More

  Trump semnează ordinul de blocare a opt aplicații chineze

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Trump semnează ordinul de blocare a opt aplicații chineze. Alipay Ant Group, QQ Tencent și WeChat Pay se numără printre aplicații.

  Trump semnează ordinul de blocare a opt aplicații chineze

  Președintele Trump a semnat un nou ordin executiv care interzice tranzacțiile cu companiile din spatele a opt aplicații chineze. Tranzacțiile vor fi interzise în 45 de zile, relatează Reuters.

  Lista completă a aplicațiilor include: Alipay, CamScanner, QQ Wallet, SHAREit, Tencent QQ, VMate, WeChat Pay și WPS Office.

  „Ritmul și continuarea răspândirii în Statele Unite a anumitor aplicații mobile și de desktop și a altor programe software dezvoltate sau controlate de persoane din Republica Populară Chineză … continuă să amenințe securitatea națională, politica externă și economia Statele Unite ”, apare în ordin.

  Secretarul pentru comerț al SUA, Wilbur Ross, a confirmat că Departamentul de Comerț va „începe să implementeze directivele E.O., inclusiv identificarea tranzacțiilor interzise”. Reuters relatează că Departamentul de Comerț va face acest lucru înainte ca Trump să părăsească mandatul pe 20 ianuarie.

  Noul ordin executiv vine după două ordine anterioare din august. Ordine care au încercat deja să interzică tranzacțiile cu ByteDance, compania mamă a TikTok și WeChat. Cu toate acestea, un judecător a blocat interdicția WeChat în septembrie și din nou în octombrie. De asemenea, un judecător a acordat o hotărâre preliminară de oprire a interdicției TikTok în decembrie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.