More

  MIT dezvoltă o tehnologie neuroprotetică nouă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  MIT dezvoltă o tehnologie neuroprotetică nouă. Cercetătorii dezvoltă o mână protetică care permite utilizatorului să simtă din nou.

  MIT dezvoltă o tehnologie neuroprotetică nouă

  Domeniul neuroproteticii a avansat semnificativ în ultimii ani. Însă, tehnologia nu este nici pe departe suficient de accesibilă pentru a face diferența în viața celor mai mulți amputați. Cu toate acestea, o nouă cercetare de la MIT ar putea schimba acest lucru.

  Într-un proiect comun cu Universitatea Shanghai Jiao Tong, cercetătorii au conceput un neuroprostetic care costă aproximativ 500 de dolari în componente. Este o mână gonflabilă realizată dintr-un elastomer numit EcoFlex.

  Dispozitivul renunță la motoarele electrice în favoarea unui sistem pneumatic. Dispozitivul traduce modul în care purtătorul său dorește să-l folosească printr-un program software care „decodează” semnalele EMG pe care creierul le trimite unui membru rănit.

  Mâna cântărește aproximativ o jumătate de kilogram și poate restabili chiar și o parte a simțului  pentru utilizatorul său. Face acest lucru cu o serie de senzori de presiune. Când purtătorul atinge sau strânge un obiect, acesta trimite un semnal electric într-o poziție specifică pe brațul amputat. Un alt avantaj al brațului este că este ușor de utilizat. După aproximativ 15 minute, doi voluntari au descoperit că pot chiar și să scrie.

  „Acesta nu este încă un produs, dar performanța este deja similară sau superioară neuroproteticelor existente, ceea ce ne încântă”, a declarat profesorul Xuanhe Zhao, unul dintre inginerii care au lucrat la proiect. „Există un potențial imens pentru a face această proteză moale cu un cost foarte scăzut, pentru familiile cu venituri mici care au suferit amputări.”

  Această tehnologie încă nu este pregătită pentru a fi lansată în lumea reală. Însă echipa din spatele proiectului lucrează deja la îmbunătățirea designului. Cercetătorii intenționează să o facă mai bună la decodarea intrărilor electrice și mai personalizabilă atunci când vine timpul pentru producția în serie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.