More

  Microsoft renunţă la setarea implicită „nu urmări” de la noul browser

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft a început să dezactiveze valoarea implicită „nu urmări” din browserul Internet Explorer 10.

  Compania a anunţat că nu va proceda la fel şi pentru noul browser Spartan, lansat cu noul sistem de operare Windows 10.

  Această setare, atunci când este activată, spune site-urilor web că utilizatorul nu doreşte să fie urmărit de terţe programe, în scopuri comerciale.

  Potrivit unui raport, browsere precum cele ale Google, Mozilla, Opera, Apple şi Windows au această setare activată implicit, dar cererea utilizatorilor nu este tot timpul respectată de publicişti, nefiind altceva decât o simplă cerere trimisă de browser, echivalentul unui semn „Vă rog nu ma jefuiţi„, în timp ce intri într-un cartier rău famat, cu o rată a criminalităţii foarte ridicată.

  Într-o postare de pe blogul Microsoft,  Brendon LynchChief Privacy Officer al companiei, a declarat că decizia a fost luată pentru a respecta cel mai recent standard oficial W3C pentru setarea „nu urmări„.

  În postare, Lynch mai spune că „semnalul trimis trebuie să reflecte preferinţa utilizatorului, nu alegerea unui vânzător, intuiţia site-ului sau un mecanism exterior care impune acest lucru, pe care utilizatorul nu îl poate controla; acest lucru se aplică atât preferinţelor generale, cât şi excepţiilor„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.