More

  Cele mai bune SOLUŢII ANTIVIRUS GRATUITE pentru PC

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă până acum era foarte uşor să alegi o soluţie antivirus gratuită pentru calculatorul tău, nu mai putem spune acest lucru şi în ziua de azi.

  Avem peste 12 soluţii antivirus şi programe care analizează conţinutul calculatorului pentru a detecta eventualele vulnerabilităţi, motiv pentru care utilizatorului care nu este specializat îi este tot mai greu să aleagă soluţia potrivită.

  Citeşte şi: 6 motive pentru care ai nevoie de un antivirus pentru dispozitivele tale

  Chiar şi pentru cei care nu se pricep, un lucru este foarte cunoscut:nu poţi avea două soluţii antivirus care rulează simultan, deoarece se blochează reciproc sau apar conflicte„. Din această cauză, alegerea devine tot mai dificilă.

  Baza de date a programelor de tip virus şi malware este în continuă creştere, iar tot mai puţine soluţii antivirus reuşesc să actualizeze constant baza de date. Încercăm să facem o listă cu programe antivirus gratuite, care reuşesc să livreze o securitate sporită.

  Avira

  Din punct de vedere statistic, Avira este cea mai bună soluţie antivirus gratuită. Are performanţe de neegalat şi se plasează înaintea majorităţii programelor antivirus care pot fi instalate gratuit.

  De asemnea, Avira are o serie întreagă de funcţionalităţi. Uneltele antivirus deţin scanarea link-urilor, programelor de tip malware şi protecţia fişierelor de sistem vitale.

  Citeşte şi: Cum îţi protejezi telefonul de atacurile cibernetice

  Cu toate acestea, Avira nu este lipsit de hibe şi minusuri. Din păcate, un minus foarte important pentru utilizatorul de astăzi este „viteza„. Dacă cei care rulează programul antivirus pe Windows 8 sau Windows 8.1 sunt mai norocoşi, pe Windows 7 programul se chinuie să ţină pasul, mai ales pe sistemele solicitate, de gaming.

  Chiar dacă Avira beneficiază de cea mai completă bază de date a viruşilor, dacă virusul nu se află pe un fişier, acesta va avea dificultăţi în a-l detecta.

  Nici la capitolul ad-aware, phishing şi malware, Avira nu se descurcă prea bine. De cele mai multe ori, a fost depăşit la detecţie chiar şi de programul integrat de la Microsoft.

  Cu toate aceste minusuri, Avira se află pe primul loc ca opţiune pentru un program antivirus gratuit. Pentru cei care doresc să îl testeze, poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial AVIRA.

  Avast

  Avast se apropie foarte mult de Avira, ba chiar îl depăşeşte la capitolul viteză şi performanţă. Soluţia antivirus Avast se rezumă la lucrurile esenţiale de care utilizatorul are nevoie pentru conferirea unei protecţii a sistemului pe care rulează.

  După cum spuneam mai sus, de cele mai multe ori două soluţii de protecţie intră în conflict şi îngreunează sistemul. Ei bine, nu este si cazul Avast. Antivirusul face echipă bună cu alte soluţii de protecţie şi împarte taskurile fără a crea un conflict.

  Citeşte şi: Top 25 cele mai slabe parole furate de hackeri

  Cei care au utilizat Avast nu au întâmpinat problemele pe care utilizatorii Avira le-au sesizat, cum ar fi ecranul albastru, probleme de actualizare şi stabilitate.

  Avast are dificultăţi atunci când vine vorba despre detectarea programelor malware şi adware, dar este un capitol la care toate soluţiile antivirus au probleme.

  Din păcate, Avast generează foarte multe „alarme false”, chiar mai multe decât AVG sau Avira, ceea ce nu face altceva decât să creeze un sentiment de frustrare, iar curând ajungi să îl ignori total.

  Cu toate că, nu există funcţonalitatea firewall, programul oferă protecţie împotriva link-urilor, curăţarea browser-ului şi o unealtă de scanare a vulnerabilităţilor de reţea.

  Combinaţia de viteză şi funcţionalităţi a programului Avast nu este de ajuns să detroneze Avira, dar pentru anumite situaţii, cele două merg foarte bine împreună.

  AVG 2015

  AVG se întrecea odată pentru primul loc, dar acum a scăzut foarte mult, dar a rămas pe lista candidaţilor viabili.

  Cu toate că AVG a rămas în urmă în privinţa protecţiei şi performanţelor, a compensat prin funcţionalite şi experienţa utilizatorului. Cu toate acestea, există şi alte lucruri de care un utilizator trebuie să ţină cont.

  Dacă ceilalţi dezvoltatori de soluţii antivirus au investit în funcţionalităţi, îmbunătăţirea performanţelor şi îmbunătăţirea interfeţei utilizatorului, cei de la AVG au optat pentru alt traseu: promovarea prin pop-up a mai multor soluţii plătite pentru protejarea utilizatorului.

  Citeşte şi: Aplicaţia pentru adulţi care şantajează utilizatorii

  În ciuda problemelor, AVG rămâne între opţiunile utilizatorilor pentru pachetele gratuite, mai ales că notificările enervante pot şi dezactivate.

  AVG oferă şi o interfaţă mai prietenoasă şi intuitivă. Cu toate acestea, trendul este descendent, iar utilizatorii ar trebui să se gândească bine înainte de a-l instala.

  Alternativa antivirus: Actualizarea widows şi CCleaner

  Una dintre cele mai bune modalităţi prin care îţi poţi proteja sistemul de viruşi este să actualizezi sistemul de operare Windows, permanent. Microsoft oferă actualizări în mod constant, în fiecare zi de marţi, din a două săptămână a fiecărei luni.

  O altă modalitate prin care poţi menţine calculatorul curat este prin editarea fişierului „hosts„. Fişierul „hosts” este folosit de calculatorul tău pentru a realiza o „hartă” a adreselor IP, cu site-urile care constituie un pericol pentru utilizatori.

  Un fişier curat şi actualizat regulat poate fi descărcat de aiciacesta putând fi editat foarte simplu cu ajutorul unui editor text. Periodic trebuie adăugate site-urile care au conţinut priculos.

  Citeşte şi: Apple şterge mai multe aplicaţii de tip adblock din App Store

  Nu în ultimul rând, cea mai bună soluţie este utilizarea CCleaner pentru a şterge cache-ul, parolele, datele bancare şi alte urme de informaţii ce ţin de securitatea utilizatorului.

  Un sistem comprimis nu poate transmite nicio informaţie secretă, dacă aceasta nu există. Periodic este bine să facem o curăţenie a sistemului, în tandem cu o soluţie de tip antivirus.

  Concluzia

  Fiecare dintre exemplele de mai sus oferă anumite funcţionalităţi şi un anumit tip de securitate, special pentru anumite nevoi pe care un utilizator le are.

  Este foarte greu să spui cu tărie „acesta este antivirusul suprem…GRATUIT„. În final, totul se rezumă la ceea ce utilizatorul are nevoie. Dacă vorbim despre protecţie şi comfort, cu siguranţă Avira este soluţia potrivită.

  Dacă dorim viteză şi interfaţă uşor de utilizat, Avast este ceea ce cauţi, iar dacă vrei cât mai multe funcţionalităţi, AVG este perfect pentru tine.

  Cu toate acestea, nu trebuie să uiţi că un sistem nu poate fi cu adevărat sigur dacă te bazezi pe o singură soluţie de securitate. Sistemul trebuie să fie actualizat la zi. Soluţiile gratuite nu acoperă totul, dar ajută considerabil.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.