More

  Studiu GlobalWebIndex despre consumatorii digitali români

  Studiu GlobalWebIndex arată că 52% dintre consumatorii digitali români folosesc trei sau mai multe device-uri pentru a se conecta la internet. 27% dintre români folosesc funcția de căutare vocală, iar numărul posesorilor de Smart TV este egal cu cel al românilor care dețin o tabletă. O arată un studiu realizat de GlobalWebIndex.

  Este vorba despre cea mai amplă cercetare a consumatorilor digitali realizată la nivel global, care, pentru prima dată, include date din România.

  Aproape o treime dintre românii chestionați în cadrul studiului (28%) au declarat că au folosit telefonul mobil pentru a scana un cod QR. 30% au spus că au cumpărat un produs sau un serviciu cu ajutorul mobilului.

  Ce se mai arată în acest studiu GlobalWebIndex

  Industria de gaming este foarte atractivă pentru consumatorii conectați din România. În plus, există un interes crescut pentru e-sports.

  Astfel, 50% dintre consumatorii români sunt interesați de gaming. 54% folosesc aplicații dedicate, iar 17% dintre români au o consolă de gaming. În top trei jocuri favorite se înscriu: FIFA, Need for Speed și Mario. O cincime dintre românii conectați la internet declară că au vizionat o competiție de e-sport online.

  Cea de-a 10-a ediție a studiului GlobalWebIndex a intervievat peste 110.000 de persoane. Acestea provin din mai mult de 40 de țări și pentru prima dată include date și despre consumatorii digitali români. Agențiile Starcom și Zenith Media au reușit să aducă acest studiu global și în România.

  Rodica Mihalache, Head of Consumer and Business Insights, Starcom Romania

  „Suntem foarte fericiți că am putut aduce în România această complexă sursă de know-how. De la comportamentul și activitățile online ale consumatorilor români, până la impactul lor asupra anumitor industrii. Și că putem, cu ajutorul ei, să dezvoltam insight-uri de comunicare și de business extrem de valoroase pentru clienții noștri”.

  Raluca Zancu, Media Research Director, Zenith Romania

  „Suntem foarte entuziasmați că am putut aduce în România GlobalWebIndex. Care ne oferă posibilitatea de a explora date într-un mod mai complet. Și de a folosi noi tehnologii pentru a livra insight-uri și soluții de impact care să genereze ROI și creștere profitabilă pentru clienții noștri” 

  Jason Mander, Chief Research Officer, GlobalWebIndex

  „Atât brandurile cât și agențiile au avut întotdeauna nevoie de insight-uri puternice din piețele locale. Acest lucru nu a fost ușor de obținut. De aceea suntem fericiți că am putut să-i sprijinim pe cei de la Publicis Media să descopere comportamentele și atitudinile complexe și unice ale consumatorilor digitali români. Studiul nostru, care se extinde în 45 de țări, face ca aceste insight-uri să fie foarte ușor accesibile ceea ce este o schimbare de paradigmă.”

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  URMĂREȘTE-NE

  16,069FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here