More

  Lentilele de contact ale viitorului vor funcţiona cu energie solară

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Lentilele de contact ale viitorului vor face mai mult decât să corecteze vederea.

  Google a obţinut patentul pentru „lentilele de contact alimentate de energie solară„, capabile de a comunica cu calculatoarele şi de a colecta date biologice despre cel care le poartă.

  Compania a prezentat acest proiect pentru prima dată în anul 2014 şi a dezvăluit faptul că testează lentile care sunt capabile de a măsura nivelul de glucoză din lacrimi, prin intermediul unui mic cip şi al unui senzor de glucoză. Dar noul patent dezvăluie noi moduri de utilizare a lentilei de contact smart.

  Citeşte şi: Programul de recunoaştere facială în timp real la care toţi au acces

  Spre exemplu, potrivit patentului, lentilele de contact ar putea avea senzori care detectează o gamă variată de date biologice ale celui care le poartă, inclusiv temperatura internă şi nivelul de alcool din sânge.

  Senzorul ar putea colecta date despre mediul înconjurător. Potrivit patentului, dispozitivul ar putea detecta alergenii, cum ar fi iarba sau polenul de la copaci, părul de la animalele de companie sau praful.

  Senzori foto şi celule solare prezente în lentila de contact ar colecta energia solară pentru a alimenta permanent dispozitivul. Senzorii foto ar putea fi folosiţi pentru a primi date, conferind dispozitivului capacitatea de a comunica cu smartphone-uri şi calculatoare.

  Citeşte şi: Google face o nouă achiziţie pentru Street View

  Din patent reiese şi faptul că lentilele produse de Google ar putea permite purtătorului să citească informaţiile din codurile de bare sau chiar să identifice identitatea purtătorului.

  Analizarea retinei unui utilizator poate fi realizată, iar un semnal optic poate fi transmis ca răspuns pentru o cerere de autentificare„, este stipulat în patent.

  Cu toate acestea, la fel cum se întâmplă cu majoritatea patentelor, nimic nu garantează că aceste lentile de contact vor ajunge la noi cât de curând. Cu toate acestea, Google a spus că lucrează la o tehnologie similară şi că este posibil ca anumite tehnologii din patent să se regăsească în noul produs.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.