Oculus Rift, disponibil pentru precomandă din 6 ianuarie | NOOBZ.RO

Oculus Rift, disponibil pentru precomandă din 6 ianuarie

Cristian Gănescu
- 5.01.2016, 8:15 în Gadgets
0

SHARES

Aşteptarea a luat sfârşit! Oculus a anunţat disponibilitatea Oculus Rift pentru precomandă, dispozitivul de realitate virtuală.

Oculus a publicat pe site-ul companiei anunţul prin care utilizatorii vor putea lansa precomenzi pentru Oculus Rift, începând cu data de 6 ianuarie 2016. Producătorul nu a furnizat nicio informaţie despre data de livrare sau preţ.

Citeşte şi: Samsung prezintă „Rink”: un controller pentru dispozitivul Samsung VR

După cum spuneam, anul 2016 este anul dispozitivelor de realitate virtuală, atât Oculus, cât şi Sony, anunţând lansarea propriilor dispozitive, Oculus Rift, respectiv PlayStation VR.

oculus-rift-precomanda

Planul iniţial a fost ca dispozitivul Oculus Rift să fie lansat odată cu controllerul Oculus Touch, dar în urmă cu câteva zile Oculus a anunţat amânarea lansării controllerului pentru a doua jumătate a anului 2016.

Pe lângă anunţul referitor la lansarea precomenzilor, aflăm şi că Palmer Luckey, fondatorul Oculus, va răspunde tuturor întrebărilor din cadrul unui topic AMA (Ask Me Anzthing) de pe Reddit.

Ce ştim despre Oculus Rift până acum

Informaţiile de până acum despre dispozitiv au fost foarte mult din sfera surselor neoficiale şi foarte multe speculaţii. Cu toate acestea, multe dintre ele s-au confirmat.

Citeşte şi: Mark Zuckerberg anunţă provocarea personală pentru 2016

Disponibilitate şi precomandă

Despre Oculus Rift ştiam că va fi lansat în primul trimestru al anului 2016, iar disponibilitatea pentru precomandă începând cu 6 ianuarie 2016 confirmă posibilitatea livrării produsului în acest interval de timp.

Preţ

Iniţial, informaţiile indicau că versiunea pentru dezvoltatori va putea fi achiziţionată la un preţ de aproximativ 550 de euro, iar versiunea pentru consumator fiind mai ieftină, dar nu cu mult, undeva la 370 de euro.

Ulterior, confruntat cu această informaţie, fondatorul OculusPalmer Luckey a declarat că Oculus Rift va costa mai mult de atât. Este posibil să vedem o versiune care ar putea ajunge la 450 – 500 de euro.

Citeşte şi: Samsung trage un semnal de alarmă cu privire la anul 2016

Specificaţii

Oculus Rift va avea două ecrane OLED, a cărei rezoluţii combinate este de 2160×1200 pixeli, cu o latenţă mică, ceea ce garantează o imagine clară.

Un nou sistem de monitorizare va îmbunătăţi experienţa, alături de sistemul integrat audio. Dispozitivul este îmbrăcat cu material şi beneficiază de un design mai suplu, ergonomic, ceea ce onferă un confort sporit. Lentilele dispozitivului vor putea fi reglate pentru a se potrivi cu unghiul de vizionare al fiecărui utilizator.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!