora nu le găseam aplicabilitate în viețile personale.

  Spre exemplu, câți dintre voi știți despre plăcile de captură? Știți de câte feluri sunt ele, cum arată și cât de simplu se folosesc? Cel mai probabil, doar dacă lucrați în domeniul audio-video sau sunteți pasionați de jocuri pe PC, ați folosit sau văzut o placă de captură.

  Ei bine, un produs care costă mai puțin de 500 lei îți poate schimba stilul de predare și prezentare.

  Camerele video integrate în laptop, deși „suficiente”, sunt cu mult inferioare camerelor de filmat tradiționale. O prezentare ținută folosind echipament cu fidelitate scăzută a imaginii și a sunetului este, puțin spus, inconfortabil de urmărit.

  Calitatea video din timpul conferințelor poate fi mai bună cu placa de captura ATEN CAMLIVE UC3020

  Reprezintă un mod de a transformă camera de filmat tradițională, cu port HDMI, în a două camera web a laptopului. Pe aceasta, profesorul o poate folosi cu ușurință pe platformele digitale de predare. Dispozitivul are dimensiuni reduse și dispune de un port HDMI pentru intrare de date și un port USB C și USB-A prin adaptorul inclus în cutie pentru conectarea în calculator.

  Placa de captură se poate conecta la orice periferic cu HDMI, precum camere video sau DSLR și va transmite o imagine superioară camerei web integrate în laptop-uri. ATEN UC3020 se bucură de compatibilitate vastă și funcționează la rezoluții de până la 1080p rulând 60 de cadre pe secundă.

  Desigur, placa transmite și sunet, iar conectarea unui microfon extern prin camera video va conduce la performanțe de excepție. Se poate conecta și echipament de laborator compatibil, precum microscoape digitale pentru orele de biologie.

  Dacă vreți să povestim mai multe despre plăci de captură, scrieți-ne în comentarii. Putem realiza inclusiv un tutorial video prin care să vă învățăm cum să creați un set-up de lucru accesibil cu ce aveți deja acasă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.