More

  Prima colecție de modă din lume produsă cu un smartphone Samsung Galaxy Note9

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Designerul de modă Aurélie Fontana creat prima colecție capsulă couture din lume, concepută și produsă cu ajutorul unui smartphone.

  Aurélie a colaborat cu Samsung și s-a folosit de Galaxy Note9 în cei șapte pași majori ai design-ului și producției primei colecții „Mobile Couture” din lume.

  Aceasta a fost folosit smartphone-ul pentru a schița, a comunica wireless cu instrumentele de producție, a printa fișiere 3D și a picta modelele de la distanță, totul pentru a produce această colecție specială.

  De asemenea, Aurélie a putut să accelereze întregul proces de prototipare și dezvoltare prin simpla sincronizare a aplicațiilor cu furnizorii, dar a avut și posibilitatea de a se conecta rapid cu ei și modifica design-urile în orice moment, indiferent de locul în care se afla.

  Punând pe primul loc design-ul progresiv, piesele din colecția Mobile Couture oferă o alternativă la sistemul rapid de fashion, maximizând potențialul și puterea tehnologiei digitale și mobile.

  Articolele de îmbrăcăminte finale sunt fabricate din piele reciclată și elemente de fixare din plastic 3D biodegradabil, iar întregul proces a durat șase săptămâni.

  S Pen-ul ultra-puternic al telefonului Note9 i-a oferit precizie și control în procesul de schițare, în timp ce capacitățile puternice de procesare și stocare i-au permis să se conecteze direct cu instrumentele de tehnologie disponibile pentru a edita în timp real și a inova atât în stadiul de dezvoltare, cât și în producția finală – toate acestea cu ajutorul unui dispozitiv care încape cu ușurință în buzunar.

  Spre exemplu, Note9 a grăbit procesul de prototipare cu aproximativ 40%, iar colecția a fost gata în doar 8 zile, în loc de 14, durata inițială.

  Cum a folosit Aurélie Fontana smartphone-ul Galaxy Note9

   Drept sursă de inspirație

  Cameră și S Pen-ul au fost folosite pentru a nota și a surprinde orice sursă de inspirație în crearea schițelor

  Folosind bateria, dar și capacitatea mare de stocare, Aurélie a putut accesa, adăuga și lucra în timp real la schițele digitale, oriunde și oricând

   Pentru schițarea modelelor, pattern-urilor și elementelor de fixare

  Forma articolelor de îmbrăcăminte, șabloanele țesăturilor și elementele de fixare au fost desenate cu ajutorul S pen-ului pe ecranul de 6.4 inchi ai Note-ului în aceeași manieră în care un creion ar fi fost folosit pe o coală de hârtie.

  Pentru printarea 3D a elementelor de fixare 

  Desenele elementelor de fixare au fost reconstruite într-o aplicație numită OnShape*, pentru a crea modele digitale adecvate printării 3D

  Aceste fișiere au putut fi trimise direct din telefon către imprimanta 3D Ultimaker. De regulă, ar fi fost necesar un computer pentru această operațiune

  Procesul de imprimare 3D a putut fi monitorizat în timp real de pe telefon, permițându-i lui Aurélie să editeze în cazul în care ar fi fost nevoie

   Pentru modele de vopsire wireless

  Pattern-ul design-ului țesăturii a fost trimis wireless către Joto X – un dispozitiv robotic de desen digital, foarte avansat, care a transformat modelul complex în piesă de îmbrăcăminte

   Pentru aspectul final

  Elementele de fixare imprimate 3D au fost folosite pentru a coase materialul de piele modelat și a obține, ulterior, articolele finale

  Aurélie și-a creat apoi look-ul digital ideal cu ajutorul S Pen-ului prin fotografii pe care le-a făcut fără să atingă telefonul, prin Bluetooth, folosindu-și mâinile pentru a face ajustările finale astfel încât să obțină cadrele perfecte

  Funcțiile inteligențe ale camerei telefonului Note9, precum Detectarea Imperfecțiunilor, i-au atras atenția asupra oricăror mici defecte ale imaginilor.

  Note9 este construit să ofere performanță și productivitate creatorilor care sunt în căutarea unui telefon care să le permită să lucreze și să se joace toată ziua.

  Cu o durată a bateriei de o zi, capacitate de stocare de până la 512 GB, care se poate extinde până la 1TB (mai mult decât majoritatea calculatoarelor), un procesor de 10nm, capacitatea de a găsi cele mai bune rețele disponibile, precum și iconicul S Pen cu funcție Bluetooth, limitele telefonului au fost testate în producția celor trei rochii și a unui palton.

  „Pentru că sunt o persoană a cărei creativitate este direct influențată de potențialul științei și tehnologiei, a fost cu adevărat interesant să aflu că există un smartphone care are capacitatea să controleze întregul proces de producție al unei colecții.

  Ideile mele sunt ambițioase și urmăresc să provoace procesele tradiționale, iar ca tânăr designer, a fost foarte plăcut să le văd cum capătă formă cu ajutorul unui device pe care îl țin tot timpul în mână.”, a declarat Aurélie Fontan.

  “Cand am văzut munca lui Aurélie pentru prima dată, am știut că ea este întruchiparea utilizatorului ideal de Note9. Motivul pentru care aceștia sunt loiali este că telefonul este construit să facă față unui nivel de performanță înalt, de care oamenii au cu adevărat nevoie.

  Această colecție este cu adevărat unică, iar noi o considerăm un standard atunci când vrem să arătăm lumii ce se poate obține cu ajutorul unui smartphone Samsung, atât timp cât se află în mâinile unor oameni creativi și cu multă ambiție”, spune Suzanne Smith, Senior Marketing Lead, Samsung Electronics Europe.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.