More

  Cel mai periculos obiect din casa ta

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu îi poţi vedea, dar casa ta este plină de germeni. Salteaua, aşternuturile pentru pat şi prosoapele de baie adună o serie de ciuperci, bacterii şi alergeni precum acarieni şi resturi din gândaci.

  Mulţi dintre aceşti germeni nu sunt dăunători. De fapt, majoritatea dintre aceştia vin chiar de pe corpurile noastre şi pot aduce chiar beneficii. Dar, uneori, agenţii patogeni aduşi de afară te pot îmbolnăvi.

  Aşadar, care este cea mai mare sursă de alergeni dăunători din casa ta?

  Philip Tierno, microbiolog şi patolog de de la University School of Medicine, a declarat pentru Tech Insider„bomba de alergeni dăunători din casa ta este buretele de spălat vase.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge: Diagrama care confirmă specificaţiile dispozitivelor

  Exact cum ai citit, nu este vorba despre vasul de toaletă sau coşul de gunoi. Obiectul din casa ta care te-ar putea îmbolnăvi este folosit pentru a spăla vasele în care mănânci zi de zi.

  „Acel lucru este foarte murdar”, spune Tierno. În principal, pentru că curăţi legume, caserole pentru carne şi alte obiecte care ar putea conţine bacterii patologice care se înmulţesc pe zi ce trece.

  Bureţii de bucătărie sunt suprafeţele ideale pentru microbi pentru că aceştia oferă condiţii calde, umede şi tone de mâncăruri. „Umiditatea asigură buna creştere, dar ai, de asemenea, materialul nutritiv pe care trebuie să îl iei în calcul”, spune Tierno.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge vor avea dimensiuni diferite

  Bureţii de bucătărie pot purta pe ei bacterii periculoase, inclusiv campylobacter, salmonella, stafilococ, E. coli și listeria, toate acestea provocând infecţii intestinale sau cutanate severe.

  Bacteria campylobacter, pe care o găsim cel mai des în mâncare precum puiul crud, este de departe cel mai mare contributor în cazul bolilor digestive din SUA. Mai exact, mai mult de 1.3 milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an.

  Într-o perioadă între 2 – 5 zile de la expunerea la această bacterie, poţi avea probleme severe la nivelul tractului digestiv, precum diaree, crampe, durere abdominală, febră, greaţă şi stări de vomă. De asemenea, te poţi expune la o infecţie în sânge care îţi poate compromite sistemul imunitar.

  Citeşte şi: Scurtături de taste pe care ţi-ai fi dorit să le fi ştiut mai devreme

  Legumele ar putea transfera, de asemenea, bacteriile în buretele de vase, inclusiv E.coli, care poate provoca diareea, infecţia la nivelul tractului urinar, pneumonie şi alte boli. „Deşi speli buretele cu detergent de vase, nu este suficient pentru a eradica microbii”, spune Tierno.

  Cum te poţi asigura că buretele de vase nu va provoca următoare intoxicaţie alimentară.

  „Cea mai bună metodă este să introduci buretele în înălbitor”, precizează specialistul. De fiecare dată când pregăteşti mâncarea, pune un capac de înălbitor în jumătate de litru sau un litru de apă, apoi clăteşte buretele cu soluţia, pentru a preveni contaminarea încrucişată.

  „E foarte puternic. Poate ucide spori de antrax”, mai spune Tierno. Aşadar, data viitoare când vei face curat în bucătărie, aruncă buretele de vase într-o baie de înălbitor cu apă, iar intestinele îţi vor mulţimi pentru asta.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.