More

  Samsung prezintă „Rink”: un controller pentru dispozitivul Samsung VR

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung a prezentat controller-ul pentru mişcare „Rink„, destinat dispozitivului de realitate virtuală Samsung Gear VR.

  Când am anunţat că Oculus a amânat lansarea propriului controller pentru dispozitivul Rift, am vorbit un pic despre importanţa controllerelor pentru experienţa utilizatorului, atunci când interacţionează cu mediul virtual.

  Citeşte şi: CES 2016: Smartphone, smartwatch, laptop, tablete, realitate virtuală, auto şi case inteligente

  Fără îndoială, în aceeaşi manieră în care consolele au generat o întreagă cultură în jurul controllerelor care le însoţesc, ridicând design-ul unui asemenea element periferic la nivel de artă, la fel şi controllerele dispozitivelor de realitate virtuală vor avea acelaşi efect, iar acest efect începe să acţioneze.

  Samsung a lansat un tease pentru mai multe produse pe care le va prezenta la conferinţa CES 2016, care se va desfăşura în Las Vegas, SUA. Între aceste produse, se regăseşte şi „Rink„, controllerul pentru Gear VR, care a trecut aproape neobservat.

  rink-samsung-gearvr

  După cum spuneam, Oculus a amânat lansare controllerului Touch, care ar fi trebuit să fie lansat odată cu dispozitivul Oculus Rift. Nu mai punem la socoteală faptul că atât HTC, cât şi Playstation au propriile controllere pentru dispozitivele de realitate virtuală. În acest sens, Samsung nu putea să rămână în urma trendului.

  Citeşte şi: Dispozitivul Vive VR de la HTC amânat pentru aprilie 2016

  Într-un teasing video, pe care Samsung l-a dat publicităţii, este prezentat controllerul Rink, un controller de mişcare, care se foloseşte de gesturile mâinilor.

  samsung-vr-rink

  Mimica mâinilor este captată de mai mulţi senzori din controllere, care sunt purtate pe mâini. Cu ajutorul acestor senzori, mâinile se mişcă şi manipulează obiectele din lumea virtuală, cu care utilizatorul interacţionează.

  La conferinţa CES 2016 va exista o demonstraţie în care controllerele „Rink” vor fi puse la încercare şi vor putea arăta întreaga lor capacitate de coordonare a mişcărilor în lumea virtuală.

  Citeşte şi: Cel mai periculos obiect din casa ta

  Din câte ne putem da seama, nivelul la care Samsung a adus interacţiunea cu realitatea virtuală este parcă desprinsă din filmele SF în care observam utilizatori la panouri cu tone de informaţii, pe care le manipulau cu o foarte mare lejeritate şi rapiditate. Oare Rink va face acest lucru posibil?

  Controllerul ar putea fi o tastatură virtuală, care să execute mai multe funcţii decât ar face un controller de mişcare convenţional, dar acest lucru rămâne de văzut. Până atunci, mai jos puteţi viziona tease-ul Samsung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.