More

  Transportul public din Japonia va oferi suport pentru încărcarea telefoanelor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ieri aflam că Japonia încearcă să stabilească un set de simboluri standard pentru ca turiştilor să le fie mai uşor să utilizeze toaletele publice, iar astăzi ştirea este că autobuzele de transport public din Japonia testează un suport pentru încărcarea smartphone-urilor cu USB.

  Potrivit IT Media din Japonia, un autobuz de transport public din zona Tokyo a introdus şi testează în prezent, staţii de încărcare USB pentru smartphone-uri şi tablete.

  Pentru moment, Biroul Local de Transport nu a anunţat şi nici nu a confirmat oficial implementarea acestor soluţii, dar un număr destul de mare de călători au anunţat că au văzut aceste port-uri de încărcare. Serviciul este gratuit, iar cel puţin cinci staţii de încărcare sunt implementate în fiecare autobuz.

  Se pare că, pentru moment serviciul este disponibil într-un singur autobuz, iar încă este neclar cât va dura testarea şi dacă şi când vor fi lansate staţiile şi pentru celelalte autobuze.

  Japonia nu este singura ţară care oferă soluţii de încărcare a smartphone-urilor şi tabletelor în transportul public. În septembrie anul trecut, Londra a echipat, de asemenea, un număr limitat de autobuze cu staţii de încărcare USB. De asemenea, şi Singapore se bucură de acest serviciu în cel puţin 10 autobuze începând tot cu luna septembrie.

  Pentru moment, în România nu există semne ca lucrurile să se îmbunătăţească în autobuzele de transport public. Călătorii încă mai au parte de călătorii în tramvaie fără sisteme de încălzire sau autobuze în care aerul condiţionat este un moft.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.