More

  Ceva bizar se întâmplă cu supravieţuitorii Ebola – Medicii caută din greu o explicaţie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Una dintre cele mai mari mistere cu privire la virusul Ebola este abilitatea sa de a se ascunde în corpurile supravieţuitorilor şi de a nu fi detectat de sistemul imunitar.

  Acest „truc” al virului a devenit clar săptămâna aceasta, când asistenta Pauline Cafferkey din Scoţia a fost transportată la un spital din Londra pe 9 octombrie în „stare gravă”. Acest lucru s-a întâmplat la 9 luni de zile după ce medicii au spus că s-a recupera complet de Ebola.

  „Virusul, aşa cum precizează mai mulţi experţi, a reuşit cumva să supravieţuiască şi să reapară cauzând probleme severe la nivelul sistemului nervos central”, scrie The New York Times vineri. „În măduva ei au fost depistate urme de Ebola.”

  Chiar dacă medicii precizează că pacientul este vindecat, acest lucru nu înseamnă că virusul este complet eradicat din corp.

  Citeşte şi: 11 lucruri pe care nimeni nu le ştie despre TITANIC

  Supravieţuitorii de Ebola, cum este Cafferkey, experimentează simptome precum insomnia, vedenii, probleme cu auzul, convulsii şi dureri de corp care persistă luni de zile de la infectare.

  Virusul, care este transmis prin lichide infectate poate cauza febră severă, diaree, stări de vomă, dureri de cap, dureri de corp, vânătăi şi omoară aproximativ jumătate din persoanele care îl contactează.

  Până în luna octombrie a acestui an, 11.312 persoane au murit din cauza virusului Ebola. Aceste date includ şi epidemia din 2014, care s-a răspândit rapid în Africa de Vest şi a provocat panică în SUA şi Europa.

  În vreme ce unii supravieţuitori se consideră norocoşi să fie în viaţă, mulţi dintre ei încă suferă. Doctorii încă învaţă cum să facă faţă acestei infecţii care ameninţă vieţile oamenii.

  Citeşte şi: Ce se întâmplă în creierul uman când minţim

  Una dintre sursele de informare care a trăit aceste simptome latente este dr. Ian Crozier, un supravieţuitor american al Ebola care a contractat boala când trata pacienţii din Sierra Leone în august 2014.

  La o conferinţă de boli infecţioase din San Diego ce a avut loc pe 7 octombrie, Crozier a detaliat unele dintre cele mai bizare şi devastatoare simptome pe care le-a experimentat în perioada mai lungă de 40 de zile de recuperare la Spitalul Emory University din Atlanta.

  Cele mai grele de suportat simptome au fost problemele grave cu vederea care au început la 10 săptămâni de la contractarea Ebola şi care aproape l-au dus în pragul orbirii. Un raport publicat în The New England Journal of Medicine pe 7 mai descria flotila de simptome.

  Când Crozier a fost eliberat din spital la 10 săptămâni, virusul nu mai era detectabil în sânge sau urină, dar mai putea fi depistat în materialul seminal.

  Citeşte şi: Cum declanşezi starea de bine şi amintirile pozitive

  Acesta a avut probleme cu mersul, dureri de spate, inflamaţii ale tendonului lui Ahile şi senzaţii de durere şi ace la membrele inferioare. Crozier a început, de asemenea, să simtă arsuri la ochi, împreună cu o sensibilitate incredibilă la lumină.

  O examinare amănunţită a ochilor a scos la iveală cicatrici pe suprafaţa ochiului şi o mică hemoragie lângă una dintre cicatricile de la ochiul stâng.

  Cu o lună mai târziu, aceste simptome s-au înrăutăţit. Doctorii lui au luat o mostră de lichid care se află între cornee şi lentile şi la testare a ieşi pozitiv pentru Ebola.

  Problemele cu vederea s-au înrăutăţit la ochiul stâng, iar la un moment dat culoarea ochiului s-a transformat din albastru în verde.

  screen shot 2015-10-14 at 12.18.06 pm

  „În afară de schimbarea culorii, am pierdut presiunea ochiului, acesta a devenit mai moale şi şi-a pierdut forma”, declară Crozier într-un interviu pentru CNN. „Până când m-am întors în Pheonix, se vedea ca şi când priveam printr-o bucată de brânză.”

  Citeşte şi: 10 cele mai incredibile opere de artă de stradă din 2015

  Problemele cu ochii sunt cunoscute la supravieţuitorii Ebola. Aproximativ 25% dintre supravieţuitorii, care au fost evaluaţi de medici, prezentau schimbări de vedere, potrivit Associated Press.

  Deşi au existat îmbunătăţiri de vedere în urma tratamentelor la nivel celular pe care le-a făcut, vederea lui Crozier nu a revenit cu totul la normal, potrivit Live Science.

  Nina Pham, o asistentă din Texas care a contractat boala când trata un pacient într-un spital din Dallas, în octombrie 2014, are probleme persistente de sănătate, inclusiv pierderea părului, dureri de corp, coşmaruri şi insomnie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.