More

  Facebook a supraestimat măsurătorile vizualizărilor video pentru 2 ani de zile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Reţeaua socială Facebook a calculat greşit durata medie pe care utilizatorii au petrecut-o vizionând video-uri pe platformă.

  Marii cumpărători de reclame şi marketeri sunt supăraţi pe Facebook după ce au aflat că gigantul de tehnologie a supraerstimat durata medie de vizualizări pentru reclamele video de pe platforma sa pentru o perioadă de doi ani de zile, potrivit unor persoane apropiate problemei.

  În urmă cu câteva săptămâni, Facebook a dezvăluit într-un post pe „Advertiser Help Center” că măsurătorile pentru durata medie petrecută de utilizatori vizionând video-uri a fost umflată artificial, iar compania spune că a introdus un not tip de măsurătoare pentru a repara problema.

  Unii directori de agenţii care au fost, de asemenea, informaţi de Facebook cu privire la schimbarea care are loc, au solicitat Facebook să le ofere mai multe detalii cu privire la cont, spune o sursă familiarizată cu această situaţie.

  Agenţiei care cumpără reclame, Publicis Media, i s-a spus de Facebook că metoda de măsurat folosită anterior a supraestimat durata medie petrecută vizionând video-uri cu între 60% – 80%, potrivit unei scrisori transmise la finalul lunii august de Publicis Media clienţilor care au fost verificaţi de The Wall Street Journal.

  Un reprezentant Publicis Media, o divizie a Publicis Groupe SA, face trimitere la Facebook. Publicis a fost responsabilă de achiziţionarea a aproximativ 77 de miliarde de reclame în numele marketerilor din întreaga lume în 2015, potrivit estimărilor de la firma de cercetare Recma.

  Vineri, Facebook şi-a cerut scuze: „Măsurătoarea ar fi trebuit să reflecte timpul total petrecut vizionând un video împărţit la numărul total de persoane care au dat play la video. Dar nu a făcut asta”, spune David Fischer, vice-preşedinte al diviziei de parteneriate, într-o postare pe Facebook. „De vreme ce aceasta este doar una dintre măsurătorile pe care marketerii le iau în calcul, tratăm cu seriozitate orice greşeală.”

  Facebook a precizat într-un comunicat anterior: „Am descoperit recent o eroare în modalitatea de calcul pentru măsurătorile noastre video. Această eroare a fost reparată, nu a avut un impact asupra facturilor şi ne-am anunţat partenerii atât prin panourile de control, cât şi prin mobilizarea publisherilor. De asemenea, am renumit măsurătoarea pentru a clarifica ce anume măsurăm. Această măsurătoare este una dintre multele pe care partenerii noştri le folosesc pentru a evalua campaniile video.”

  Date fiind datele calculate greşit, marketerii probabil au judecat greşit performanţa reclamelor video pe care le-au achiziţionat de la Facebook în ultimii doi ani de zile. Acest lucru ar fi putut avea, de asemenea, un impact asupra deciziilor despre cât de mult să plăteşti pentru video-urile de pe Facebook versus alţi vânzători de reclame precum YouTube de la Google, Twitter şi chiar canalele TV.

  Companiile media şi publisherii sunt, de asemenea, afectaţi, de vreme ce li s-au oferit date eronate cu privire la consumul conţinutului video de pe reţeaua socială. Mulţi au folosit aceste informaţii pentru a ajuta la determinarea tipului de conţinut pe care îl publică.

  În ultimii doi ani, Facebook a numărat doar vizualizările video pentru mai bine de trei secunde când a calculat „Durata medie de vizualizare a conţinutului video”. Vizualizările video-urilor sub trei secunde nu au fost luate în calcul, lucru ce a dus la umflarea mediei. Noul mod de măsurare de la Facebook, „Durata medie de vizualizare”, va reflecta vizualizările video de orice durată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.