More

  Am ales serviciul de internet prin fibră de la Orange cu Internet Box Wi-Fi 6 inclus

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După 9 ani cu un furnizor de internet prin fibră care nu mi-a ascultat niciodată nevoile, mi-am făcut abonament la internet prin fibră de la Orange. Beneficiez de viteză maximă de download de 1,8 Gbps, instalarea a fost gratuită și am primit inclus în abonament și Internet Box Wi-Fi 6. Pentru securitate, Orange oferă și 2 luni incluse de Norton Security. Acum, haideți să vă povestesc de ce am ales să mă mut la Orange și cu internetul prin fibră. Pentru că, așa cum știți toate telefoanele le avem pe Orange, iar Orange Money e serviciul de banking ideal pentru noi.

  În luna ianuarie mi-am început activitatea de Health & Wellness Coach. O activitate pentru care m-am pregătit și încă mă pregătesc intens, pentru că am multe surprize de anunțat și la acest capitol. Timp de 6 luni am renovat locația din Miliari și am pregătit-o pentru ceea ce se anunță a fi cea mai interesantă aventură profesională. Cum partea de avizare a cabinetului durează câteva luni bune, am început activitatea online, pentru că aveam numeroase cereri de colaborare pe care nu mai doream să le amân. Astfel că, în ultimele luni am oferit serviciile prin aplicații precum WhatsApp, Zoom, Meet sau Skype.

  Pentru că în locația din Militari, care este și sediul social, am toate echipamentele și documentele, evident toată activitatea profesională am ales să o desfășor de acolo. Doar că, încă din primele zile de lucru am început să întâmpin provocări cu internetul prin fibră de la operatorul cu care am avut o relație cu năbădăi, dar necesară, vreme de 9 ani. Inițial am crezut că este o problemă cu poziționarea routerului în locație, motiv pentru care i-am schimbat locul. Însă, chiar și așa, problemele au continuat.

  Cum se manifestau problemele cu internetul prin fibră la vechiu operator mai exact?

  Pur și simplu, telefonul mi se deconecta fără explicație de la rețeaua wireless. Chiar dacă mă reconectam, dacă ieșeam din locație și reveneam, din nou era deconectat. Și nu, nu era o problemă care să țină de telefonul meu, am verificat. Pe de altă parte, viteza de descărcare era extrem de mică, de 10 – 30 Mbps. Viteza de încărcare nu mai mare de 25 – 35 Mbps. Asta în condițiile în care plăteam internet prin fibră de 1 Gbps.

  În perioada în care au avut loc lucrările în locație, am dezactivat routerul vechi. Abia în ziua în care am finalizat curățenia generală, Cristi a instalat la loc routerul. Când l-a reinstalat, serviciile erau inactive, motiv pentru care am solicitat echipă tehnică în locație. Un domn s-a deplasat a 2-a zi și a montat un dispozitiv suplimentar, care nu făcea parte din contractul cu fostul operator, dar care costa suplimentar și, se pare că, avea rolul să introducă semnal în router. Domnul nu mi-a explicat prea multe, mi-a spus doar că trebuie să achit o sumă în plus pentru dispozitiv la factură următoare și a plecat.

  L-am întrebat cum putem proceda să am semnal în fiecare încăpere din locația de 57 metri pătrați. Aveam un router personal în valoare de 800 lei, l-am rugat să înlocuim routerul de la operator, dar am fost refuzată. Am făcut împreună un set de teste de viteză pe wireless, iar în final a tras concluzia că trebuie să mut locul routerului. Desigur, i-am solicitat să facă dumnealui procedurile pentru că pe mine mă depășesc. Mi-a spus că trebuie să fac o nouă solicitare în call-center, pentru că el și-a făcut treaba pentru care a fost trimis.

  Din nou, i-am solicitat domnului de la fostul operator să se ocupe de respectivele fire pentru că pe mine mă depășește și cel mai probabil aveam să stric ceva. A fost de acord să scurteze cablurile, ca în final să îmi prindă routerul cu 2 șoricei de țeava de gaze care trece pe lângă panoul electric.

  Am făcut ochii mari, i-am transmis că nu e deloc în regulă cum procedează și că mi-aș dori să găsească o altă soluție. Mi-a spus că asta e tot ce poate face și să sun în call-center, să semnalez neregulile și să solicit altă echipă.

  Prin urmare, am ajuns să sun din nou în call center la vechiul operator

  Au urmat 2 zile de apeluri pe care le-am avut cu un alt domn care părea că nu-mi înțelege nemulțumirea. I-am transmis că routerul este foarte vechi și îngălbenit și că sunt câțiva ani de când îl am, mai precis 9, iar acum ar cam fi cazul să fie schimbat. De asemenea, i-am spus că nu înțeleg nevoia de a avea 2 aparate (router și extender sau ce era al doilea aparat instalat).

  Nu am reușit nici după 3 apeluri în call-center la vechiul operator să găsesc o soluție

  Prin urmare, la al 4-lea apel am depus o solicitare să închid abonamentul de internet prin fibră de la vechiul operator, cât mai repede cu putință. Mi s-a transmis că de la 01 februarie 2022 vor fi suspendate serviciile, dar că mă pot răzgândi între timp și trebuie doar să îi sun să le spun. Mi s-a mai transmis să mă duc în orice punct al fostului operator să predau echipamentele, care ar fi costat câteva sute de lei, până la închiderea abonamentului.

  Când am închis abonamentul de la vechiul operator, habar nu aveam către ce operator voi merge. Eram doar peste limită de nervoasă, mi se făcuse o nedreptate și nu mai voiam sub nicio formă să dau bani pe niște servicii defectuoase.

  Experința excelentă anterioară cu Orange a cântărit enorm în luarea deciziei

  Cum experiența cu Orange pe mobil nu a dezamăgit niciodată, i-am scris lui Anton. Da, același Anton care ne-a scos mereu din belele cu abonamentele de date mobile și cu telefoanele noi. I-am spus care este situația în care mă aflu și mi-a spus doar atât ”stai liniștită, rezolvăm în scurt timp”.

  Așa se face că, în aceeași zi, Anton mi-a depus cererea pentru abonament la internet prin fibră de la Orange. În următoarele 2 zile cineva de la tehnic de la Orange m-a sunat. Pentru că nu eram în locație, am stabilit de comun acord la ce oră să vină. Apoi, ne-am sincronizat, a venit și a instalat fibra și routerul. De atunci am internet prin fibră de 1,8 Gbps.

  În aceeași oferă Orange sunt incluse și servicii de televiziune

  Astfel, clienții care au un abonament de voce mobilă pot beneficia de pachete în care au inclus atât serviciul de fibră optică, cât și serviciul de televiziune. Acestea sunt pachetele recomandate:

  Pachetul Fibră 500 și TV Esențial include 130 de canale TV, din care 38 canele sunt HD, cu HBO și HBO Max cadou timp de 12 luni și 100 euro reducere la device-uri. Costul acestui pachet este de 42 lei/lună.

  Pachetul Fibră 1000 și TV Premium include 149 de canale TV, din care 52 canale sunt HD, cu HBO și HBO Max cadou timp de 12 luni și 200 euro reducere la device-uri. Costul acestui pachet este de 52 lei/lună.

  Pachetul Fibră 2000 și TV Premium include 130 de canale TV, din care 38 canale sunt HD, cu HBO și HBO Max cadou timp de 12 luni și 200 euro reducere la device-uri. Costul acestui pachet este de 52 lei/lună.

  Dar există oferte de fibră + TV și pentru cei care nu dețin abonamente voce

  Chiar dacă nu deții niciun abonament de voce mobilă la Orange, poți beneficia de pachete atractive. Acestea sunt pachetele recomandate:

  Pachetul Fibră 500, TV Esenția și Fun 8 oferă pachetul de internet prin fibră cu viteză de download de până la 480 Mbps, 130 de canale TV, din care 38 HD, HBO și HBO Max cadou timp de 12 luni, 20 GB internet mobil, iar toate acestea la un preț de 73 lei/lună în lunile 1-6, respectiv 84 lei/lună în lunile 7-24.

  Pachetul Fibră 1000, TV Premium oferă pachetul de internet prin fibră cu viteză de download de până la 940 Mbps, 149 de canale TV, din care 52 HD, HBO și HBO Max cadou timp de 12 luni, iar toate acestea la un preț de 53 lei/lună în lunile 1-6, respectiv 63 lei/lună în lunile 7-24.

  Ce mi-a plăcut la experiența cu Orange pentru serviciul de internet prin fibră

  Apreciez faptul că Orange mă respectă. Mă respectă în calitate de client, însă mă respectă și ca om. Pentru mine, esențial este să fii om cu mine. Când îți vorbesc despre nemulțumirile pe care le am în ceea ce privește serviciile tale, important este să mă asculți, nu doar să mă auzi. Când îți spun că nu am internet și asta îmi afectează business-ul, e esențial să îmi spui ”stai liniștită, rezolvăm în scurt timp”.

  Când am sunat la vechiul operator să semnalez neregulile, am fost tratată ca și când am prea mari pretenții. De ce să doresc schimbarea echipamentului vechi de 9 ani? De ce mă deranjează cablul de fibră prea gros? Nu are de unde să știe cel din call-center de ce colegii din teren lasă cablurile să atârne în locațiile clienților! De ce mă deranjează că sunt două echipamente și nu unul? De ce sunt deranjată că trebuie să trag fire groase și gri prin casă pentru a muta locul routerului?

  Când i-am scris lui Anton, pentru că i-am dat un mesaj, nici măcar nu am sunat, am primit siguranță și respect din primul moment. Am fost nevoită să aleg doar tipul serviciului de internet prin fibră de la Orange, iar de restul s-au ocupat angajații Orange. Nu am fost nevoită să sun în call-center pentru că angajatul de pe teren refuza să facă anumite modificări. Ba chiar reprezentantul din teren a ținut legătura direct cu cei de la servere. Nu am fost certată de angajatul Orange de pe teren că nu am fost la locație când putea el să vină. Fibra de la Orange este subține, discretă, iar echipamentul e nou. Echipamentul e nou și e inclusv în abonament.

  La un preț de doar 47 lei/lună cu TVA inclus, am primit Internet Box Wi-Fi 6 inclus. La vechiul operator plăteam 57 lei pe lună, iar serviciile mergeau uneori 70% din timp, în vreme ce toate echipamentele erau vechi și uzate.

  Dar poate cel mai important aspect este că, în sfârșit, nu am mai avut probleme cu conexiunea la internet. Viteza de download e viteză de download (1800 Mbps), iar viteza de upload e viteză de upload (940 Mbps). Apelurile video cu toți clienții au decurs impecabil, iar utilizarea oricărei platforme online nu a mai fost o problemă. Cristi o să facă separat un material pe tema asta să exemplifice, inclusiv video.

  E frustrant să stai 40 de secunde să se încarce o pagină de internet. Se întâmpla asta prin 2004, când să ai internet prin fibră în provincie era aproape un vis. Însă în 2022, în buricul Bucureștiului, să se întâmpla asta, la 57 lei/lună abonamentul, e de plâns. Iar dacă mai ești și tratat fără respect, e cu atât mai frustrant.

  Să vă faceți o idee de calitatea internetului prin fibră de la Orange cu Internet Box Wi-Fi 6 inclus, vă las mai departe capturi cu măsurătorile efectuate în locație la momentul redactării acestui articol. Trageți voi concluziile!

  Cristi o să vă povestească mai multe detalii tehnice într-un video separat. Eu, așa cum mă știți, pun preț de fiecare dată pe experiența de utilizare, pe suportul pe care îl primesc pre și post vânzare. Pentru mine este esențial, nu doar să cumpăr un serviciu de calitate, ci să am parte de o experiență desăvârșită. La urma urmei, când îți dorești o relație pe termen lung cu cineva, cu cât uiți mai des de el și de nevoile lui, cu atât mai repede te va părăsi.

  Mă bucur că Orange, prin angajații și serviciile sale, nu uită de mine și de nevoile mele. După ani de zile în care am fost client Orange doar pentru mobile și Orange Money, mă bucur că acum sunt client și pentru internetul prin fibră de la Orange.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.