More

  Donald Trump apără Huawei în problema chip-urilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Donald Trump apără Huawei în problema chip-urilor. Președintele Americii nu este de acord cu reducerea ofertelor între companiile producătoare de chip-uri și Huawei. Trump spune că chip-urile nu pun în pericol securitatea națională. Motiv pentru care nu vede de ce Huawei ar trebui să fie afectată la acest capitol.

  Donald Trump apără Huawei și nu dorește interzicerea totală a afacerilor cu chip-uri

  Lucrurile care mi-au fost puse pe birou nu au nicio legătură cu securitatea națională. Inclusiv cu producătorii de chip-uri,” declară Trump pentru Reuters. Acesta ar fi răspunsul președintelui privind propunerea SUA de a le interzice producătorilor de chip-uri să facă afaceri cu Huawei.

  Acest lucru oferă speranță gigantului chinez că afacerile în SUA nu se vor încheia pe toate planurile. De asemenea, guvernul american ar putea acorda în acest caz o licență pentru ca Google să-și ofere serviciile către Huawei, deoarece acestea nu au nicio legătură cu securitatea națională. Pe de altă parte, Ren Zengfei spunea în iunie 2019 că Huawei se descurcă pe cont propriu să producă chip-uri și nu are nevoie de parteneri.

  Huawei se pregătește de lansarea la scară largă a serviciilor proprii. De asemenea, producătorul chinez a declarat că nu mai dorește servicii de la Google, chiar și în cazul în care relațiile dintre companie și SUA se vor remedia.

  Chiar dacă compania este din ce în ce mai presată de SUA, aceasta a avut vânzări bune în 2019. Guvernul american pare că nu se va opri prea curând cu acuzațiile împotriva producătorului. Prin urmare, cel mai probabil, 2020 nu va fi un an la fel de bun ca cel anterior pentru Huawei.

  Președintele Americii modifică propunerea

  Potrivit Reuters, administrația Trump aduce modificări la propunerea care ar restricționa accesul Huawei la chip-urile pentru telefoane. Propunerea are ca scop împiedicarea relațiilor de afaceri între Huawei și producătorii de chip-uri precum TSMC din Taiwan, unul dintre furnizorii principali ai Huawei.

  Propunerea i-ar permite guvernului american să oblige firmele care folosesc echipament american la realizarea chip-urilor să obțină o licență americană înainte de a le furniza gigantului chinez. Acest lucru înseamnă că Washington poate dicta termenii de licență sau poate bloca complet eliberarea acestora.

  Reuters mai scrie că noua restricție se numără printre alte opțiuni pe care guvernul american vrea să le pună în aplicare. Toate acestea vor fi discutate în cadrul reuniunilor la nivel înalt din perioada următoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.