More

  Orange deschide înscrierile în Cities of the Future

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Orange deschide înscrierile în Cities of the Future. Acesta este un program dedicat startup-urilor cu soluții tehnologice.

  Orange deschide înscrierile în Cities of the Future

  Cities of the Future, un program Orange Fab dedicat startup-urilor care dezvoltă produse ce îmbunătățesc experiența cetățenilor în orașe. Totul de la procesele administrațiilor publice ori procese care facilitează relația dintre cetățeni și primării. Antreprenorii se pot înscrie până pe 6 iunie pe orangefab.ro/cities-of-the-future/.

  Echipele preselectate în programul Cities of the Future vor participa la o serie de discuții 1 la 1 de evaluare și feedback cu mentorii concursului. Startup-urile câștigătoare vor fi prezentate într-un eveniment public pe 18 iunie. Acestea vor intra în programul de accelerare Orange Fab.

  Astfel, vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor și definitivarea planului de afaceri. Vor acces la echipamente și tehnologii de comunicații de ultimă generație și susținere pentru implementarea proiectelor pilot.

  „Prin Cities of the Future căutăm startup-urile inovatoare pe care le putem susține pentru dezvoltarea de proiecte în domenii precum: servicii și platforme inovatoare pentru cetățeni, creșterea atractivității și eficienței orașelor, încurajarea mobilității urbane sau siguranța cetățenilor. Încurajăm antreprenorii să integreze și seturile de open data pentru a descoperi noi contexte pentru orașele pe care le adresează și a construi noi produse valoroase.

  Ne dorim deci, să vedem soluţii care pornesc de la o viziune îndrăzneaţă pe termen lung, chiar şi pe un orizont de 10 ani, ce vor permite viitoarelor oraşe inteligente să se bazeze pe strategii durabile şi sustenabile în timp.” a declarat Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager la Orange România.

  Inovațiile Orange pentru orașe inteligente

  În ultimii ani, Orange a implementat peste 30 de proiecte de smart city. Concepul de oraș inteligent propus de Orange are la bază o platformă deschisă și interoperabilă. Aceasta poate fi extinsă și adaptată nevoilor în schimbare ale cetățenilor și municipalităților.

  Platforma beneficiază de infrastructură digitală bazată pe rețele de internet de bandă largă, 4G/4G+, Internet of Things (IoT), LoRaWAN, LTE-M, Wi-Fi. De asemenea, beneficiază și de aplicațiile și expertiza Orange și ale partenerilor săi.

  Startup-uri deja implicate în proiecte pentru orașe

  Încă din 2017, Orange România susţine dezvoltarea soluţiilor de smart city. Astfel, au fost implementate proiecte realizate în parteneriat cu startup-uri din Orange Fab precum uRADMonitor, SecurifAI și Siscale. Parteneriatele au fost create pentru dezvoltarea de soluții de monitorizare a calității aerului, supraveghere video prin AI, respectiv analiza seturilor de date deschise prin AI.

  Soluțiile pentru orașe inteligente oferite de Orange atrag interesul autorităţilor publice din oraşe precum Alba Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Câmpia Turzii sau Iași în a utiliza aceste soluții tehnologice.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.