More

  Diferențele dintre Samsung Bespoke 2021 și un frigider convențional

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Diferențele dintre Samsung Bespoke 2021 și un frigider convențional sunt numeroase și pe alocuri surprinzătoare. Pe 15 iunie 2020, Samsung a anunțat lansarea noului frigider Bespoke pe anumite piețe din întreaga lume, între care și Europa. De ce este importantă această lansare? Odată cu această lansare, clienții pot să acceseze o nouă sferă care, până acum, era destul de costisitoare: electrocasnicele personalizabile.

  Noi avem ocazia să testăm pe termen lung un astfel de frigider, mai exact modelul RB34A7B5E22/EF, cu o capacitate de 344 litri. Acesta are culoarea Clean Glass Black. Înainte de a afla mai multe despre produs și diferențele față de un frigider conventional, trebuie mai întâi să răspundem la o întrebare importantă:

  Ce este Bespoke?

  Termenul Bespoke este folosit în special în domeniul modei și face referire la obiecte vestimentare realizate pentru un anumit client sau utilizator. Într-un cuvânt, realizat la comandă. Samsung a luat acest termen și l-a integrat în segmentul de electrocasnice, creând o astfel de gamă: Bespoke. Acest lucru se reflectă în numeroasele configurații pe care clienții le au la dispoziție. Frigiderele Samsung Bespoke pot fi personalizate în funcție de material, culoare și compartimentare pentru a se potrivi diferitelor stiluri de viață și concepte de design interior.

  Gama include trei modele:
  un model de 24 inch cu o singură ușă
  un model de 18 inch cu o singură ușă
  un model​ BMF cu două uși

  Cele trei configurații oferă clienților posibilitatea de a adăuga un nou model la combinația lor existentă. În plus, nu este necesar să înlocuiască modelul inițial, atunci când fac o schimbare de design în locuință.

  Toate modelele sunt identice ca adâncime și înălțime, pentru a permite un aspect uniform atunci când sunt instalate unul lângă altul.​ În afară de designul modular, fiecare frigider Bespoke vine cu un panou de ușă inovator, care poate fi personalizat printr-un finisaj unic din material color​ (CMF), bazat pe preferințele de design ale clienților. Cu până la 11 culori și trei texturi diferite din care să aleagă, clienții le pot îmbina și potrivi după bunul plac.

  Care sunt diferențele dintre frigiderul Samsung Bespoke și un frigider conventional?

  Acest articol s-ar fi terminat mult prea repede dacă singura diferență ar fi fost elementele de design. Mai sunt foarte multe aspecte pe care trebuie să le trecem în revistă pentru a bifa toate diferențele. Iar dacă am văzut cum stau lucrurile la exterior, urmează să vedem frigiderul și pe interior.

  Dacă ar fi să rezumăm cele mai importante caracteristici ale frigiderului Samsung Bespoke RB34A7B5E22/EF, acestea ar fi Tehnologia Space Max, All-Around Cooling, Metal Cooling și Tehnologia Digital Inverter.

  Tehnologia Space Max

  Cu ajutorul tehnologiei Space Max păstrezi mai multe alimente într-un frigider foarte mare, de 344 litri, cu un design standard de 600 mm adâncime, care se va alinia perfect cu dulapurile tale. Cu izolația de înaltă eficiență a tehnologiei SpaceMax, pereții sunt mult mai subțiri. Astfel, nu mai trebuie să vă faceți griji ca nu vor încăpea toate alimentele.

  Dar vom reveni la acest aspect mai târziu, pentru că este un aspect important. Asta pentru că nu doar dimensiunea este definitorie pentru spațiu, ci și modul de gestionare al spațiului. Modularitatea și posibilitatea de pliere a unor rafturi fac din frigiderul Bespoke un campion al gestionării spațiului interior. Pentru că degeaba ai mult spațiu, dacă îl ții ocupat cu aer, din cauza unor sticle prea lungi, spre exemplu.

  All-Around Cooling

  Sistemul All Around Cooling are grijă să răcească în mod egal și la aceeași temperatură tot frigiderul, dintr-un colț în celălalt. Temperatura constantă este asigurată de aerul rece suflat în dreptul fiecărui raft. Astfel, fiecare articol este răcit eficient, iar mâncarea rămâne proaspătă mai mult timp.

  Acest sistem este mai important decât pare. Asta pentru că sistemul de răcire conventional pornește din partea superioară și ventilează aerul rece de sus în jos. Asta înseamnă că produsele de pe rafturile inferioare vor avea un timp mai îndelungat de răcire. Astfel, produsele de pe rafturile inferioare sunt mai vulnerabile și expuse la o perisabilitate accelerată.

  Acest pericol este amplificat în momentul în care folosim foarte des frigiderul sau îl ținem deschis o perioadă mai lungă de timp. În acest caz, când temperatura din frigider s-a ridicat considerabil, motorul trebuie să compenseze și, din nou, alimentele de pe rafturile superioare se păstrează mai bine decât cele de pe rafturile inferioare.

  Sistemul All-Around Cooling răcește uniform, în același timp, toate alimentele de pe fiecare raft în parte. Astfel, indiferent de câte ori deschizi frigiderul, sistemul va reuși să răcească toate compartimentele uniform, fără riscul ca anumite alimente să se strice mai repede.

  Sistemul Metal Cooling

  Pentru că am tot pomenit scenariul în care deschidem foarte des ușa frigiderului, ne întâlnim cu încă un sistem prin care Samsung Bespoke se diferențiază de un frigider conventional. Sistemul Metal Cooling. Cu ajutorul acestui sistem, păstrezi alimentele proaspete, chiar dacă deschizi și închizi frecvent ușa frigiderului.

  Cum funcționează acest sistem? Placa Metal Cooling, amplasată pe spatele frigiderului, ajută la menținerea temperaturii interne optime. Păstrează temperatura scăzută și previne pierderea aerului rece, atunci când ușa este deschisă. În plus, restabilește rapid orice pierdere de căldură, atunci când este închisă din nou.

  Ce înseamnă asta? Termostatul frigiderului nu va mai fi declanșat atât de des. Temperatura care rămâne scăzută nu va mai declanșa pornirea motorului și, implicit, nici factura de electricitate nu va mai fi la fel de ridicată.

  Tehnologia Digital Inverter

  Această tehnologie ajută la funcționarea frigiderului Bespoke într-un mod foarte silențios și eficient din punct de vedere energetic. În acest sens, clienții vor avea parte de mai puțin zgomot și de eficiență energetică mai mare.

  Compresorul Digital Inverter își reglează automat viteza, ca răspuns la necesarul de răcire. Prin urmare este mai silențios decât o bibliotecă, producând doar 35dB(B). De asemenea, respectă noile reglementări energetice și te ajută să economisești energie.

  De ce să alegi frigiderul Samsung Bespoke?

  Am văzut care ar fi tehnologiile pe care combina frigorifică Samsung Bespoke RB34A7B5E22/EF le înglobează. Dar sunt ele suficiente pentru a înclina balanța decizională? Dacă nu este de ajuns, aflăm că mai există câteva atuuri de care acest produs dispune.

  În primul rând, dacă am învățat un lucru despre depozitarea alimentelor în frigider, acela este importanța compartimentării. De compartimentare depinde optimizarea spațiului în frigider. Cu cât avem un spațiu cu elemente maleabile și ajustabile, cu atât ne putem ”juca” cu optimizarea spațiului din frigider.

  În general, frigiderele convenționale sunt destul de rigide. Singura optimizare a spațiului este oferită de posibilitatea mutării rafturilor pe verticală. Dar cam aici se oprește capacitatea de ajustare al spațiului interior.

  După cum spuneam în deschiderea acestui articol, Bespoke este caracterizat tocmai prin această capacitate de a se mula pe nevoile clienților. Și la acest capitol, spațiul interior poate fi personalizat.

  Samsung Bespoke beneficiază de un raft și poliță (Rack & Shelf) multifuncțional, cu un suport mai larg și o formă plată pentru a suține sticlele de vin mai groase sau alimente precum pizza. De asemenea, vine și cu un raft pliabil în 2 pași, care glisează în interior și în afară și se pliază la jumătate, pentru a stoca sticle înalte și articole voluminoase.

  Aceste două elemente vin să ajute clienții tocmai în acel scenariu în care sunt nevoiți să stocheze o sticlă foarte înaltă, fără a sacrifica spațiul de pe un raft întreg.

  3 funcționalități Samsung Bespoke pe care un frigider conventional nu le are

  Atunci când am achiziționat mașina de spălat Samsung cu uscător de rufe încorporat, am simțit că viața noastră s-a schimbat radical. Nu mi-am imaginat că eliminarea uscării rufelor după ce le-am spălat poate oferi un confort atât de mare. Simplul motiv că am scăpat de masa de întins rufe, care pe timp de iarnă stătea în casă, ne-a ușurat viața enorm. Nici în ziua de astăzi nu pot transpune în cuvinte importanța unei astfel de funcționalități: uscare rufelor.

  În aceeași ordine de idei, frigiderele Bespoke vin cu câteva funcționalități pe care le putem, la fel de bine, integra în același registru. Sunt funcționalități care îți schimbă viața. Mai exact, funcționalități care îți ușurează viața:

  Optimal Fresh +

  Optimal Fresh+ este o tehnologie pe care o găsim pe un compartiment al frigiderului, mai exact un sertar. Acesta poate fi folosit ca sertar întreg sau împărțit în două zone, cu temperaturi diferite. Temperatura din partea stângă este mai răcoroasă, iar carnea și peștele pot rămâne proaspete pentru o perioadă dublă de timp. Partea dreaptă este excelentă pentru păstrarea prospețimii fructelor și  legumelor.

  De ce este util acest sertar? Temperatura de depozitare a cărnii va influența perioada de valabilitate. Carnea refrigerată depozitată la rece cu temperatura între +2°C și 0°C va avea termen nu mai mare de o zi pentru carnea de porc și vită, respectiv maximum 5 zile pentru carnea de pui.

  Dacă scădem temperatura cu doar 2°C și avem un interval de -2°C și maximum 0°C, termenul de valabilitate al cărnii de porc crește la maximum 12 zile, iar carnea de vită poate fi păstrată nu mai mult de 16 zile. Carnea de pui rămâne la același nivel de 4-5 zile.

  În condițiile în care temperatura frigiderului oscilează între 2°C și 4°C, uneori chiar și 7°C, putem înțelege de ce avem nevoie de acest compartiment.

  Să ne imaginăm următorul scenariu. Poate că scoatem de la dezghețat un cotlet de porc, cu gândul că îl preparăm seara. Dar ne sună un amic și ne scoate în oraș. Uităm de cotletul de porc, iar a doua zi, după ce venim de la serviciu, constatăm că al nostru cotlet nu mai are un miros tocmai comestibil. Nu uitați că la temperaturi de peste 2°C, carnea de porc are termen de maximum 24 de ore.

  Dacă acel cotlet este depozitat în compartimentul cu funcția Optimal Fresh+, poate sta până la maximum 12 zile. Această funcție ajută inclusiv la reducerea risipei alimentare, ca urmare a unor astfel de întâmplări.

  Humidity Fresh+

  În zilele toride de vară a circulat pe rețelele de socializare o glumiță care suna cam așa: „Sigur că o despărțire este extrem de dureroasă, dar ai mâncat vreodată pepene care avea gust de frigider?”.

  Nu cred că există persoană care să nu se regăsească în această glumă. Eu cu siguranță am râs cu lacrimi, doar că lacrimile erau de durere. Așa este. Nimic nu se compară cu gustul pepenelui care a stat prea mult în frigider. Dar oare există ceva care să împiedice acest lucru? Mă bucur că m-ați întrebat. Chiar există!

  Cu ajutorul funcției Humidity Fresh+, poți să păstrezi textura originală, aroma și gustul alimentelor perisabile, pentru mai mult timp. Poți regla umiditatea în sertarul Humidity Fresh+, pur și simplu rotind butonul de control. Creezi astfel mediul ideal pentru depozitarea diferitelor fructe și legume, astfel încât acestea să rămână crocante, proaspete și suculente. Poți seta și stabili un nivel de umiditate de până la 80%. În acest fel, eviți inclusiv textura aia de pepene urcat de care nici muștele nu se ating.

  Power Cool/Power Freeze

  Ultima funcționalitate despre care vreau să vorbesc are de-a face cu timpul. Pentru că timpul este cea mai prețioasă resursă de pe acest pământ. Iar funcția Power Cool/Power Freeze exact asta ne oferă. Frigiderele Samsung Bespoke produc aer foarte rece, foarte rapid. La o apăsare de buton, Power Cool răcește rapid alimentele și băuturile, iar Power Freeze congelează alimente sau produce gheață pentru orice cocktail vrei să faci.

  Vorbim despre un proces de înghețare cu 54% mai rapid decât în modul normal. Iar dacă vorbim despre răcire, este cu 44% mai rapidă în modul Power Cool, comparativ cu modul normal. Utilitatea este deja intuitivă. Fie că ai ajuns de la drum lung, iar înghețata ta nu a rezistat călătoriei, fie că ai nevoie să răcești rapid o bere sau un vin, funcția Power Cool/Power Freeze face toți banii. Tocmai în aceste momente ajungi să spui „ce investiție bună am făcut”.

  Samsung Bespoke RB34A7B5E22/EF: Preț și disponibilitate

  Combina frigorifică Samsung Bespoke RB34A7B5E22/EF, pe care noi o deținem, poate fi achiziționată din magazinul online Samsung la un preț de 2599 lei, redus de la 3099 lei.

  Sper că au fost utile informațiile din acest articol. Dacă aveți întrebări le puteți scrie în comentarii. Vom reveni și cu alte materiale în care vom explica cum te ajută Samsung Bespoke să combați risipa alimentară, dar și cu câteva reguli de aur pentru o alimentație sustenabilă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.