More

  Singapore aprobă vânzarea ”cărnii cultivate” în laborator

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Singapore aprobă vânzarea cărnii cultivate în laborator. Eat Just își poate vinde ”puiul cultivat” ca ingredient în nuggets.

  Singapore a devenit prima țară din lume care a aprobat vânzarea cărnii cultivate. Miercuri, Agenția pentru Alimentație din Singapore și-a dat acordul ca Eat Just să își vândă puiul cultivat în laborator ca ingredient pentru nuggets.

  Eat Just este un start-up american cunoscut pentru înlocuitorul de ouă pe bază de plante. Compania a declarat pentru NBC News că disponibilitatea inițială a cărnii sale va fi limitată. Astfel, va începe cu un singur restaurant care vinde nuggets. Cu toate acestea, Eat Just intenționează să vândă în cele din urmă carnea direct consumatorilor. Pentru a-și atinge scopul, Eat Just își mărește capacitatea de producție.

  Carnea cultivată este diferită de alternativele pe bază de plante oferite de Impossible Foods și Beyond Meat. În acest caz, carnea reală este creată prin preluarea celulelor stem din mușchiul sau țesutul adipos al unui animal și plasarea acestora într-un mediu care susține creșterea lor.

  Josh Tetrick, CEO-ul Eat Just, a comparat procesul de ”cultivare a cărnii” cu fabricarea berii. Puiul cultivat este sigur de mâncat. Produsul include o cantitate mare de proteine și o compoziție diversificată de aminoacizi.

  Singapore aprobă vânzarea cărnii cultivate în laborator

  În plus, un avantaj major al procesului de fabricație Eat Just este că nu implică niciun antibiotic. Folosirea excesivă a antibioticelor în agricultura industrială este un subiect dezbătut des când vine vorba de sănătatea umană. „Credem că [modalitatea] de a rezolva cu adevărat problema cărnii – care este o problemă de sănătate, o problemă de defrișare, o problema morală – este să producem proteine animale.”, a declarat Tetrick pentru NBC News.

  Start-up-ul lucra pentru a obține aprobarea de aproximativ doi ani. Ca parte a procesului, a trebuit să demonstreze că poate produce în mod constant puiul cultivat. În timp ce decizia Singapore ar putea încuraja alte țări să urmeze exemplul, aprobările SUA sau a altor țări sunt probabil la ani distanță. În SUA, în special, există grupuri puternice de lobby care reprezintă crescătorii de bovine și alți fermieri care vor fi împotriva cărnii cultivate.  

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.