More

  Internetul Vodafone din pungile Lay’s a salvat concediul de iarnă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sunt abonat Vodafone de un an de zile, iar în familia mea mai am alţi 4 abonaţi ai aceluiaşi operator de telefonie mobilă. În ianuarie 2017 va trebui să iau decizia dacă prelungesc abonamentul cu Vodafone pentru încă un an de zile sau mă portez la concurenţă. Dar, articolul de astăzi nu este despre abonamentul meu la Vodafone, ci despre cum ne-a salvat concediul de iarnă internetul Vodafone din pungile Lay’s.

  Motivele pentru care aş alege să plec de la Vodafone nu ţin de lipsa de semnal de date sau de voce (chiar dacă uneori mai întâmpin mici probleme la acest capitol), ci de oferta pe care mi-au comunicat-o angajaţii operatorului în showroom şi care nu mă ajută prea mult în activităţile pe care le întreprind zilnic. Spre exemplu, pentru suma de 10 euro lunar până acum m-am bucurat de 6GB de date mobile de la Vodafone, nelimitat minute şi sms-uri în orice reţea şi câteva zeci de minute bune pentru internaţional. Din ianuarie 2017, tot ce îmi va mai putea oferi Vodafone pentru preţul de 45 lei/lună va fi 1GB de internet şi toate celelalte pe care le-am avut incluse până acum.

  Consider că orice operator de telefonie mobilă din România ar trebui să se gândească la un abonament special gândit pentru abonaţii vechi, care au nevoie îndeosebi de date mobile şi mai puţin de celelalte avantaje. Spre exemplu, nu mă ajută cu nimic să am minute internaţionale, dar „îmi arde buza” când vine vorba de internet. Desigur, nu voi condamna operatorul pentru asta şi ori de câte ori datele mobile se termină, caut soluţii pentru a putea să îmi desfăşor în continuare activitatea şi datoria faţă de cetăţean pe internet.

  Concediul de iarnă de anul acesta l-am petrecut în comuna Dofteana, judeţul Bacău, localitatea în care m-am născut şi am crescut şi care are o serie de tradiţii şi obiceiuri de iarnă care nu trebuie ratate. Totuşi, cum niciun concediu nu este de fapt un concediu în adevăratul sens al cuvântului, pentru că cititorii Noobz trebuie să fie în permanenţă informaţi în materie de tehnologie, a trebuit să muncesc remote.

  Aşa cum am mai vorbit într-un alt articol în urmă cu câteva luni de zile, operatorii de telefonie mobilă au lacune în acoperirea acestei zone, iar de multe ori, acolo unde merge Vodafone nu merge Orange sau unde nu merg reţelele celor doi găsim Telekom sau chiar Digi Mobil. În plus, din păcate, în zona în care părinţii mei au casa, chiar dacă există infrastructură creată de UPC pentru abonamente de internet fix, încă nu s-a găsit un operator care să asigure abonamente la casele din zonă. Pentru o perioadă de 10 zile de concediu, dacă lucrezi constant pe internet, 6 GB de date mobile nu sunt niciodată suficienţi, aşa că am început să căutăm alternative pentru a avea constant internet, ca şi când am lucra de la birou unde avem un abonament de internet fix generos.

  Tatăl meu este un consumator înrăit de chipsuri Lay’s, iar începând cu luna octombrie 2016 a câştigat la promoţia „Gustul Lay’s te MEGA cucereşte” cartonaşe promoţionale care au însumat 10 GB de internet. Pentru că toţi cei din familie avem abonamente Vodafone, nu cartele PrePay, tot acest internet ar fi fost inutil. Totuşi, s-a întâmplat ca tot de la Lay’s, tata să primească înainte de Crăciun o cartelă PrePay, iar astfel am putut să ne şi folosim de premiu.

  Scopul acestui review nu este să laud brandul de chipsuri sau operatorul de telefonie mobilă, ci să prezint avantajele unei astfel de promoţii şi cum te poate scoate un premiu iniţial insignifiant din situaţiile neplăcute, precum momentele fără acces la internet.

  Am încărcat cartela când cu 300 MB, când cu 1 GB de internet, în funcţie de datele de care aveam nevoie în anumite momente. Cartela PrePay se pare că a oferit o acoperire mult mai bună pe date mobile decât cartelele de abonament pe care le utilizăm în această locaţie. În plus, vreme de 7 zile deja, fiecare membru al familiei s-a putut bucura de internet.

  Ce am făcut de fapt cu internetul Vodafone din pungile Lay’s?

  Am introdus cartela PrePay Vodafone într-o tabletă Samsung Tab 3 Lite, am încărcat-o cu MB şi GB de date mobile, după care am creat HotSpot. La această cartelă au fost constat conectate cel puţin două smartphone-uri şi două laptopuri, uneori chiar şi 4 smartphone-uri şi două laptopuri. Semnalul de internet a fost unul surprinzător de bun, am reuşit fără probleme să vizionăm chiar şi videoclipuri pe YouTube, fără ca acestea să prezinte impedimente în încărcare şi chiar am realizat apeluri video pe Skype.

  Promoţia de internet Vodafone în pungile Lay’s se încheie mâine, dar cu siguranţă în perioada următoare veţi mai găsi în magazine astfel de produse, pentru că valabilitatea codurilor promoţionale este extinsă până la finalul lunii ianuarie, iar odată activate, acestea au o valabilitate de 7 zile.

  *Acest articol nu reprezintă un material promoţional, ci o experienţă plăcută avută cu operatorul de telefonie mobilă Vodafone şi un feedback pentru o campanie utilă pentru utilizatorii de internet.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here