Samsung trage un semnal de alarmă cu privire la anul 2016

Mădălina Gănescu
- 4.01.2016, 16:53 în Smartphones
0

SHARES

Samsung ar putea încă să vândă milioane de smartphone-uri în fiecare an, dar gigantul de electronice trage deja semnale de alarmă cu privire la anul ce tocmai a început.

Compania dă vina pe condiţiile economice de la nivel global şi creşterea competiţiei pe piaţă ca motiv pentru ceea ce se va întâmpla în 2016.

Citeşte şi: Samsung S6 Edge şi iPhone 6s tocate cu distrugătorul de documente

Adresându-se angajatilor din New York prin intermediul unui comunicat, vice-preşedintele Samsung Kwon Oh Hyun a declarat că incertitudinea de pe pieţele emergente ar putea afecta şi mai mult veniturile şi marjele de profit ale companiei şi a încurajat angajaţii să se adapteze la slăbirea valorilor hardware tradiţionale pentru a menţine compania pe linia pe care se află. Un mesaj asemănător a fost transmis recent de CEO-ul Samsung, Kog Dong-Jin.

„Peisajul competiţiei se schimbă în ceea ce priveşte software-ul şi platformele, aşa că avem nevoie să construim un nou sistem şi o nouă competenţă„, a declarat Kwon Oh Hyun.

Declaraţia vine pe fondul preocupării tot mai mari cu privire la veniturile Samsung din al patrulea trimestru, care ar putea fi mai mici decât ne-am aşteptat. Korea Investment a redus recent estimarea la 5,42 de miliarde de dolari.

Citeşte şi: 800 de ingineri Apple se ocupă de o singură componentă iPhone 7

Scăderea preţurilor pe pieţele de semiconductoare şi de display-uri sunt aşteptate să lovească profiturile Samsung extrem de tare, deoarece compania s-a bazat pe venituri suplimentare din aceste sectoare de activitate, care au fost în creştere, pentru a compensa veniturile în scădere de la divizia sa de telefonie mobilă.

Samsung a trebuit să zguduie unitatea de telefonie mobilă pentru a face faţă provocării de a schimba condiţiile de piaţă. Compania l-a numit pe Koh Dong-Jin ca noul şef al diviziei începând cu luna decembrie.

Directorii Samsung dau vina, se pare, pe software-ul învechit de pe mobil, potrivit unor declaraţii recente, care va afecta transporturile de smartphone-uri din anul 2016.

Potrivit tradiţiei Samsung, anul acesta se va lansa Samsung Galaxy S7, pe care îl vom vedea cel mai probabil în vitrinele magazinelor începând cu luna aprilie.

Află mai multe despre lansarea Samsung S7: 

» Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge: Diagrama care confirmă specificaţiile dispozitivelor

» Samsung plănuieşte să reducă numărul de smartphone-uri livrate în 2016

» Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge vor avea dimensiuni diferite

» Samsung Galaxy S7 va ajunge în magazine din martie 2016

» Samsung Galaxy S7 Plus: Primele imagini video cu phabletul de 6 inchi

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!