More

  Viziunea Samsung pentru mai mult calm într-o lume conectată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung a împărtășit viziunea în ceea ce privește planurile sale, de a aduce mai mult calm într-o lume hiperconectată, în cadrul conferinței de presă organizate la International Consumer Electronics Show (CES® 2023). Acestea nu exclud însă tehnologia, compania luându-și angajamentul de a îmbunătăți în continuare viața utilizatorilor și a le oferi experiențe mai inteligente și mai intuitive în viitor prin intermediul tehnologiilor sale de ultimă oră.

  Cu ocazia conferinței, Samsung și partenerii săi cheie s-au reunit pentru a prezenta detalii despre modul în care intenționează să construiască o lume mai bine conectată, care să contribuie în același timp la un viitor sustenabil pentru fiecare dintre consumatori în parte.

  Jong-Hee (JH) Han, Vicepreședinte, CEO și Șef al Diviziei DX (Device eXperience) la Samsung Electronics a deschis conferința subliniind strategia companiei pentru a-și îndeplini promisiunea făcută către consumatori: aceea de a le oferi experiențe mai bune, mai personale și mai intuitive ce iau în considerare toate aspectele esențiale din viețile lor (casa, mașina, locul de muncă etc.) și de a contribui în același timp la crearea un stil de viață cât mai prietenos cu mediul înconjurător.

  „Recunoaștem că viziunea noastră este una complexă. Este vorba despre rezolvarea provocărilor reale de azi și înțelegerea nevoilor și aspirațiilor viitoare ale consumatorilor. Va fi nevoie de timp, inovare și cooperare cu parteneri din întreaga lume. Dar ne-am luat angajamentul să implementăm această viziune și deja am început.”, a declarat CEO-ul JH Han.

  Samsung încorporează sustenabilitate la fiecare nivel

  Pentru a răspunde provocărilor actuale ale planetei noastre, Samsung a evidențiat modul în care continuă să prioritizeze protecția mediului, combinând obiective de sustenabilitate, design de produs inovator și parteneriate strategice. Ca urmare, până în 2050 toate diviziile Samsung își vor susține nevoile de energie electrică prin energie regenerabilă și vor ajunge la emisii de carbon net zero. Pe termen mai apropiat, Divizia DX va trece la 100% energie regenerabilă până în 2027 și va atinge zero emisii nete de carbon până în 2030.         

  Samsung a subliniat, totodată, importanța conceptului de Everyday Sustainability –  sustenabilitatea de zi cu zi – pentru planurile de viitor ale companiei. Conceptul se va traduce printr-o serie de acțiuni, de la crearea de produse mai durabile ce asigură eficiența energetică, până la dezvoltarea de noi materiale inovatoare pentru un mediu mai sănătos.

  „Prin integrarea sustenabilității în ceea ce înseamnă experiența cu produsele noastre, noi și toți cei care le folosim putem contribui la o planetă mai sănătoasă. Ca urmare, unele dintre cele mai populare produse ale noastre sunt acum și unele dintre cele mai sustenabile.”, a declarat Inhee Chung, vicepreședinte al Centrului de Sustenabilitate Corporativă de la Samsung.

  Samsung a anunțat că multe dintre televizoarele și smartphone-urile sale sunt deja fabricate folosind materiale reciclate, inclusiv plastic reciclat din plase de pescuit aruncate, în timp ce electrocasnicele, memoria și chipset-urile de rețea radio 5G ale companiei permit oamenilor să își reducă din consumul de energie. În plus, serviciile conectate Samsung, cum ar fi SmartThings Energy și AI Energy Mode, ajută consumatorii să economisească energie, să reducă din costuri, dar și din impactul negativ pe care îl au asupra climei.

  Samsung a împărțit scena cu Patagonia, lider global în îmbrăcăminte și echipamente sportive, pentru a discuta despre parteneriatul dintre cele două branduri pentru combaterea problema microplasticelor – particulele mici adesea găsite în haine și eliberate în oceane, lacuri și râuri.

  Vincent Stanley, director de filosofie la Patagonia, a vorbit la conferința de presă Samsung despre faptul că cele două companii au dezvoltat o nouă tehnologie de spălare numită Less Microfiber Cycle, încorporată în mașinile de spălat Samsung, care poate reduce eliberarea de microplastic cu 54% în timpul unui ciclu de rufe.  Samsung și Patagonia au dezvoltat recent și Less Microfiber Filter, un filtru care împiedică eliberarea de microplastice la sfârșitul unui ciclu de spălare.

  În același timp, James Kwon, Manager de produs, ENERGY STAR pentru Consumer Electronics în cadrul Agenția Americane pentru Protecția Mediului a anunțat că SmartThings este primul sistem de gestionare inteligentă a consumului de energie în case pentru piața de masă care câștigă prestigioasa  certificare ENERGY STAR SHEMS.  

  Samsung continuă să colaboreze cu diverse părți interesate în eforturile sale de sustenabilitate. De exemplu, Samsung s-a alăturat Carbon Trust și altor lideri în tehnologie pentru a dezvolta primele specificații din industrie care măsoară, contabilizează și decarbonizează emisiile asociate cu dispozitivele conectate în timp ce sunt utilizate de clienți.

  O casă și o viață bazate pe conectivitate și confort

  În timpul conferinței de presă a companiei, Jaeyeon Jung, vicepreședinte executiv și șef al SmartThings, a subliniat modul în care diferite caracteristici precum SmartThings Home Monitor și SmartThings Pet Care aduc mai mult confort, dincolo de conectivitate în viețile oamenilor, inclusiv pentru posesorii de animale.

  Cu opțiuni de monitorizare și vizualizare pe Samsung Smart TV, dar și de a primi alerte pentru situații neobișnuite,  aceste servicii sunt câteva dintre  numeroasele moduri în care Samsung și platforma conectată SmartThings creează o casă și mai inteligentă.

  O parte esențială a acestei viziuni este creșterea interoperabilității, permițând consumatorilor să conecteze și mai multe dispozitive, indiferent dacă acestea sunt Samsung sau de la un brand partener. Astfel, Samsung și-a declarat angajamentul față de standardul Matter smart home – protocol ce permite automatizarea caselor. De altfel, SmartThings a fost unul dintre primele branduri care au adoptat Matter, iar Samsung este membru fondator al Home Connectivity Alliance (HCA).

  De asemenea, în cadrul conferinței de presă CES, Samsung a anunțat cea mai recentă inovație pentru locuințe inteligente, Stația SmartThings – primul său produs care are suport Matter încorporat încă de la început. Este un  mod convenabil și nou de a da startul experiențelor SmartThings acasă și de a facilita interacțiunea cu dispozitivele conectate. SmartThings Station transformă încărcătorul wireless Samsung într-un hub inteligent pentru casă, care poate schimba setările din casă printr-o simplă apăsare de buton.

  În ceea ce privește experiențele conectate, Samsung a dezvăluit și noi parteneriate, inclusiv extinderea colaborării cu Philips Hue. Jasper Vervoort, vicepreședinte senior și manager general la Philips Hue a  discutat despre o nouă modalitate de sincronizare a conținutului televizoarelor Samsung cu iluminarea Philips Hue prin aplicația Philips Hue Sync TV, care poate fi descărcată din magazinul de aplicații de pe televizoarele Samsung. Aceasta este prima soluție pentru sincronizarea iluminatului și a conținutului de pe televizoarele Samsung fără hardware suplimentar.

  Samsung a detaliat, de asemenea, modul în care inovațiile în materie  de securitate și confidențialitate vor fi esențiale în construirea ecosistemelor dispozitivelor conectate. Compania duce experiențele de securitate a dispozitivelor sale la nivelul următor cu Samsung Knox Matrix, o soluție viitoare care va sincroniza în mod convenabil și în siguranță credențialele de autentificare pe toate dispozitivele, protejând în același timp informațiile sensibile prin monitorizarea multistratificată activată folosind tehnologia blockchain.

  Experiența conectată se extinde și la autoturisme. Marcus Futterlieb de la Harman a dezvăluit planurile Samsung și Harman – lider global în tehnologie auto – de a introduce un nou nivel de inteligență, personalizare și comoditate în viața șoferilor și a pasagerilor deopotrivă. În centrul acestui efort se află Harman Ready Care, care utilizează un algoritm de învățare automată care colectează și procesează date de la senzorii mașinii. Astfel, el măsoară gradul de somnolență și de atenție a șoferului, oferind intervenții personalizate pentru a atenua riscurile și a contribui la bunăstarea acestuia.

  O viziune despre viitor

  În încheierea conferinței, compania a prezentat inovații și tehnologii de ultimă generație care utilizează cea mai recentă versiune de inteligență artificială (IA). Tehnologiile precum Spatial AI, care se regăsește în asipiratorul JetBot AI+ de exemplu, se numără printre inovațiile care pun bazele unor experiențe mai bune acasă, ce pot fi personalizate în funcție de dimensiunile spațiului în care locuiesc utilizatorii.

  Samsung a dezvăluit cum va funcționa și Modul Relumino, care va fi disponibil pe seria de televizoare Samsung Neo QLED 8K și 4K din 2023. Modul le va permite persoanelor cu deficiențe de vedere să vizualizeze diverse tipuri de conținut – lucru posibil prin evidențierea contururilor și îmbunătățirea contrastului și a culorilor, astfel încât conținutul să fie mai clar. În plus, Samsung a prezentat și o nouă pereche de  ochelari Relumino (care a debutat pentru prima dată la CES 2018 ca parte a programului  său de accelerare a startup-ului C-Lab), precum și aplicația sa mobile ce contribuie la o experiența vizuală mai plăcută pe fiecare ecran.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.