More

  Ce fel consumator smartphone eşti: Fanatic, gânditor sau colecţionar?

  Există nenumărate smartphone-uri dintre care poţi alege şi, din fericire, în fiecare săptămână ne trezim cu noi surprize, zvonuri şi imagini senzaţionale.

  De aceea, ne-am gândit că ar fi momentul să ne întrebăm ce fel de consumatori de smartphone-uri suntem fiecare dintre noi şi care ne sunt obiceiurile când vine vorba de aceste dispozitive.

  Aşadar, să dăm drumul la test!

  În funcţie de timpul alocat cumpărării

  » Prima zi (dedicat) – această categorie va fi dedicată utilizatorilor care au ales ultimele şi cele mai tari dispozitive chiar din prima zi. Pentru a intra în posesia acestora, ei fac precomandă, stau la coadă în magazin sau pur şi simplu îşi achiziţionează dispozitivul de peste mări şi ţări, indiferent de costuri sau le cumpără chiar în ziua lansării.

  Citeşte şi: Google lansează Ghidul Android 6.0 Marshmallow

  » Prima zi (vicios) – acest tip de consumator este la fel cu cel din prima zi. De regulă, aceştia achiziţionează un telefon nou, îl folosesc pentru o perioadă scurtă de timp, după care îl vând, uneori pentru profit, alteori pur şi simplu de plictiseală.

  » La timp – acest tip de consumator va cumpăra un telefon nou, dar nu neapărat pentru că are nevoie de el, ci ca să nu piardă trenul. Clienţii din această categorie se aventurează la achiziţionare unui nou telefon de ultimă generaţie cel mai des atunci când li se încheie un contract sau când li se strică cel vechi.

  DA şi NU la abonament

  Consumatorul atent la contract – acesta îşi va achiziţiona un dispozitiv nou ori de câte ori i se încheie contractul cu furnizorul de servicii mobile, pentru a profita la maximum de beneficiile care i se pot oferi.

  Când şi cu cine – Această categorie are de-a face cu modul în care furnizorul face rost de dispozitive: local sau din altă parte.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: Lansare şi caracteristici

  Consumatorul care nu depinde de abonament – Acesta spune întotdeauna NU smartphone-urilor la abonament şi le acceptă doar pe cele la liber. De asemenea, nu acceptă niciun slogan sau să fie condiţionat de vreo un contract.

  Maestrul importator – De regulă, îşi importă telefoanele din alte ţări, fără să se mai lege la cap cu furnizorii din ţară sau cu tot felul de dealeri. Acesta se aseamănă cu consumatorul iubitor de pre-pay, doar că întotdeauna va alege dispozitivul în funcţie de nevoile pe care le are.

  Doar la abonament – aici găsim consumatorul care achiziţionează dispozitive proaspăt lansate şi vândute doar prin intermediul unui furnizor.

  În funcţie de comportament

  Adeptul fundamental – achiziţionează un smartphone nou doar la recomandarea celor de încredere sau dacă cei din anturaj au dat deja banul. De regulă, nu îi pasă de marcă sau specificaţii, ci să se încadreze corespunzător în cercul de prieteni.

  Citeşte şi: Scapă de zgârieturile de pe telefon cu aceste trucuri

  Departe de gaşcă – ştie exact ce vrea şi fuge de efectul de turmă. Spune DA dispozitivelor care oferă mai mult, chiar dacă acestea sunt prea mari uneori şi incomode.

  Fanaticul – achiziţionează fiecare dispozitiv nou lansat de companie sau cel puţin pe cele high-end. Chiar dacă deţin dispozitivele de ultimă generaţie, se interesează permanent şi de cele mid-range, pentru a le recomanda celor cu venituri mai mici.

  În funcţie de opţiunile financiare

  Dealerul – cumpără şi vinde permanent smartphone-uri pentru a face rost de bani. Chiar dacă a rămas pentru o zi fără smartphone, cu siguranţă a doua zi va avea unul nou pe care îl va vinde în cele din urmă.

  Citeşte şi: Samsung lansează două noi culori pentru Galaxy Note 5

  Economul – nu achiziţionează niciun smartphone până nu e sigur că are până şi ultimul bănuţ strâns. Nu se împrumută şi nu îşi împrumută niciodată dispozitivele achiziţioane cu eforturi mari.

  Cheltuitorul – aşa cum îi spune şi numele, acesta cheltuie şi o face fără să se gândească dacă investiţia este sau nu cea mai bună. Cel mai probabil la el vei găsi cele mai noi şi mai variate smartphone-uri.

  Aşadar, tu ce fel de consumator de smartphone-uri eşti? Lasă-ne la secţiunea de comentarii povestea ta, sfaturile şi gândurile tale!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here