More

  Istoria Samsung de la noodles și lână la tehnologie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  ISTORIA SAMSUNG. Brandul Samsung a fost fondat ca un magazin comercial de alimente la 1 martie 1938 de Lee Byung-Chull. Afacerea își are bazele în Taegu, Coreea și se baza pe comerțul cu noodles și alte bunuri produse în și în jurul orașului și exportate în China.

  După Războiul Corean, Lee a extins afacerea la textile și a deschis cea mai mare moară de lână din Coreea. Acesta s-a concentrat masiv pe industrializare cu scopul să ajute țara să se redezvolte după război. Afacerea lui Lee a beneficiat multă vreme de sprijin și protecție din partea conducerii politice de la acea vreme.

  În anii 1970, compania s-a extins din nou

  Astfel, de la producția de lână, Samsung acoperea întreaga linie de producție, de la materii prime până la produsul final.

  Acest lucru, avea să o ajute să concureze mai bine în industria textilă. Ca parte din extindere, au fost deschise noi subsidiare precum Samsung Heavy Industries, Samsung Shipbuilding și Samsung Precision Company sau Samsung Techwin.

  Tot în acea perioadă, compania a început să investească în industria grea, în cea chimică și petrochimică.

  ISTORIA SAMSUNG: Samsung a intrat prima dată în industria de electronice în anul 1969

  Primele sale produse au fost televizoarele alb-negru. În anii 70, compania a început să exporte electrocasnice peste hotare. Încă de la acea vreme, Samsung era unul dintre producătorii cei mai mari din Coreea de Sud, reușind să achiziționeze o pondere de 50% din piața de semiconductori din Coreea.

  Spre finalul anilor 70, începutul anilor 80, Samsung a întâmpinat o creștere rapidă în afacerea de tehnologie. Acest lucru a dus la separarea afacerilor cu semiconductori de cea cu electronice. În anul 1978 a fost creată și divizia aerospațială, pentru că, dacă nu știați, Samsung se ocupă și cu asta.

  Bazele Samsung Data Systems (cunoscută astăzi ca Samsung SDS) au fost puse în anul 1985 cu rolul de a ajuta în dezvoltarea sistemelor. Acest lucru a ajutat Samsung să devină mai repede un lider în serviciile de tehnologie informațională.

  Înainte de anii 90, Samsung a pus bazele a două institute de cercetare și dezvoltare

  Acest lucru a extins linia de tehnologie a companiei în electronice, semiconductori, chimicale înalt polimetrizate, instrumente de inginerie genetică, telecomunicații, aerospațială și nanotehnologie.

  În anii 90, Samsung a continuat extinderea pe piețele globale de electronice. Desigur, nu a fost totul despre succes. Compania a apărut și în diverse scandaluri, de la cazuri de mită la procese de încălcare a brevetului.

  ISTORIA SAMSUNG: Telefoane în valoare de 50 de milioane de dolari au fost arse în fața a 2000 de angajați

  Pentru cei dintre voi care nu știați, în anul 1995, CEO-ul Samsung de la vremea respectivă a ordonat distrugerea unei serii de telefoane pe care le considera ”de calitate scăzută”. În total, a fost ars hardware în valoare de 50 de milioane de dolari.

  2000 de angajați au început să plângă, iar din acel moment Samsung a ridicat standardul produselor la ”Quality First” și a început aventura spre dominația mondială.

  Anii 2000 au dat naștere primei serii de smartphone-uri Galaxy de la Samsung

  Iar astăzi asistăm deja la lansarea Galaxy Note 10, așteptat cu sufletul la gură de foarte mulți utilizatori. Începând cu 2006, Samsung a fost cel mai mare producător de televizoare. Iar din 2010, compania a extins seria de dispozitive mobile cu lansarea Galaxy Tab.

  ISTORIA SAMSUNG: De la ce vine Samsung

  Dacă te întrebai de la ce vine numele Samsung, află că în coreeană înseamnă ”trei stele”. Lee Byung-chull a ales Samsung pentru că prevedea succesul și longevitatea brandului ca stelele pe cer.

  Până în 1993, logo-ul Samsung a avut incluse stelele în varii forme. După care, s-a ajuns la forme care au dus la logo-ul din zilele noastre.

  Samsung Digital City adăpostește peste 50.000 de angajați ai companiei

  Samsung are la această oră peste 489.000 de angajați în 80 de țări din întreaga lume. În prezent, numai în Samsung Digital City din Coreea sunt stabiliți peste 50.000 de angajați împreună cu familiile lor.

  Samsung le asigură acestora mediul propice de dezvoltare, cu profesori, locuri de joacă pentru copii, autobuze de la și către zonele de interes, terenuri de basket și badminton, fotbal și baseball.

  Când are loc Family Day în Samsung Digital City, întreg campusul se transformă într-un parc de distracții pentru familiile Samsung și residenți.

  Samsung este în continuare pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri la nivel global. Deși rapoartele financiare pentru prima parte a anului 2019 arată o ușoară scădere a profitului operațional, compania speră să încheie anul pe cai mari.

  A 2-a jumătate a anului se așteaptă să atragă cerei mari de procesoare, lucru ce va aduce o schimbare în cifrele Samsung. Exponențial se preconizează că va contribui și noua serie de smartphone-uri flaghsip Galaxy Note 10 și telefoanele mid-range din seria Galaxy A.

  Sunteți interesați să aflați traseul smartphone-urilor Galaxy de la primul model lansat la S10? Am realizat un material video în Barcelona, cu ocazia lansării seriei S10.

  Dacă mai știți și alte informații interesante despre Samsung, nu ezitați să le lăsați în comentarii. Așteptăm să ne scrieți care sunt brandurile despre care vreți să mai vorbim aici, pe canal.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.