More

  Apple pregătește „realityOS”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple pregătește „realityOS”, ceea ce ar putea fi un sistem de operare pentru realitatea augmentată și realitatea virtuală. Informația a apărut după ce sintagma „realityOS” a fost descoperită într-un cod sursă. Dispozitivele de realitate virtuală ar putea fi lansate în 2022 sau 2023.

  Sistemul de operare care rulează pe căștile de realitate virtuală sau augmentată de la Apple s-ar putea numi realityOS. Informația a apărut pentru prima dată pe MacRumors. Termenul a fost depistat de mai multe persoane în codul sursă deschis recent GitHub. Dar și în jurnalele de încărcare din App Store. „Ce face RealityOS Apple în jurnalele de încărcare din App Store?”, a scris pe Twitter dezvoltatorul iOS Rens Verhoeven. „Acest lucru confirmă că 1) are propriul sistem de operare și 2) are un simulator realityOS”, a remarcat Steve Troughton-Smith.

  Apple pregătește „realityOS”

  Existența unui astfel de sistem de operare a fost raportată pentru prima dată de Mark Gurman de la Bloomberg. Mențiunea a fost sub numele de „rOS”, în 2017. Se pare că este cunoscută intern, la Apple, ca „Oak”. Nomenclatura „OS” ar fi logică, având în vedere numele sistemelor de operare Apple iOS, macOS, iPadOS, tvOS și watchOS.

  Dezvoltarea de către Apple a căștilor AR/VR se zvonește de ani de zile. Apple a achiziționat compania VRvana în 2017, sugerând că dezvoltă tehnologia. În 2019 s-a vorbit despre o cască mixtă AR/VR va veni în 2022. Despre ochelarii AR se spunea că vor veni până în 2023.

  Cu toate acestea, cel mai recent zvon de la Bloomberg sugerează că setul cu cască va fi amânat până în 2023. Acest lucru se întâmplă din cauza unor probleme de dezvoltare, cum ar fi supraîncălzirea căștilor. Potrivit analistului Ming-chi Kuo, vor oferi putere de calcul similară cu un Mac M1 și ar putea fi de sine stătătoare, fără să funcționeze ca un sistem periferic.

  Dacă informațiile sunt reale, ar putea sugera că dezvoltatorii vor avea acces la sistemul de operare. Dar, după cum a avertizat Troughton-Smith, „ar putea fi doar o rămășiță a cererii de extragere a cuiva dintr-un cont fals”. Așa că informația trebuie tratată, deopotrivă, și cu scepticism.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.