More

  Mic ghid pentru un Electric Castle 2019 reușit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mic ghid pentru un Electric Castle 2019 reușit. În articolul de față vorbim despre unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale acestei veri – Electric Castle. Sau Festivalul Ploii, cum i se mai spune în popor. În perioada 17 – 21 iulie ne mutăm biroul în Bonțida, județul Cluj-Napoca.

  Aici, urmărim cum tehnologia, arta, arhitectura de secol cincisprezece și instalațiile new media create special de 8 artiști din Europa, Japonia și Statele Unite vor da o nouă dimensiune domeniului de la Bonțida.

  Este al doilea an în care participăm la festival. În 2018, am stat la cort, iar anul acesta am avut norocul să prindem cazare într-una dintre căsuțele din lemn pentru 4 persoane. Pentru că, încă mai întâlnim persoane dornice să participe la festival, dar care în același timp au diferite temeri, am zis să realizăm un mic ghid pentru un Electric Castle reușit.

  Așa că, rămâneți alături de noi în minutele ce urmează, pentru că le luăm pe toate pe rând.

  Mic ghid pentru un Electric Castle 2019 reușit: Începem cu biletele pentru Electric Castle

  Nu ați prins cele mai vânate oferte: pentru General Acces Pass + Regular Camping și Premium Pas + Regular Camping? Aflați că încă mai sunt disponibile bilete General Access Pass, General Access Pass + Quiet Camping, Premium Pass și Premium Pass Quiet Camping. De asemenea, puteți achiziționa și Day Ticket, dar prețurile diferă de la zi la zi.

  Pentru cazare la Quiet Tent, Premium sunset Lodge, Dream Tent și Camper Parking, încă mai găsiți oferte disponibile. Cu prețuri de la 800 la 3500 lei. Toate prețurile le puteți găsi aici.

  Noi vom fi la Quiet Camping, dar cel mai probabil ne veți găsi cel mai des în festival. Așa că, dacă veniți acolo, dați-ne un semn în privat să ne distrăm împreună.

  Mic ghid pentru un Electric Castle

  Despre cazarea la Electric Castle ar mai fi de știut că

  Fiecare trebuie să vină de acasă cu propriul sac de dormit. Asta pentru că peste noapte este destul de răcoare. În plus, e posibil să cam dea ploaia și anul acesta, așa că nu strică să fiți pregătiți. Pe lângă sacul de dormit, noi ne asigurăm și o mică trusă de ajutor, pentru situații de urgență. Cu ac, ață, plasturi, nasturi, șervețele – umede și uscate -, hârtie igienică și câteva medicamente pentru digestie, dureri de cap și altele.

  Desigur, imediat lângă zona de camping este magazinul LIDL. De aici vă puteți achiziționa multe lucruri, de la șampon și săpun la mâncare, cizme și chiar cort pentru dormit. Dar, dacă puteți să le aduceți și de acasă, nu strică să le aveți. Dat fiind că în festival vor fi zeci de mii de oameni, nu știi niciodată când și de ce ai nevoie, iar stocurile în magazin s-au epuizat.

  Să aveți la voi un prosop sau două, ca de altfel și șlapi pentru când utilizați baia. Sper din suflet că nu sunteți dintre cei care își spală cizmele de nămol în cabina de duș. Puteți avea la voi uscător de păr și placă de păr, iar la dușuri aveți zonă specială să le folosiți. Iar pentru că tot am zis de dușuri, vă recomand să faceți baie dimineața până în ora 09:00 și seara de la 09:00 la 09:00 dimineața.

  Asta pentru că, după ora 9 dimineața se aglomerează și se termină apa caldă, iar astfel riscați să vă spălați cu apă rece. Destul de multe persoane nu țin cont că nu sunt singurele care au nevoie să facă baie și consumă apa caldă în neștire sau uită să iasă din duș. Așa că, țineți minte de acest sfat că vă va ajuta mult să nu vă enervați.

  cazare electric castle

  Nu vă obosiți să cărați după voi prea multe perechi de încălțăminte

  Sfintele cizme și pelerina de ploaie să fie cu voi. În rest, luați-vă în bagaj articole vestimentare în care să vă simțiți comod. Nu vă luați tot șifonierul cu voi, pentru că în festival au loc tot felul de activări și puteți chiar să câștigați tricouri. În plus, la LIDL aveți destul de multe modele ieftine. Iar la intrarea în festival vă puteți cumpăra tricourile de festival marca Electric Castle.

  Mic ghid pentru un Electric Castle 2019 reușit: Accesul la Electric Castle

  Se face începând de miercuri, 17 iulie ora 12 pentru zona de camping și ora 14:00 pe teritoriul festivalului. Dacă veniți cu mașina personală, vă recomand să cumpărați online biletul pentru parcare. Este cu 5 lei mai ieftin, plătiți doar 30 lei și nu riscați ca responsabilii pentru parcare să nu mai aibă să vă emită biletele și să vă țină în loc prea mult timp.

  Nouă ni s-a întâmplat anul trecut. De asemenea, țineți cont că orice plecare cu mașina din parcarea festivalului atrage după sine noi costuri pentru fiecare revenire. Dacă treci podul să ieși de la festival, la întoarcere plătești din nou 30 sau 35 de lei. Bine de știut și asta!

  Există multe alte alternative de transport la mașina personală. Le aveți pe toate enumerate pe site-ul festivalului.

  Cât despre ce aveți și nu aveți voie să aduceți cu voi în festival, vă recomandăm să consultați lista. Asta pentru a evita eventuale neplăceri la fața locului.

  Iar pentru că am adus vorba de activări

  Anul acesta vor fi din belșug. Sponsorul principal este LIDL. Apoi, Orange și Huawei fac echipă pe zona de telefonie mobilă. Orange are o ofertă atractivă deja pentru clienții săi care merg la Electric Castle. Este vorba pe de o parte de o reducere la abonamentul de festival, pe de altă parte de posibilitatea de a câștiga prin tragere la sorți unul dintre cele 5 telefoane Huawei până pe 17 iulie 2019.

  Pe lista brandurilor prezente se numără destul de multe care au fost și anul trecut. Dar, sunt și foarte multe nou venite. Sper doar să vină cu ceva mai captivant de data aceasta. În ceea ce privește brandurile ca Schwarzkopf sau Lay’s, zic să pună ceva mai mult accent pe festivalieri și mai puțin pe relații și prietenii. Înțelegeți voi ce zic ;).

  La urma urmei, ești la festival pentru că vrei să le arăți oamenilor de ce ești în stare. Oricum, vă ținem la curent cu activările, o să filmăm în fiecare zi și o să vă spunem și ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut.

  Persil e răsponsabil de curățenie. Așa că, dacă aveți de spălat haine, știți unde mergeți. Ce vor face branduri precum OMV, HONDA, VANS, e.on, GROHE sau mobiladalin, e interesant să aflăm.

  Mic ghid pentru un Electric Castle 2019 reușit: Artiști și spectacol la Electric Castle 2019

  Zic să vă spunem un pic și despre proiecțiile de video mapping ale francezului Oliver Ratsi. Despre experiențele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light și RNDR Studio sau despre efectele laser și hologramele semnate de Matthew Schreiber. În proiect au fost incluși și studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj. Acestora le este oferită una dintre puținele oportunități de a-și prezenta lucrările în domeniul new media art.

  Anul acesta la Electric Castle o să puteți inclusiv să practicați patinajul. Vă puteți uita la filme sau să descătușați adrenalina cu Reverse Bunjee și Royal Wheel. Ca să fiți siguri că nu ratați nimic, asigurați-vă că ați descărcat aplicația Electric Castle din AppStore sau Google Play.

  Să fim prietenoși cu mediul atunci când ne distrăm

  Băuturile vor fi servite doar în doze de aluminiu sau în pahare din plastic reciclat. Mâncarea va fi servită în ambalaje biodegradabile. Asta pentru că nu avem nevoie cu adevărat de plastic și putem avea grijă de mediul înconjurător inclusiv atunci când ne distrăm.

  Nu există toleranță pentru agresiune, fie ea verbală, fizică sau psihică. Aveți grijă atât de voi, cât și de cei de lângă voi, fie ei prieteni, cunoscuți sau străini. Orice comportament inadecvat poate fi sesizat organizatorilor.

  Deșeurile vor fi colectate în mod selectiv

  Cum s-a întâmplat an de an până acum la Electric Castle. Pentru fiecare PET reciclat direct în cele două stații de colectare selectivă din festival, lângă Royal Market și Eco Storage, LIDL donează un leu pentru restaurarea castelului Banffy. Mâncarea neconsumată de la LIDL va fi reciclată sau redistribuită către persoane defavorizate și ONG-uri.

  castel Banffy

  Mic ghid pentru un Electric Castle 2019 reușit: Line-up-ul Electric Castle 2019

  Cuprinde Florence & The Machine, Limp Bizkit, Thirty Seconds to Mars, METRIC, THE VACCINES și mulți alți artiști, atât străini, cât și români. Detalii găsiți aici.

  Electric Castle 2019 va fi, cu siguranță, încă o poveste senzațională de adăugat în cutia cu amintiri vii.

  De unde ridici brățara de festival

  Brățara de festival poate fi ridicată luni și marți, în cele două puncte speciale deschise, în Iulius Mall și Cluj Arena. Asta până la sfârșitul zile. Acest lucru asigură prioritate atât la îmbarcarea în autobuze, cât și la intrarea în festival.

  Cei care nu reușesc să profite de acest pre-start, o vor face direct la porțile de acces din Bonțida.

  Un detaliu foarte important de reținut: orice bilet trebuie să fie nominal și să conțină o adresă, indiferent de formatul (electronic sau printat) sau modalitatea în care a fost obținut.

  Accesul minorilor în festival este gratuit până la 12 ani. Însă doar cu însoțitor până la 15 ani. Tinerii între 16 și 18 ani vor trebui să prezinte acordul părinților înainte de a-și ridica brățara.

  Mic ghid pentru un Electric Castle

  Transportul către și înapoi de la festival

  Organizatorii recomandă fie linia specială de autobuze, fie trenurile. Un mod de a evita aglomerarea traseului rutier deloc generos între Cluj Napoca și Bonțida.

  Autobuzele vor circula non stop, începând cu miercuri, ora 8:00. Biletele putând fi deja cumpărate online de aici https://bit.ly/2LMfmrw sau direct cu brățara de la autobuze.

  Toate trenurile care tranzitează Bonțida vor opri în halta satului, la distanță de aproximativ o oră între ele pe perioada zilei. Orarul în detaliu existând inclusiv pe site-ul festivalului aici https://bit.ly/2Jy9xwf.

  Mașina personală rămâne o alternativă. Peste 5.000 de locuri de parcare sunt pregătite în aria festivalului, însă organizatorii o recomandă doar celor care știu că au mai puține drumuri de făcut. Sau celor generoși, care o vor împărți cu prietenii.

  Biletele de parcare e mai bine să fie achiziționate online pentru a salva timp și bani. Oferte speciale există și pentru cei care vor să utilizeze serviciile alternative Bolt sau Pony, cu tarife adaptate.

  Cât despre mâncarea de la Electric Castle 2019

  Zonele de food court au fost extinse odată cu această ediție. Atât în festival, cât și în campinguri, care au propriile zone de lounge.

  Gusturile sunt respectate în diversitatea lor, cu oferte pe măsură. Asta indiferent de regimul vegan, vegetarian sau foarte proteic adoptat.

  V-am spus, vom fi acolo. Vă așteptăm să ne distrăm, să învățăm lucruri noi împreună și să ne bucurăm de viață cu prieteni și străini deopotrivă. Sperăm să ne vedem cu voi la festival, nu ezitați să ne trageți de mânecă dacă ne vedeți, ne dorim să ne cunoaștem mai bine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.