More

  Google lansează App Runtime for Chrome

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a lansat un programul App Runtime for Chrome (ARC), pentru programatori, care le permite acestora să ruleze aplicaţiile Android direct de pe desktop, cu ajutorul browserului Chrome.

  ARC este un proiect care permite aplicaţiilor Android să ruleze pe Chrome OS, iniţial fiind disponibil pentru un număr mai mic de dezvoltatori, care au colaborat cu Google pentru a dezvolta aplicaţia.

  Astfel, Google a lansat un packet nou pentru Chrome, care permite oricui să ruleze aplicaţii Android pe Windows, Mac, Linux şi Chrome OS.

  ARC-Welder

   

  Noul program, botezat ARC Welder, este o aplicaţie Chrome care face o adaptare de la mobil la desktop, cu numai câteva clickuri, folosind fişierul APK al aplicaţiei Android.

  Foarte interesant este faptul că ARC rulează pe Android 4.4, nu Android 5.0 Lollipop.

  Pe lângă lansarea ARC Welder pentru dezvoltatori, ARC include acum Google Play Services, care sunt esenţiale pentru rularea anumitor aplicaţii care utilizează logarea OAuth2, Google Cloud Messaging, Google+ şi alte servicii ale companiei.

  Totuşi, ARC nu include încă toate serviciile Play, astfel, aplicaţiile care necesită anumite servicii care nu sunt disponibile, cum ar fi achiziţionarea prin intermediul aplicaţiei, nu vor putea rula sau se vor bloca. Google, probabil, va adăuga aceste funcţii, în viitor, pentru a permite rularea a ami multor aplicaţii pe diferite platforme.

  Acesta este un pas foarte mare, deoarece dezvoltatorii pot crea o aplicaţie fără să fie nevoiţi să testeze atât pe un dispozitiv Android, cât şi pe desktop. Odată cu lansarea Windows 10 de cître Microsoft, este important pentru Google să ajute Android-ul pentru a menţine pasul, iar această strategie este una foarte inspirată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.