More

  Facebook lansează platforma de știri Bulletin

  Facebook lansează platforma de știri Bulletin. Platforma socială va plăti autorii pentru a intra în competiție cu Substack.

  Facebook lansează platforma de știri Bulletin

  Facebook a lansat platforma de buletine de știri informative Bulletin. Mark Zuckerberg a anunțat noul proiect în timpul unei live, spunând că proiectul a venit ca un „răspuns la ceea ce se întâmplă în ecosistemul media”.

  Bulletin va găzdui un amestec de conținut gratuit și conținut plătit. Unele articole vor fi disponibile gratuit, în timp ce altele vor fi disponibile cu plată plată. Abonamentele cu plată oferă acces la funcții suplimentare, cum ar fi Facebook Groups dedicate sau ecusoane speciale.

  Ca și buletinul informativ Substack, Facebook va plăti unii autori în avans pentru participarea lor. Zuckerberg a spus că Facebook nu va lua un comision din veniturile autorilor, pentru moment. De asemenea, le va oferi posibilitatea de a-și duce conținutul și listele de abonați cu ei pe o altă platformă.

  Spre deosebire de inițiativele anterioare de la Facebook, Bulletin va fi o platformă de sine stătătoare în afara aplicației Facebook principale. Platforma de newsletter are propriul site web și branding, deși va profita de instrumentele de distribuție Facebook.

  Buletinele informative vor fi integrate în paginile Facebook ale autorului, iar utilizatorii pot găsi conținutul în secțiunea de știri a aplicației Facebook. Autorii vor avea, de asemenea, capacitatea de a adăuga podcast-uri și săli audio, a spus Zuckerberg.

  Linia inițială de autori include personalități precum Malcom Gladwell și Adam Grant, fostul corespondent CNN Casa Albă Jessica Yellin și fostul corespondent ESPN Erin Andrews. Deocamdată, nu este clar când Facebook va deschide platforma dincolo de lista inițială de autori.

  Compania descrie programul ca fiind o „versiune beta închisă”, dar Zuckerberg a spus că va aduce mai mulți autori la bord în „săptămânile următoare”, inclusiv persoane specializate în știrile locale.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here