More

  Să oferim o viață nouă telefoanelor noastre

  E momentul să oferim o viață nouă telefoanelor noastre. Vă provocăm să căutați prin sertarele de acasă sau de la birou și să numărați produsele electronice pe care nu le mai folosiți. Cel mai probabil, veți da peste un telefon vechi sau o tabletă care nu mai funcționează și peste câteva încărcătoare cu tehnologii depășite.

  Cu puțin noroc veți găsi laptopul a cărui balama i-ați rupt-o prin facultate și care nu se mai deschide de la ultimul accident cu lichide. Faceți curat și reciclați-le!

  Dacă e vorba de smartphone-uri și tablete vechi, prin programe de Buy-Back, cum este cel de la Orange, puteți chiar să primiți vouchere de minim 10 euro. Cristi, spre exemplu, în 2017 a beneficiat de un program de Buy-Back de la Orange în colaborare cu Samsung și a primit 160 euro pentru vechiul telefon. Așa a reușit să cumpere Galaxy Note8 pe care îl folosește și azi.

  Repară telefonul la Care Center Orange

  În cazul în care ți-ai spart display-ul telefonului sau mufa de încărcare nu mai funcționează, mergi în Care Center Orange și repară-le! Aici reparațiile simple se fac pe loc, iar pentru cele complexe telefoanele sunt colectate și trimise spre service-ul central din București. Unde situația impune, primești telefon de schimb, iar de fiecare dată ai parte de asistență personalizată.

  Noi avem un Galaxy S8 cu display spart pe care îl vom repara în perioada următoare și îl vom dona în comunitate unui elev care nu are de pe ce să învețe online.

  Dacă alegeți să amânați repararea telefoanelor, trebuie să știți că va fi afectată performanța produsului. În plus, orice telefon care nu respectă standardele de siguranță ale producătorului poate prezenta un pericol pentru utilizator.

  Se poate întâmpla să îți dorești mult un smartphone lansat anul acesta

  Însă, pentru că prețul pentru unul nou depășește bugetul tău, renunți la ideea de a-l achiziționa. Ei bine, prin programul de recondiționare de la Orange poți ajunge să cumperi telefonul preferat la un preț accesibil.

  Produsele au trecut printr-un control riguros al calității înainte să fie repuse în vânzare și au garanție 12 luni. Cu ușoare semne că au trecut înainte, pentru scurt timp, prin mâinile unor clienți care apoi s-au răzgândit, aceste telefoane au fost salvate de la distrugere și reintroduse în circuit printr-un proces complex de revalorificare.

  Peste un miliard și jumătate de telefoane vândute în 2019

  Mare parte din emisiile de CO2 din industria digitală țin de procesele de producție a echipamentelor, în speță a telefoanelor.

  Potrivit Statista, numai în 2019, în lume au fost vândute 1.52 miliarde de telefoane. Raportându-ne la anul 2012, când s-au vândut 680 de milioane de unități, făceți-vă o idee ce înseamnă asta pentru mediul înconjurător.

  Alegerile noastre influențează ziua de mâine

  Tehnologia poate face bine, dar administrată greșit poate să facă și rău. Fără să ne schimbăm obiceiurile de consum, ne putem lua un angajament față de mediu. Orange, prin campania ”Să oferim o nouă viață telefoanelor noastre” ne invită să contribuim la schimbare.

  Noobz se alătură campaniei de conștientizare cu privire la impactul echipamentelor digitale asupra mediului derulată de Grupul Orange. Ne luăm angajamentul în fața comunității că vom reflecta mai des asupra modului în care putem acționa concret pentru a reduce impactul asupra mediului. De asemenea, asta vă încurajăm și pe voi să faceți.

  De 11 ani, Orange a colectat 200.000 de telefoane anual, echivalent a 14 tone de telefoane. Din total, 85% sunt trimise la reciclare. Restul sunt recondiționate și revândute de partenerul colaborator. O tonă de deșeuri electronice reciclate înseamnă un cost evitat de 43EUR. Asta înseamnă echivalentul dioxidului de carbon care nu se mai eliberează în natură.

  Vorbiți-le celor dragi despre astfel de campanii, pentru viitorul vostru și al lor. Profitați de programele care vă oferă suport pentru achiziționarea de noi produse. Reciclați, recondiționați și gândiți-vă întotdeauna că la fel cum contribuim la poluare, putem contribui și la reglarea echilibrului în natură.

  Ce fac românii cu telefoanele pe care nu le mai folosesc?

  – 1 din 2 români preferă să păstreze telefonul vechi în casă;
  – 3 din 10 români tind să dea telefoanele prietenilor sau rudelor să le folosească;
  – 1 din 4 persoane duc telefoanele vechi la punctele de reciclare;
  – 4% dintre utilizatorii români aruncă telefoanele vechi precum alte obiecte obișnuite;
  – 1 din 4 români dau telefoanele vechi ca parte din prețul achiziționării unor dispozitive noi, în regim buy-back.

  sa dam viata

  #PentruMâine putem schimba aceste statistici

  Putem fi noi cei care nu vor mai păstra telefoanele vechi acasă. Putem fi noi cei care să donăm vechiul telefon în stare perfectă de funcționare, după ce l-am reparat. Putem fi noi cei care duc mai des produse la punctele de reciclare, care nu aruncă telefoanele vechi ca pe oricare alt produs obișnuit sau, putem fi noi cei care să dăm la buy-back vechiul telefon pentru unul nou.

  Alegerile noastre influențează ziua de mâine și stă în puterea noastră dacă să apelăm la programe de reciclare concrete pentru a gestiona responsabil consumul de resurse naturale.  

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here