Mark Zuckerberg anunţă provocarea personală pentru 2016

Cristian Gănescu
- 4.01.2016, 17:51 în Evoluţie
0

SHARES

Inspirat de supercomputerul J.A.R.V.I.S, al personajului Tony Stark din filmul IRON MAN, Mark Zuckerberg este hotărât să creeze propriul computer dotat cu inteligenţă artificială, cu ajutorul căruia să controleze întreaga sa locuinţă.

Pe contul personal de Facebook, Mark Zuckerberg a scris că „în fiecare an, aleg o provocare personală, pentru a învăţa lucruri noi, care nu are legătură cu munca mea de la Facebook. Provocările mele din anii ce au trecut au fost să citesc două cărţi în fiecare lună, să învăţ limba Mandarină şi să întâlnesc câte o persoană nouă în fiecare zi„.

Citeşte şi: Facebook oferă tehnologia hardware pentru inteligenţa artificială în regim Open-Source

Aceasta este premisa de la care a pornit şeful Facebook, pentru dezvoltarea personală. Merge mai departe şi spune că „provocarea mea personală pentru anul 2016 este să contruiesc un computer cu inteligenţă artificială care să coordoneze întreaga activitate de acasă şi să mă ajute cu toate sarcinile mele. Este la fel ca Jarvis din Iron Man„.

Ce este J.A.R.V.I.S.

jarvis

J.A.R.V.I.S. este supercomputerul care controlează locuinţa lui Tony Stark. Acesta are grijă de absolut toate lucrurile, de la încălzirea locuinţei şi sistemul de răcire, până la diagnoza maşinilor din garajul magnatului.

Citeşte şi: Facebook îţi îmbunătăţeşte viaţa socială cu această nouă funcţie

J.A.R.V.I.S. a fost adaptat astfel încât să poată fi şi descărcat în armurile Iron Man Mark 2 şi Iron Man Mark 3, pentru a-l ajuta pe Tony Stark cu sistemul de navigaţie.

Mark Zuckerberg vrea propriul J.A.R.V.I.S.

Nu este deloc surprinzător faptul că Zuckerberg manifestă un interes sporit pentru dezvoltarea unei inteligenţe artificiale, mai ales dacă stăm să analizăm proiectele adiacente Facebook, pe care acesta le coordonează, între care regăsim şi Oculus Rift, dispozitivul de realitate virtuală, despre care şeful Facebook declară că este „viitorul în materie de divertisment„.

zuckerberg-vrMark Zuckerberg testează dispozitivul Samsung Gear VR, un dispozitiv mobil de realitate virtuală bazat pe tehnologia Oculus

Acesta va explora tehnologia deja existentă pe piaţă şi va încerca să o îmbunătăţească. După aceea va începe să înveţe computerul să înţeleagă comenzile vocale, pe care le trasează, pentru a controla absolut totul din locuinţa sa: muzica, sistemul de iluminat, temperatura şi altele.

Citeşte şi: Oculus Touch este amânat pentru a doua jumătate a anului 2016

Zuckerberg doreşte ca programul să permită accesul prietenilor săi în locuinţă, doar prin intermediul identificării faciale, din nou, o tehnologie pe care Facebook o are deja dezvoltată şi implementată pe reţeaua de socializare. Supercomputerul va ştii să îl avertizeze pe Zuckerberg atunci când ceva nu este în regulă în camera lui Max, fiicei sale.

În ceea ce priveşte munca, şeful Facebook va fi ajutat cu vizualizarea datelor de care are nevoie, prin intermediul realităţii virtuale, pentru a-l ajuta să clădească un sistem de servicii mai bune, care îl va ajuta în coordonarea organizaţiei pe care o conduce. Acesta trage concluzia că „Fiecare provocare are o tematică, iar tematica acestui an este invenţia„.

Mark Zuckerberg nu s-a limitat niciodată numai la dezvoltarea reţelei de socializare şi tot timpul a avut o privire de ansamblu a întreg mecanismului care face mediul online să funcţioneze.

Citeşte şi: CES 2016: Smartphone, smartwatch, laptop, tablete, realitate virtuală, auto şi case inteligente

Acesta a investit foarte mult în educaţie, iar unul dintre proiectele cele mai ambiţioase este Internet.org, care are ca scop furnizarea internetului în toate regiunile greu accesibile, de pe tot mapamondul.

Vom urmări cu interes progresul pe care acesta îl va realiza şi cu siguranţă că ne va ţine la curent pe reţeaua de socializare pe care el a creat-o.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!