More

  SUA reduce extensia licenței Huawei la jumătate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SUA reduce extensia licenței Huawei la jumătate. SUA și Huawei au avut probleme încă din luna mai a anului trecut. Asta de când compania chineză a fost introdusă pe lista neagră. De atunci, Huawei a putut face afaceri cu firme americane doar cu autorizația Departamentului de Comerț al SUA. Mai mult, și cu ajutorul extensiilor periodice de licență. Însă, extensia licenței Huawei va fi redusă de la 90 de zile la 45 zile.

  SUA reduce extensia licenței Huawei la jumătate – Ce reprezintă decizia pentru compania chineză

  Ultima extensie a licenței a fost în noiembrie 2019, ceea ce înseamnă că aceasta trebuie să fie reînnoită sau anulată. Din fericire pentru Huawei, licența va fi reînnoită, dar cu mici modificări.

  Licența generală temporară care permite companiilor americane să facă afaceri cu Huawei a fost prelungită cu doar 45 de zile, nu 90. „Extensia de 45 de zile este necesară pentru a permite furnizorilor de telecomunicații existenți -în special cei din zonele rurale din SUA- capacitatea de a continua să opereze temporar și în siguranță rețelele existente, în timp ce acestea caută alte alternative pentru Huawei pentru a funcționa în viitor,” declară Departamentul De Comerț.

  Atât pentru companie, cât și pentru partenerii săi din SUA, reducerea extinderii licenței nu este tocmai o veste bună. Cele 45 de zile de licență scad și mai drastic speranța ca viitoarele terminale Huawei să recupereze serviciile Google prea curând.

  Care ar putea fi viitorul companiei în condițiile date

  Lucrurile au devenit tensionate atunci când Huawei a respins acuzațiile aduse de oficialii americani, potrivit cărora compania are acces neautorizat la furnizorii rețelelor din întreaga lume. Mai mult, și Departamentul de Justiție al SUA a depus un rechizitoriu împotriva producătorului, acuzându-l de înșelătorie.

  În acest moment, este greu de precizat dacă acțiunile din partea guvernului american sunt justificate. Posibil ca Huawei să fi devenit doar un pion în relațiile comerciale tensionate dintre SUA și China. În timp ce, compania îi solicită Departamentului de Comerț al SUA să publice dovezile pe care le deține împotriva Huawei.

  Din punct de vedere al producerii de telefoane, Huawei va trebui să-și dubleze ofertele HMS. Pe lângă asta, producătorul chinez trebuie să caute alternative pentru Google sau să investească serios în propriul sistem de operare Harmony, pentru a-și păstra interesele globale.

  În caz contrar, Huawei ar putea să-și piardă al doilea loc de pe piața smartphone-urilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.