Qualcomm Snapdragon X60 promite telefoane 5G mai rapide |

Qualcomm Snapdragon X60 promite telefoane 5G mai rapide

Ciocan Andra
- 25.02.2020, 13:30 în Evoluţie
0

SHARES
Qualcomm Snapdragon X60

Primele telefoane cu procesoare Qualcomm Snapdragon X55 5G care au fost anunțate anul trecut sunt deja pe piață. Le găsim inclusiv în seria de smartphone-uri premium Galaxy S20, proaspăt lansate de Samsung. Qualcomm Snapdragon X60 promite viteze și performanțe îmbunătățite, dar și o durata de viață a bateriei mai bună.

Ce aduce nou modem-ul Qualcomm Snapdragon X60

Qualcomm Snapdragon X60 nu aduce schimbări revoluționare. X50 sau X55 au ajutat la extinderea rețelei 5G prin adăugarea unui suport mai bun pentru rețelele autonome de 5G care nu se bazau în LTE. În schimb, X60 este creat pentru a combina tehnologiile 5G existente în moduri mai subtile decât până acum.

Mai precis, Qualcomm dorește să evidențieze capacitatea de agregare sub-6Ghz și mmWave. Asta înseamnă că atât conectarea la sub-6Ghz și mmWave în același timp vor aduce viteze mai rapide și mai fiabile. De asemenea, există și agregarea operatorului sub-6GHz: care permite mai multe tipuri de spectru în același timp.

Agregarea va duce la îmbunătățirea vitezei pentru versiunile mai lente de 5G. Snapdragon X60 mai adaugă și suport pentru rularea apelurilor vocale prin rețeaua 5G, în loc să se folosească LTE sau chiar rețele standard mai vechi pentru apelurile celulare.

Tehnologiile precum agregarea operatorului au mai fost folosite pentru îmbunătățirea vitezei LTE. Însă, adăugarea acestui suport ar putea ajuta la stabilirea bazelor pentru aceste tehnologii care vor progresa în timp.

Schimbări la design-ul modem-ului 

O altă modificare a modelului X60 ține de trecerea de la procesorul de 7 nm la cel de 5 nm. Asta face ca hardware-ul să fie mai mic și mai eficient din punct de vedere al puterii. Pentru producători, acest lucru poate însemna că va fi mai ușor să încadreze modem-ul în telefoanele pe care urmează să le lanseze.

Mai mult, Qualcomm a anunțat o nouă antenă, QTM535 mmWave, pentru a funcționa cu noul X60. Noua antenă ar fi mai mică decât predecesoarea, QTM525. Aceasta este atât de mare încât Apple are probleme de montare ale antenei în iPhone 5G, potrivit unui raport.

E curios de aflat dacă Qualcomm va împacheta modemul într-un procesor de ultimă generație sau dacă va contiua să-l ofere drept piesă hardware. În acest ritm, telefoanele cu modem X60 nu vor apărea până la sfârșitul anului 2020.

După graficul realizat de Qualcomm, multe dintre noile funcții pe care le poate îndeplini X60, nu vor fi disponibile până la sfârșitul anului 2020. Funcții precum agregarea sub-6GHz și mmWave sau agregarea operatorului sub-6GHz.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!