More

  UPDATE: Samsung sabotează Microsoft – Liderii Microsoft trag un semnal de alarmă!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Update 25.06.2015 15:05Samsung a emis o declaraţie de presă:

  “Nu este adevărat că blocăm sistemul de actualizare a sistemului de operare Windows 8.1. Ca parte a devotamentului pentru satisfacţia consumatorului, oferim posibilitatea utilizatorilor de a alege dacă doresc să actualizeze sistemul Windows, care rulează pe produsul achiziţionat.

  Noi tratăm cu seriozitate securitatea produsului şi încurajăm orice client Samsung, care are întrebări despre produsul cumpărat să ne contacteze direct la 1-800-SAMSUNG”.

  Computerele de la Samsung instalează, pe ascuns, o aplicaţie care dezactivează actualizările Windows.

  Cei care au achiziţionat un laptop Samsung, în mod sigur au întâmpinat programul de actualitare, al cărui scop este de a menţine toate aplicaţiile şi driverele actualizate la zi.

  Citeşte şi Cine va avea Windows 10 GRATUIT

  Aflaţi că acel program face ceva cât se poate de ciudat, fără ca utilizatorul să îşi dea seama de acest lucru: dezactivează actualizările Windows. Patrick Barker, MVP al Microsoft, detaliază acest proces, generat de o mică aplicaţie, care rulează pe fundal şi blochează actualizările.

  Numele aplicaţiei spune totul: Disable_Windowsupdate.exe. Această aplicaţie este instalată automat, fără ca utilizatorul să fie anunţat. Potrivit unui reprezentant de la biroul de support al Samsung, scopul aplicaţiei este de a opri descărcarea automată a driverelor pentru Windows, care ar putea fi incompatibile cu sistemul sau care ar cauza anumite funcţii să fie indisponibile.

  Citeşte şi Cum controlezi PC-ul cu smartphone-ul tău Android

  Din păcate pentru Samsung, această aplicaţie schimbă setările prestabilite de către utilizator şi dezactivează total funcţia Windows Update. Odată ce este instalată, aplicaţia dezactivează Windows Update chiar şi după ce utilizatorul le-a repornit.

  Serviciul Samsung de actualizare a sistemului de operare nu este livrat cu această apliaţie instalată. Aplicaţia este descărcată în fundal, ulterior, de pe un server  HTTP, după care este instalat fărp ca utilizatorul să fie întrebat.

  Disable_Windowsupdate.exe este semnat cu certificatul de securitate al Samsung, ceea ce confirmă faptul că a fost creat de către companie.

  cert

  Barker a găsit acest program accidental, atunci când încerca să ajute un utilizator care avea probleme cu Windows Update. Problema era că utilizatorul nu reuşea să menţină setarea activată după ce repornea calculatorul.

  Citeşte şi Cum te păcălesc dezvoltatorii să le foloseşti aplicaţiile

  Nu se ştie cu certitudine ce calculatoare Samsung sunt afectate de către aplicaţie. Cu toate acestea, rămân întrebările despre acest program care este activ, mai ales că prima oară a fost depistat încă din luna aprilie 2015.

  Dezactivarea Windows Update fără anunţarea utilizatorului este inacceptabilă, fără să mai pui la socoteală că instalarea acestei aplicaţii, prin intermediul internetului, este şi mai gravă.

  Între timp, cei care deţin un computer Samsung ar trebui să verifice dacă există un astfel de program instalat. Puteţi verifica prin comanda „Run” (Tasta Windows + R ) şi scrieţi linia de comandă:

  „%ALLUSERPROFILE%\ProgramData\Samsung”

  Samsung nu a făcut nicio declaraţie cu privire la această problemă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.