More

  REVIEW: Sistem complet de supraveghere și stocare cu Synology DS716+II HDD IronWolf NAS Combo și TP-Link NC250

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ultimul timp am dezvoltat o pasiune pentru sistemele de stocare de tip NAS și sistemele de supraveghere. Acum, ne-am gândit că am putea combina aceste două soluții pentru a oferi un sistem complet de supraveghere și stocare, pentru a evita costurile exorbitante cu stocarea pe o soluție cloud oferită de terți.

  Soluția completă, pe care noi am testat-o, este compusă dintr-un NAS Synology DS716+II și două camere TP-Link NC250, pe care le-am mai testat și ne-au lăsat o impresie foarte bună. Synology se numără între firmele care oferă printre cele mai fiabile soluții de tip NAS. Pentru cei interesați de astfel de soluții, am mai testat DiskStation DS216play, iar în prezent folosim o soluție DiskStation DS216. 

  Pentru noi, acest tip de mediu de stocare a devenit un „must have„. Funcționalitățile pe care le oferă aceste produse, între care se regăsește și SurveilanceStation, despre care vom vorbi acum, sunt extrem de simplu de instalat și gestionat.

  Synology DS716+II

  Nu voi intra in detaliu despre Diskstation DS716+II, deoarece instalarea și configurarea este aceeași descrisă în review-ul care prezintă soluția DiskStation DS216play, dar voi sublinia diferențele între soluțiile oferite de Synology, la nivel de performanțe.

  Diferențele de performanță se reduc la viteza de scriere și citire, cât și viteza de raspuns a dispozitivului, chiar și pe rețele mai modeste în termeni de viteza de transfer.

  Se poate observa foarte clar că diferențele în cantitatea de informație procesată de către soluția Diskstation DS716+II, comparativ cu Diskstation DS216play, spre exemplu, sunt foarte mari.

  Mergând mai departe, dacă vorbim de gestionarea unei singure camere IP, soluția DS216play poate gestiona transferul de informații, dar dacă sărim deja la 2-3 sau chiar 4 camere IP care scriu informații pe un NAS, capacitatea de scriere pe un volum foarte mare de informații devine crucial.

  Tocmai din acest motiv, Diskstation DS716+II este soluția cea mai indicată pentru astfel de sisteme de supraveghere și stocare a datelor.

  Seagate IronWolf NAS 4TB

  Despre HDD Nas IronWolf de la Seagate am vorbit mai pe larg într-un articol dedicat.

  Lucrul pe care simt că este necesar să îl reiau, atunci când vorbim despre mediul de stocare IronWolf, este silențiozitatea și timpul de răspuns foarte scurt al acestor tip de HDD-uri.

  TP-Link NC250

  Camera TP-Link NC250 ne-a impresionat plăcut de la prima utilizare, iar posibilitatea de a utiliza mai multe camere de acest tip într-un sistem centralizat ne-a făcut să o apreciem și mai mult.

  Este o optiune foarte bună pentru o astfel de cameră, mai ales pentru prețul atractiv la care aceasta poate fi achiziționată. Poate fi folosită singură, plin aplicația oferită de către TP-Link, cât și în cadrul unui sistem mai complex, în care avem de-a face cu mai mult de 1-2 astfel de camere.

  INSTALARE ȘI CONFIGURARE

  După ce am instalat soluția Synology și am montat camerele în locurile pe care dorim să le monitorizăm, putem demara procesul de configurare.

  Primul pas este să instalăm programul „Surveilance Station”, care gestioneaza camerele IP și înregistrările stocate.

  Din interfața „Surveilance Station”, lansăm aplicația „IP Camera”, iar din fereastra care a apărut, alegem opțiunea „Add Camera”.

  În următorul ecran trebuie să alegem opțiunea „Complete Setup”, după care alegem „Next”.

  Programul va căuta camerele disponibile, iar câmpurile vor fi completate cu datele necesare. Ca pas intermediar, este necesar introducerea credențialelor de logare la sistemul Synology.

  În continuare, avem o serie de opțiuni pentru înregistrare și redare a imaginilor.

  Camera va apărea în lista dispozitivelor disponibile, iar utilizatorul poate să vizioneze în timp real imaginile care sunt transmise.

  CONCLUZIA

  Sistem complet de supraveghere și stocare cu Synology DS716+II HDD IronWolf NAS Combo și TP-Link NC250 este un sistem accesibil ca preț și foarte bun, atât pentru uz casnic, cât și pentru monitorizarea unei mici afaceri, fie că este vorba de un depozit sau un magazin.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.