More

  Twitter vrea să facă un exemplu din Trump

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Twitter vrea să facă un exemplu din Trump. Platforma restricționează tweet-ul lui Trump pentru „glorificarea violenței”. „Când încep jafurile, încep împușcăturile.”, arată tweet-ul Președintelui Statelor Unite ale Americii.

  Twitter vrea să facă un exemplu din Trump

  Twitter a pus o notificare de interes public pe un tweet al Președintelui Trump pentru încălcarea regulilor platformei cu privire la „glorificarea violenței”. Cu toate acestea, Twitter nu a ales să scoată tweet-ul din platforma sa în întregime, deoarece consideră că este de interes public. Twitter a anunțat acest lucru într-un retweet pe contul său oficial de comunicare.

  Notificarea face ca tweet-ul să fie ascuns în cronologia lui Trump, dar este accesibil după ce faci click pe un buton „view”. Reach-ul tweet-ului va fi, de asemenea, limitat ca parte a procesului. Deși utilizatorii pot încă să dea retweet cu un comentariu, aceștia nu pot să răspundă la tweet, să dea retweet direct sau să dea like. De asemenea, Twitter spune că acestă notificare nu va permite ca tweet-ul să fie recomandat algoritmic pe platforma sa.

  Twitter restricționează la tweet-ul lui Trump – conexiune istorică

  „Acești HULIGANI dezonorează amintirea lui George Floyd și nu voi lăsa să se întâmple asta.”, arată tweet-ul președintelui Trump. „Tocmai am vorbit cu guvernatorul Tim Walz și i-am spus că Armata este cu el până la capăt. Orice dificultate și vom asuma controlul, dar, atunci când încep jafurile, încep împușcăturile. Mulțumesc!”

  Twitter pare că a avut o problemă cu afirmația lui Trump „când încep jafurile, încep împușcăturile”. Twitter face referire la conexiunea istorică cu violența a acestui citatat. De asemenea, spune că acesta este motivul acțiunii de plasare a notificării.

  Trump îl citează intenționat sau din neatenție pe fostul șef al poliției din Miami, Walter Headley. În decembrie 1967, cu câteva luni înainte de izbucnirea revoltelor în timpul Convenției Republicane Naționale (Nixon), Headley a declarat „atunci când încep jafurile, încep împușcăturile” la anunțarea unei noi politici „dificile” pentru cartierele locuite de afro-americani.

  Headley a promis că va folosi puști, câini și tactici agresive de „stop and frisk” pentru a reduce criminalitatea. „Nu ne pasă dacă suntem acuzați de brutalitatea poliției.”, îl citează New York Times  pe Headley la acea vreme. „Nu au văzut încă nimic încă”.

  Motivația Twitter

  „Am întreprins acțiuni în interesul împiedicării altora de a fi inspirați să comită acte violente, dar am păstrat Tweet-ul pe Twitter deoarece este important ca publicul să poată vedea în continuare Tweet-ul, având în vedere relevanța sa în actualele discuții de importanță publică.”, a scris Twitter.

  Notificarea a fost pusă după ce tensiunile au crescut între Twitter și președinte săptămâna aceasta. Marți, compania a etichetat două dintre tweet-urile lui Trump drept „potențial înșelătoare” pentru prima dată. Trump a susținut că buletinele de vot trimise prin poștă ar avea ca rezultat o „alegere fraudată”.

  Trump a semnat un ordin executiv cu scopul de a limita protecțiile legale acordate site-urilor de socializare, cum ar fi Twitter, în conformitate cu secțiunea 230 din Legea privind decidența comunicațiilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.