More

  Cele mai BOGATE companii High-Tech

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când vine vorba de companii<strong> high-tech</strong> știm cu toții că acestea reprezintă viitorul, în toată splendoarea sau urâțenia lui. Cum viitorul este deja aici, aceste companii high-tech sunt în prezent cele mai admirate companii din lume, când e vorba de venituri, profit, mediu de lucru, viziune, strategii, etcetera.

  Informația și tehnologia sunt ingredientele de bază ale evoluției viitoare a societății umane, deci stocarea, prelucrarea, livrarea și manipularea datelor reprezintă motorul de dezvoltare pentru orice companie care activează în domenii precum IT, software, hardware, electronica, semiconductoare, telecomunicații, Intenet, servicii digitale, marketing, advertising etc. Conform statisticilor existente, a fost întocmit la începutul anului 2013, un Top 10 al celor mai mari companii high-tech, bazat pe volumul veniturilor anuale.

  1. Apple, Inc., SUA – 156.5 miliarde $

  Cine altcineva ar fi putut fi primul în clasament? Compania are sediul în Cupertino în California și nu necesită introducere. Cu toții am întâlnit în viața noastră, dacă nu am avut sau avem, cel puțin un device Apple. Compania are un staff de peste 70000 de angajați full-time și peste 3300 de angajați part-time. Din 2010 pana în prezent, adică într-un timp extrem de scurt, compania și-a dublat veniturile. Analiștii sunt convinși că acest trend ascendent va continua și în anii următori, având în vedere că Apple livrează produse pe care le așteaptă o lume înteagă.

  2. Samsung Electronics, Coreea de Sud – 149 miliarde $

  Samsung este o corporație multinațională cu sediul în Suwon, Corea de Sud. Are aproape 221000 de angajați și are rețele de producție și asamblare în 61 de țări. Este cel mai mare producător de telefoane mobile, televizoare și panouri LCD, din lume. Totodată este cel mai mare vânzător de chip-uri de memorie și de telefoane mobile din lume. În prezent, Samsung are dispută judecătorească cu Apple, din cauza unor probleme de copyright reclamate de Apple.

  3. Hewlett Packard, SUA – 120.35 miliarde $

  Hewlet Packard, sau HP, este o companie multinațională americană cu sediul în Palo Alto, California. HP a fost cel mai mare producător de pc-uri pana în anul 2012, când a fost depășit, ca număr de unități, de Lenovo. Compania este furnizor de produse, tehnologii, software și soluții integrate, având clienți de la consumatori simpli până la intreprinderi gigant sau guverne.

  4. Foxconn, Taiwan – 117.51 miliarde $

  Numele întreg al acestei companii este Hon Hai Precision Industry Co, Ltd, dar comercializează produsele sub numele Foxconn. Sediul firmei se află în Tucheng, New Taipei, în Taiwan. Foxconn este considerată a fi cel mai mare producător de componente electronice din lume, fiind implicată în procesul de producție al iPad-urilor, iPod-urilor și iPhone-urilor, Amazon Kindle, PS3, Nintendo Wii U si Xbox360.

  5. IBM, SUA – 106.91 miliarde $
  Intenational Business Machines (IBM) Corporation are sediul în Armonk, New York. Produce și vinde computere, componente IT și software. Oferă consultanță, servicii de hosting și infrastructură, în domenii precum nanotehnologie și IT. Deține un record interesant, și anume a fost compania cu cele mai multe patente timp de 19 ani consecutivi. IBM este recunoscută ca fiind inventatorul ATM-ului, al dischetelor floppy, al benzii magnetice(carduri), acestea fiind doar câteva dintre invențiile care au afectat și schimbat societatea, imaginate de companie.

  6. Panasonic, Japonia – 99.65 miliarde $

  Compania se numea în trecut Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. Are sediul în Osaka, Japonia și a fost fondată în 1918, de Matsushita Konosuke, ințial ocupându-se cu vânzarea de componente pentru lămpi duplex. De atunci a crescut în permanență, devenind al cincilea mare producător de televizoare din lume și unul din cei mai marei 20 de vânzători de semiconductoare din lume. In 2008 și-a schimbat numele în Panasonic Corporation, pentru a-și închega brand-ul la nivel global.

  7. Toshiba, Japonia – 74.39 miliarde $

  Toshiba este o companie de inginerie și electronice cu sediul in Tokyo, Japonia. Produce și comerializează produse electronice și electrice pentru domeniul IT și echipament și sisteme de telecomunicații, electro-casnice, sisteme de alimentare cu energie, componente electronice și industriale pentru sisteme folosite în infrastructură. Este unul dintre cei mai mari vânzători de semiconductoare.

  8. Microsoft, SUA – 73.72 miliarde $
  Este considerată a fi una dintre cele mai valoroase companii din lume. Totodată este și cel mai mare dezvoltator de software din lume. Compania a fost fondată în 1975 de Bill Gates și Paul Allen și are sediul în Redmond, Washington. Leader mondial în sisteme de operare, soluții complete de productivitate(office, design, powerstations etc), de ani buni încearcă să acapareze o cota de piață cât mai bună în industria gaming-ului, deși platforma Xbox merge în pierdere, de când a fost creată.

  9. Sony, Japonia – 67.4 miliarde $

  Sony este o corporatie multinațională cu sediul in Tokyo, Japonia și activează în sectoare precum electronică, gaming și servicii financiare. Este al treilea mare producător de televizoare din lume și unul din cei 20 mari producători de semiconductoare. Totodată compania activează și este foarte interesată de piețele de enertainment, publishing și distribuție de film.

  10. Dell, SUA – 62.06 miliarde $

  Dell este o companie preocupată de computere și tehnologie aferentă, cu sediul în Round Rock, Texas. Creează, dezvoltă, promovează, vinde, repară și întreține computere și produse și servicii legate de acestea. Totodată vinde device-uri de stocare, componente pentru rețele, și alte periferice. Este considerat a fi unul dinter cei mai mari vânzători de computere din lume.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.