Şi-a luat amendă pentru că a folosit Apple Watch-ul la volan

Mădălina Gănescu
- 31.05.2015, 22:56 în
0

SHARES

În majoritatea ţărilor este interzisă utilizarea smartphone-ului la volanul maşinii, dar cum rămâne cu Apple Watch-ul?

O persoană din Canada a fost amendată în Quebec cu 120 de dolari canadieni şi 4 puncte penalizare, pentru că şi-a utilizat smartwatch-ul de la Apple când se afla la volan.

Jeffrey Macesin din Pincourt spune că a rămas şocat atunci când a fost tras pe dreapta pentru că s-ar părea că nu a respectat regulamentul rutier.

Citeşte şi: Apple rezolvă problema blocării iPhone-ului via SMS

Iubitorul de gadgeturi a spus că nu consideră că a încălcat legislaţia de vreme ce nu a atins smartphone-ul deloc atunci când se afla la volan. „Îl aveam la încărcat, iar cu un cablu auxiliar era conectat la radio, lucru care făcea posibilă redarea muzicii. Aşa că, am folosit smartwatch-ul pentru a schimba melodiile în timpul în care aveam mâinile pe volan”, a declarat Macesin pentru CTV News din Montreal.

„Mergând pe calea Voudreuil, un poliţist s-a deplasat în spatele meu, iar la un moment dat a pornit girofarele, lucru ce m-a făcut să cred că pur şi simplu vroia să mă dau din drumul lui”, a spus acesta.

Citeşte şi: Viitoarele dispozitive Apple vor avea realitate virtuală

Macesin a fost tras pe dreapta pe autostrada din Quebec pentru că, potrivit Codului de Siguranţă, „nicio persoană nu are voie să folosească un sistem portabil care implică utilizarea unui telefon mobil, în timp ce se află la volan.”

Şoferul i-a explicat poliţistului că din punct de vedere tehnic nu folosea niciun telefon. „Este un ceas, ştii… este pe încheietura mâinii.”

Citeşte şi: iPhone 7 Concept: Cele mai interesante inovaţii

Avocata Avi Levy, specializată în oprirea în situaţii care încalcă drepturile omului, a declarat că ştia că era doar o chestiune de timp până când avea să obţină un astfel de caz.

„Eu nu sunt bucuros că Apple Watch este considerat un telefon. Este un gadget cu ajutorul căruia poţi controla telefonul mobil folosind sistemul Bluetooth, iar potrivit regulamentului este permis să utilizezi modele Bluetooth, întrucât acest lucru nu reprezintă o infracţiune.”

Macesin va contesta amenda şi are în vedere angajarea unui avocat care să îi apere drepturile, potrivit declaraţiilor pe care le-a făcut pentru Times of India.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!