More

  Cydia dă în judecată Apple, acuzând compania de monopol

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cydia dă în judecată Apple, acuzând compania de monopol. Cydia a oferit, la un moment dat, aplicații pentru dispozitive iOS jailbreak, dar susține că Apple a înghețat concurența.

  În acest noul proces, creatorul magazinului de aplicații iOS jailbreak Cydia susține că Apple a folosit tactici anticoncurențiale. Aceste tactici ar fi blocat Cydia și alți potențiali rivali atunci când și-au creat propriul App Store.

  Cydia dă în judecată Apple, acuzând compania de monopol

  Conform acuzațiilor, Apple „a început să constrângă utilizatorii să nu folosească niciun alt serviciu de distribuție al aplicațiilor iOS, în afară de App Store, cuplându-l din ce în ce mai mult de iPhone în sine, pentru a înlătura întreaga concurență”. Compania vrea un proces cu jurați și daune monetare nespecificate: „Acest proces urmărește să deschidă piețele pentru distribuția aplicațiilor iOS și procesarea plăților aplicațiilor iOS către cei care doresc să concureze corect cu Apple și să recupereze daunele enorme cauzate de Apple.”

  Dezvoltatorul de software Jay Freeman a lansat Cydia în 2007, înainte ca Apple să fi înființat App Store. După lansarea App Store, Cydia a devenit o modalitate pentru utilizatori de a instala aplicații, modificări și software care nu fuseseră încă aprobate de Apple. Procesul susține că iPhone-urile timpurii au fost limitate în funcționalitate. De asemenea, ele au venit cu „doar o mână de aplicații Apple” și nu au putut instala software sau aplicații suplimentare. De-a lungul anilor, Apple a făcut dificilă utilizarea iOS jailbreak pe iPhone-urilor. Procesul susține că dezvoltatorii au fost descurajați să folosească magazine de aplicații care nu sunt Apple. Cydia a oprit noi achiziții în 2018.

  Apple este acuzată că deține monopolul asupra distribuției de software iOS

  Procesul Cydia, raportat pentru prima dată de publicația The Washington Post, susține că Apple are acum monopolul asupra distribuției de software iOS. „Dacă nu ar fi achiziționarea și menținerea anticoncurențială a unui monopol ilegal asupra distribuției aplicațiilor iOS, utilizatorii de astăzi ar fi de fapt în măsură să aleagă cum și unde să localizeze și să obțină aplicații iOS, iar dezvoltatorii ar putea alege distribuitorul de aplicații iOS”, conform procesului.

  Apple spune că intenționează să revizuiască procesul și continuă să descurajeze oamenii să utilizeze iOS jailbreak din motive de securitate. Un studiu din 2019 realizat de compania antivirus Norton a constatat că verificările stricte ale Apple cu privire la ce aplicații sunt permise în App Store au făcut ca dispozitivele iOS să fie ceva mai sigure decât cele care rulează sistemul de operare Android cu sursă deschisă. Cu toate acestea, Biroul pentru Drepturile de Autor a stabilit că iOS jailbreak nu este ilegal.

  Mai multe companii acuză Apple de comportament anticoncurențial

  Cydia este cea mai recentă companie care pretinde că Apple s-a angajat într-un comportament anticoncurențial. În august, Epic Games a introdus un nou sistem de plăți directe în popularul său joc Fortnite. Scopul era acela de a ocoli taxa de 30% a Apple. Apple a scos Fortnite din App Store pentru încălcarea regulilor sale. În consecință Epic a răspuns printr-un proces civil împotriva Apple, susținând că producătorul iPhone încalcă legea antitrust.

  Un judecător a dat o ordonanță pentru a împiedica Apple să riposteze împotriva platformei Unreal Engine a lui Epic. Însă, a refuzat să acorde o interdicție care ar fi restabilit Fortnite în App Store-ul Apple. Apple a declarat că va solicita despăgubiri împotriva Epic pentru că ar fi încălcat contractul cu iOS App Store.

  În septembrie, mai multe companii care au criticat Apple, inclusiv Epic, Spotify, Basecamp, Match Group, Tile, Blix și Deezer, au creat Coalition for App Fairness pentru a „crea condiții de concurență echitabile pentru companiile de aplicații și pentru a oferi oamenilor libertatea de a alege pe dispozitivele lor. ”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.