Titlurile zilei în tehnologie: OnePlus anunţă 3T, Google se extinde, un nou Samsung explodează şi DJI lansează Inspire 2

Mădălina Gănescu
de - acum 1 an în Cultura

Astăzi avem parte de lansări interesante în domeniul tehnologiei, de revolte din partea utilizatorilor, dar şi de anunţuri promiţătoare din partea gigantului Google. Iată care sunt titlurile zilei în tehnologie.

» OnePlus anunţă 3T, cu un procesor mai bun, o baterie mult mai mare şi un nou senzor de cameră frontală. Compania chineză speră ca noul flagship accesibil să se potrivească pentru cei care îşi doreau ceva mai mult decât OnePlus 3. OnePlus 3T va fi disponibil în variantele de 64 şi 128 GB în noua versiune de culoare Gunmetal, în vreme ce varianta Soft Gold de 64 GB va ajunge la vânzare ceva mai târziu.

» DJI lansează dronele Phantom 4 Pro şi Inspire 2. Inspire 2 este o versiune diferită pentru modelul high-end, concepută special pentru producătorii de film profesionişti. Aceasta prezintă nu una, ci două camere. La fel ca la primul model, picioarele Inspire 2 se ridică, pentru a nu bloca vederea camerei şi se poate roti în voie la 360 de grade pentru a captura acţiunea din orice direcţie. Preţul Inspire 2 porneşte de la 2,999 de dolari. Mai multe despre Phantom 4 Pro şi Inspire 2 chiar aici. 

» Modelele MacBook Pro Touch Bar nu au SSD-urile upgradabile, iar bateriile sunt subdimensionate. Utilizatorii îşi prezintă nemulţumirea în mediul online, spunând că „bateriile arată comic de mici.” De asemenea, sunt raportate şi probleme cu autonomia bateriei, în loc de 10 ore, aşa cum promite Apple, MacBook Pro Touch Bar rezistă doar 5-6 ore.

» Google plănuieşte să îşi extindă biroul din Londra şi să angajeze încă 3000 de angajaţă până în anul 2020. The Guardian spune că planurile Google pentru Marea Britanie au fost dezvăluite de CEO-ul Sundar Pichai în cadrul unui discurs susţinut în Londra. Investiţia în planurile până în 2020 ar fi de aproximativ un miliard de lire sterline.

» Google Translate primeşte îmbunătăţiri pentru opt limbi. De acum, Google translate va oferi utilizatorilor o traducere text mult mai clară şi mai corectă într-un număr mic, dar semnificativ de limbi străine. Google Translate va folosi noile metode Neural Machine Translation pentru textele din engleză în franceză, germană, spaniolă, porutgheză, chineză, japoneză, coreeană şi turcă.

» Un nou Samsung Galaxy tocmai a explodat. Potrivit CTV News, citată de Mashable, Amarjit Mann of Winnipeg conducea când a simţit că smartphone-ul său Samsung Galaxy S7 se încălzea în buzunar. Imediat ce l-a scos din buzunar, acesta a explodat, umplând maşina cu fum: „Am avut noroc şi l-am aruncat afară”, a spus Mann. „Mi-ar fi distrus întreaga maşină. Am văzut doar fum şi nimic altceva.”

» Prima pizza din lume livrată cu drona este din Noua Zeelandă şi aparţine Domino’s Pizza. Domino’s a încheiat un parteneriat cu un start-up cu drone, numit Flirtey, pentru a pune în aplicare proiectul.

» CEO-ul Microsoft vrea ca roboţii şi inteligenţa artificală să ne guverneze vieţile. Aflat la o conferinţă a dezvoltatorilor Microsoft în Australia, Nadella a prezentat principalele sale teorii legate de viitorul digital. Acesta este de părere că în fiecare casă de pe planetă ar trebui să existe roboţi şi inteligenţă artificială.

Mai multe despre subiectele din tehnologie, poţi afla urmărind www.noobz.ro. Dacă mai ai întrebări şi sugestii, nu ezita să ne scrii în secţiunea de comentarii de mai jos, pe Facebook Noobz sau pe e-mail la redactie@noobz.ro.

Comentarii

comentarii