More

  La SkiGyimes te dai cu bobul pe șine în fiecare anotimp din an

  ”Ce să vizitez în România?”, cred că e una dintre cele mai întâlnite întrebări din ultima perioadă. Dacă vă gândeați că le-ați văzut pe toate pe plaiurile mioritice, înseamnă nu ați ajuns la SkiGyimes, un loc care abundă de adrenalină, aflat în județul Harghita.

  Am văzut în luna octombrie episodul de vlog 1007 a lui Mariciu, despre SkiGyimes și așa mi-am dat seama cât de puține lucruri știu despre zona în care m-am născut. Părinții mei locuiesc la o oră distanță de pista de bob din Lunca de Sus, Harghita, iar cu ocazia vacanței prelungite de iarnă, ne-am propus să dăm o fugă, să luăm pulsul distracției chiar la fața locului.

  Am ales să mergem într-o zi în care ningea, numai bună să bei un vin fiert și să respiri aer curat de munte. Nu a fost atât de aglomerat pe cât ne-am fi așteptat, cel mai probabil pentru că vacanța de Anul Nou s-a încheiat pe 3 ianuarie și majoritatea celor aflați la ski s-au întors la birou.

  Așadar, am avut și loc să parcăm foarte aproape de pârtie, nu am stat la cozi infernale nici la vin fiert, nici la toaletă, iar coada la pista de bob a fost și ea acceptabilă.

  Pentru cei interesați să viziteze SkiGyimes, nu știu să ofer detalii cu privire la cazare și mijloace de transport, pentru că la noi nu a fost cazul să mergem cu trenul sau autocarul și nici nu ne-am cazat pe aproape.

  Dar, există sigur stație de tren aproape, am văzut destul de multe pensiuni în zonă, atât în localitatea Lunga de Sus, cât și în localitățile învecinate, iar la o simplă căutare pe internet cred că veți găsi fără probleme rezultatele dorite.

  Când ajungeți acolo, biletele se cumpără de la baza pârtiei, atât pentru ski, placă, cât și pentru pista de bob. Pârtia de ski are urcare separată de pista de bob, iar de precizat ar mai fi că nu puteți să plătiți cu cardul, așa că aveți grijă să luați suficienți bani la voi.

  În medie, se stă la coadă pentru pista de bob undeva între 10 – 20 de minute, depinde când urmărești să te așezi la rând.

  Prima dată, e teama de necunoscut, dar imediat ce ai plecat la vale pe pista de bob și simți vântul în față, îți piere și frică și tot – efectiv, simți că zbori. Când ajungi la baza pârtiei, tot ce îți dorești este să mai cumperi repede un bilet și să o iei de la capăt.

  Prețul biletului pentru o cursă pe pista de bob la SkiGyimes este de 15 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii. Din păcate, nu ne-am interesat de prețurile pentru ski și placă, pentru că sunt sporturi de iarnă pe care nu le stăpânim și nu au prezentat, încă, interes.

  Dacă vreți să vă încălziți, la baza pârtiei aveți un restaurant rustic cu terasă unde puteți bea un ceai sau un vin fiert. În ceea ce privește mâncare, meniul cuprinde, din ce am observat, ciorbe de burtă, de văcuță, varză cu ciolan, ceafă de porc, șnițele și cartofi prăjiți.

  Nu am consultat prețurile, dar ținând cont că am dat 9 lei pe un pahar cu vin fiert și un ceai, cel mai probabil sunt accesibile.

  Toaletele sunt curate, nu se stă foarte mult la coadă, sunt dotate cu tot ce este necesar, de la săpun la hârtie igienică și șervețele și nici nu miros urât, ca în alte zone pe care le-am mai vizitat în țară.

  Dacă doriți să îi surprindeți pe cei dragi, puteți să cumpărați vouchere pe care să le faceți cadou. Acestea pot fi achiziționate direct de la barul din restaurantul de la baza pârtiei.

  Distracția și adrenalina de pe pista de bob SkiGyimes reies din videoclipul de mai sus. Dacă aveți și alte întrebări, le așteptăm în comentarii.

  Dați și voi un like și un share dacă găsiți utile informațiile primite de la noi, astfel încât să afle și prietenii și familia despre ele. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Noobz.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here