More

  Sony va lansa AITRIOS

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony va lansa AITRIOS, o nouă platformă de servicii Edge AI. Aceasta are scopul de a susține și a fluidiza dezvoltarea și implementarea soluțiilor de detecție ce se bazează pe camere cu inteligență artificială (AI).

  Sony Semiconductor Solutions Corporation („Sony”) a anunțat astăzi lansarea platformei sale edge AI numită AITRIOS™. Aceasta va fi disponibilă în Japonia, Statele Unite și Europa începând de la finalul anului 2021. În acest moment, Sony recrutează parteneri din domeniul corporate, invitând companiile interesate să se implice în dezvoltarea și implementarea tehnologiilor realizate cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), dar și cu ajutorul altor soluții din domeniul imagisticii, care vor fi disponibile pe această platformă.

  AITRIOS face posibilă fluidizarea dezvoltării și implementării soluțiilor de detecție ce se bazează pe camere cu inteligență artificială (AI) sau pe alte tipuri de tehnologii. Primul pas presupune crearea unui mediu integrat, care să ofere funcționalități variate, menite să simplifice activitatea partenerilor care oferă soluțiile proprii, precum dezvoltatori AI, dezvoltatori de aplicații, producători de camere/integratori de module și integratori de sistem, totul pentru construirea de soluții complete, edge to cloud.

  Prin intermediul acestei platforme, Sony își dorește să faciliteze dezvoltarea unor sisteme optime, în care modul de lucru edge și cel în cloud să funcționeze în sinergie perfectă, cu scopul de a-și susține partenerii în popularizarea și extinderea soluțiilor de detecție care să fie, în același timp, și prietenoase cu mediul, oferind astfel și mai multă valoare și contribuind la rezolvarea provocărilor pe care le întâmpină diverse industrii.

  Sony va lansa AITRIOS: Mediu de operare și provocări

  Dezvoltările în domeniul inteligenței artificiale (AI), extinderea IoT și accelerarea transformării digitale au determinat o nevoie din ce în ce mai mare în ceea ce privește realizarea unor tehnologii de detecție care să extragă datele colectate de senzorii de imagine în scopul recunoașterii obiectelor, pentru a oferi și mai multă valoare și pentru a ajuta companiile să rezolve provocările cu care se confruntă în business-urile lor.

  Pe de altă parte, cu un număr de dispozitive IoT în continuă creștere, care captează și utilizează imagini, precum smartphone-urile, camerele de supraveghere, electrocasnicele și automobilele, a crescut și îngrijorarea referitoare la utilizarea sistemelor cloud pe care se bazează toate aceste dispozitive. Fluxul enorm de date trimis de dispozitivele IoT și consumul de electricitate în continuă creștere necesar pentru folosirea sistemelor au devenit adevărate probleme sociale.

  În plus, există multe alte provocări care împiedică dezvoltarea și expansiunea acestor soluții de detecție, precum îngrijorările legate de confidențialitate atunci când în cloud sunt stocate date personale, latența în transmiterea datelor, manipularea datelor și multe alte griji legate de securitate și de un eventual blocaj al sistemului în timpul unei situații de urgență.

  Sinergia dintre edge și cloud și senzorul Sony IMX500 Intelligent Vision

  Tehnologiile care distribuie fluxul de date ce trebuie procesat între cloud, dispozitive IoT și alte dispozitive edge, au început să capete din ce în ce mai multă atenție, ca o modalitate de a ajuta în soluționarea acestor provocări. În comparație cu sistemele cloud, care procesează datele într-un mod centralizat, realizarea proceselor edge necesare reduce volumul de date care sunt trimise în cloud pentru procesare, reducând în același timp și consumul de energie electrică și întârzierile în transmiterea datelor. Acest lucru oferă și multe alte avantaje, inclusiv implicații pozitive în ceea ce privește confidențialitatea, securitate îmbunătățită prin faptul că nu se face o conectare direct la cloud și la multiplele sale interfețe, dar și din punctul de vedere al continuității serviciului, datorită capabilității de a definitiva procesul prin procesarea edge.

  În mai 2020 Sony a anunțat lansarea unui nou model de senzor Intelligent Vision, IMX500, primul senzor de imagine din lume cu funcționalitate de procesare bazată pe inteligența artificială (AI). Acest senzor are o configurație stratificată alcătuită dintr-un cip fotosensibil și un cip logic și este echipat cu tehnologia originală Sony DSP (Digital Signal Processor), implementată pe cipul logic. Aceasta permite, astfel, procesarea prin inteligența artificială a informațiilor captate de senzorul de imagine, dispozitivul edge suprem, care reprezintă „poarta de intrare” a datelor de tip imagine. Designul permite procesarea de mare viteză cu ajutorul inteligenței artificiale (AI) și furnizează informații sub formă de metadate chiar pe senzor, stimulând dezvoltarea soluțiilor bazate pe senzori cu inteligență artificială într-o varietate de industrii.

  Sony va lansa AITRIOS: Funcționalitățile platformei de detector AITRIOS edge AI

  Venind în completarea anunțului referitor la lansarea senzorului IMX500, platforma AITRIOS le oferă partenerilor o varietate de funcționalități care îi pot ajuta să dezvolte soluții diverse. Partenerii care aderă la platformă pot interacționa cu dezvoltatorii care lucrează cu algoritmi de inteligență artificială implementați pe camere, cu dezvoltatori care programează aplicații dedicate soluțiilor de detecție pe bază de inteligență artificială, cu producători de camere/integratori de module care produc camere cu inteligență artificială și cu integratori de sistem care dezvoltă rețele complexe ce integrează camere cu inteligență artificială și aplicații bazate pe tehnologii de detecție.

  Comparativ cu alte dispozitive IoT, senzorii de imagine pot capta o cantitate mare de informații, iar dificultatea gestionării acestor volume de date atât de mari a reprezentat o barieră de intrare pentru parteneri. Folosind evoluția tehnologiei și experiența acumulată în dezvoltarea senzorilor de imagine, Sony permite ieșirea fluxurilor de date într-o metodă optimizată pentru inteligența artificială (AI).

  În plus, Sony oferă o platformă integrată care face mai ușoară construirea de soluții de detecție edge to cloud, fapt care le permite partenerilor să fluidizeze procesul de dezvoltare și implementare a aplicațiilor și soluțiilor foarte performante ce răspund nevoilor lor atât de diverse. Sony lucrează acum și la planurile pentru extinderea conținutului în viitor și la adăugarea pe platforma AITRIOS și a altor senzori de imagine cu funcționalitate de detecție, pe lângă IMX500.

  Platforma îi susține pe parteneri în eforturile lor de a realiza sisteme optime în care soluțiile edge și cloud să funcționeze în sinergie perfectă și prin care să contribuie la rezolvarea problemelor de mediu, ajutând, în același timp, și la soluționarea problemelor care pot apărea în sistemele cloud. Mai mult, aceasta va accelera popularizarea și expansiunea în industrii variate a soluțiilor de detecție edge bazate pe inteligența artificială, oferind valoare și noi oportunități clienților și societății.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.