More

  Bateria externă care îţi încarcă telefonul folosind apa sărată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un start-up din Suedia, MyFC a dezvăluit tehnologia nemaipomenită pe care o deţine, chiar la CES 2016, care a avut loc la Las Vegas, Nevada.

  Dispozitivul, care este suficient de mic cât să încapă în buzunar, este un încărcător pentru telefon. Acesta utilizează apă sărată şi oxigen pentru a transforma energia chimică în electricitate. Apoi, foloseşte electricitatea pentru a încărca bateria telefonului.

  Încărcătorul constă într-un card cu apă sărată, de mărimea unui card de credit, un port de mărimea unui smartphone şi un cablu prin care să îl conectezi la telefon.

  Citeşte şi: Google Car a dat greş de 272 de ori şi de 13 ar fi ratat fatal

  Cardul conţine apă sărată care produce electricitate prin reacţii chimice când este introdus în port. Pentru a transfera electricitatea în bateria telefonului, trebuie doar să conectezi telefonul la port printr-un cablu de încărcare standard.

  Un card JAQ poate produce aproximativ 1,800 mAh pe oră, echivalentul energiei necesare pentru încărcarea unui iPhone 6s.

  Dispozitivele mai mari, precum tabletele, pot fi, de asemenea, încărcate cu un astfel de dispozitiv, dar durata de încărcare va fi una mai mare şi vor fi necesare mai multe carduri cu apă sărată.

  Citeşte şi: iPhone 7: Cu design şi funcţii anorexice sau cu o tehnologie avansată

  devicewater2

  Cardurile care conţin apă sărată folosite în cazul nostru pot fi utilizate o singură dată. După asta, acestea vor înceta să producă reacţiile chimice necesare generării electricităţii.

  Dispozitivul funcţionează prin combinarea a doi reactanţi, în cazul nostru hidrogen şi oxigen, într-un spaţiu închis. Atomii de hidrogen din apa sărată intră în cele 10 celule din card „unde o reacţie chimică produce electricitate.” Aceşti electroni care produc curentul electric care încarcă telefonul sau tableta sunt conectaţi la JAQ.

  Dispozitivul pentru încărcarea smartphone-ului cu electricitate creată cu apă sărată nu este deocamdată disponibil publicului larg, dar compania anticipează că produsul va putea ajunge pe rafturile din magazine începând cu anul viitor.

  Citeşte şi: Skype îţi permite să lansezi apeluri video de grup pe mobil

  Atunci când va fi disponibil la vânzare, MyFC speră să implementeze un serviciu de înregistrare, unde clienţii să îşi creeze cont pentru a primi un anumit număr de carduri lunar.

  Un astfel de card ar costa aproximativ 1.50 bucata, potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al companiei pentru Live Science.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.