More

  CNCD sancționează Google România cu 10.000 lei

  CNCD sancționează Google România cu 10.000 lei. Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării sancționează decizia Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

  CNCD sancționează Google România cu o amendă contravenţională de 10.000 lei

  Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

  Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare. Dar și să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română).

  Poziția Google România la decizia CNCD

  „Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem.

  Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași. Google încurajează conținutul generat de utilizatori, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală.

  Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit.”, declară reprezentații Google.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here