More

  Discord găzduiește în continuare malware

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Discord găzduiește în continuare malware. O campanie a fost înșelată prin browserul web de către hackeri.

  Discord găzduiește în continuare malware

  Cercetătorii în materie de securitate cibernetică au descoperit încă o dată că Discord găzduiește malware rău intenționate în timpul unei investigații privind utilizarea tot mai mare a contrabandei HTML.

  Un raport al cercetătorilor Sophos a arătat că platforma de mesagerie a devenit fără să vrea aliat al criminalilor cibernetici. Acest lucru a fost posibil prin găzduire și distribuire a malware-ului.

  Acum, cercetătorii de la Menlo Security au găsit că actorii rău intenționați folosesc Discord pentru a găzdui malware-ul. Denumită ISOMorph, campania folosește contrabanda HTML pentru a livra malware-ul în prima etapă prin browserul web.

  Cercetătorii explică faptul că contrabanda HTML ajută la livrarea malware-ului prin ocolirea eficientă a diferitelor soluții de securitate a rețelei. Acest lucru include sandbox-uri, proxy-uri vechi și firewall-uri.

  „Credem că atacatorii folosesc contrabanda HTML pentru a livra sarcina utilă către punctul final, deoarece browserul este unul dintre cele mai slabe verigi fără soluții de rețea care îl blochează”, menționează Menlo Security într-o postare pe blog care analizează campania ISOMorph.

  Contrabanda HTML a fost, de asemenea, utilizată în cea mai recentă campanie de spear-phishing de către grupul Nobelium. Este vorba despre atacul lanțului de aprovizionare SolarWinds.

  Popular printre dezvoltatorii web ca mijloc de optimizare a descărcărilor de fișiere, hackerii folosesc contrabanda HTML pentru a ocoli securitatea standard a perimetrului, explică Menlo Security.

  Odată ce este livrat malware-ul instalează troieni cu acces la distanță care permit atacatorului să folosească dispozitivul în scopuri ilegitime.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.