More

  Mobile World Congress 2017: Ce dispozitive de tehnologie am luat cu noi și cine ne-a susținut

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Luni începe cea mai mare întâlnire pentru industria de tehnologie mobilă din lume, organizată de GSMA și susținută în Capitala Mondială a Tehnologiei Mobile, Barcelona, în perioada 24 februarie – 2 martie 2017. Este primul an în care echipa Noobz participă la un eveniment de tehnologie de asemenea amploare, iar tot luna aceasta proiectul nostru aniversează 2 ani de la înființare și 2.356.049 de utilizatori.

  Dacă vă întrebați cum ne-am pregătit pentru Mobile World Congress 2017 și cum arată echipamentul pe care l-am pregătit pentru eveniment, în rândurile ce urmează vom prezenta și vom argumenta alegerile pe care le-am făcut. În funcție de experiențele de utilizare pe care le vom avea pe durata congresului, la final vă vom putea spune dacă am făcut sau nu alegerile corecte și care ar fi îmbunătățirile pe care le-am aduce anul viitor.

  Samsung Galaxy S7 Edge și Samsung Galaxy S6 Edge Plus – Sunt ultimele două tipuri de smartphone-uri pe care gigantul sud-coreean le-a lansat în 2017, respectiv 2016, și pe care le utilizăm încă de la lansarea în România. Din zecile de smartphone-uri pe care le-am testat de-a lungul timpului, considerăm că acestea sunt cele mai potrivite pentru participarea la un congres de tehnologie. De ce? În primul rând pentru camerele foto/video performante, pentru experiența de utilizare și pentru timpul rapid de răspundere al aplicațiilor, iar nu în ultimul rând pentru suportul excelent pe care dispozitivele îl oferă când este necesară apelarea la HotSpot. Singurul inconvenient la aceste două smartphone-uri flagship considerăm că ar fi pentru moment bateriile. Dar, la acest capitol apelăm cu încredere la două powerbank-uri de 3000 mAh de la Samsung și la încărcătoarele cu funcție de încărcare rapidă.

  Sony α 7R II – Deși suntem siguri că smartphone-urile pe care le avem la noi ar putea realiza fără probleme o serie de fotografii și video-uri la calitate foarte bună, trebuie să recunoaștem că niciodată camera unui dispozitiv mobil nu ar putea lua locul unei camere foto/video performantă. Dispozitivul ne-a fost pus la dispoziție de Sony și Smartpoint pe toată durata MWC 2017 și am optat pentru acesta dintr-o listă mai amplă de oferte pentru că am considerat că se potrivește cel mai mult planurilor noastre pentru evenimentul de tehnologie. Ce ne dorim să facem cu Sony α 7R II: să realizăm fotografii la foarte bună calitate indiferent de condițiile de lumină, pe care să le utilizăm ulterior pentru ilustrarea materialelor în care vă vom prezenta noile dispozitive lansate de producători la Mobile World Congress 2017. De asemenea, camera considerăm că este mai mult decât potrivită pentru realizarea de conținut video de la eveniment, îndeosebi pentru că îi poate fi aplicată în orice moment o lavalieră, în cazul interviurilor one on one.

  Acer Swift 7 – Vom începe să argumentăm alegerea printr-un singur termen: portabilitate. Desigur, nu este singurul avantaj al dispozitivului, dar este principalul pe care l-am luat în calcul atunci când am solicitat Acer și Creative Hub un laptop pentru utilizarea în perioada congresului de tehnologie. Avem nevoie de Acer Swift 7 pentru că este ușor de transportat, pentru că vine cu a 7-a generație de procesor Intel Core i7 și pentru că poate oferi suport atât pentru editare texte, cât și pentru editare foto/video. Modelul pe care l-am primim noi pentru utiliazare în această perioadă este versiunea cu auriu și da, într-adevăr acest laptop are proporțiile ultra-subțiri.

  Acer Spin – Este cel de-al doilea laptop pe care l-am solicitat pentru utilizare la MWC 2017 de la Acer și Creative Hub, iar motivul pentru care aveam nevoie de el, în afară de portabilitate, este faptul că poate fi folosit atât ca laptop, cât și ca tabletă, dar mai ales pentru că ne va ajuta să edităm cu brio materialele foto/video în timpul în care textele vor fi editate de pe Acer Swift 7, pentru ca informația să vă fie transmisă în timp util pe Noobz. Acer Spin mai vine cu un mare plus, și anume acela că are display touchscreen, lucru ce îți facilitează și mai mult utilizarea dispozitivului și îți oferă o experiență de utilizare productivă.

  Serviciu Roaming de la Orange – Înainte să plecăm la drum, destul de multe persoane ne-au sfătuit să ne luăm de acasă măsurile de precauție cu privire la internet, pentru că deși Barcelona este capitala mondială a tehnologiei mobile, semnalul de date mobile, ca de altfel și de wireless, nu este cel mai fericit. Sincer, ne aflăm în Spania de aproximativ 24 de ore, iar internetul fix este surprinzător de în regulă, dar când te afli în oraș, doar datele mobile pot salva situația. Pentru că până acum am parcurs peste 40.000 de pași de când am aterizat în țară, vă imaginați că vrând nevrând ne-am mai și rătăcit pe anumite străduțe. Serviciul roaming de la Orange a salvat situația atât când am fost nevoiți să ținem legătura pe internet cu cei de acasă (prin apeluri video pe Facebook și WhatsApp) sau apeluri vocale, când aveam nevoie să utilizăm aplicația Google Maps sau Waze, ca de altfel și atunci când am dorit să vă transmitem imagini dinainte de evenimentul MWC 2017.

  În timpul călătoriei în Barcelona, Spania, nu renunțăm desigur la dispozitivele wearable Allwatch de la Allview și Garmin Vivo, care ne ajută să fim în permanență la curent cu ora, distanța parcursă, numărul de pași, ritmul cardiac sau notificările de pe smartphone. Iar deși transportul nu ține de tehnologie, trebuie totuși să precizăm că pentru a ajunge din România la cel mai mare congres de tehnologie din lume, ce are loc anual în Barcelona, Spania, am ales să zburăm cu Wizz Air.

  Evenimente Nokia și Samsung înainte de MWC 2017

  Duminică, 26 februarie 2017, echipa Noobz participă la evenimentele de presă susținute înainte de MWC 2017 de Nokia și Samsung. Tot în aceeași zi vor avea loc prezentări de produse și din partea altor companii de telefonie mobilă, printre care Sony, Motorola, LG și Huawei.

  Din păcate, din motive ce nu țin de noi, nu vom avea posibilitatea să vă transmitem imagini în direct de la evenimentele private ale companiilor așa cum ne-am fi dorit și cum se va întâmpla de la Nokia și Samsung. Se pare că, invitațiile din partea acestor companii vin în număr limitat pentru fiecare țară în parte, iar criteriile de selecție ale jurnaliștilor și bloggerilor țin de fiecare firmă de PR, respectiv filială de companie din țară în parte. Totuși, stați fără griji, pentru că ne vom face negreșit datoria față de dumneavoastră și vă vom transmite în timp real toate informațiile oficiale, iar ulterior, la congresul de tehnologie care are loc de luni până joi, vom avea tot timpul din lume să realizăm câte un hands-on și să aflăm tot ce este necesar despre fiecare dispozitiv în parte.

  Ce ne propunem să mai urmărim la MWC 2017

  Dacă vă întrebați ce alte companii ne-au mai atras până în acest moment atenția de la MWC 2017, vă spunem că urmărim să vă vorbim mai multe despre Noa Mobile, un producător de smartphone-uri destul de interesante, despre Soracom, o companie din Japonia care se ocupă de IoT, ca de altfel și despre ChatSIM, companie ale cărei produse ne atrag de multă vreme atenția și pe care le așteptăm la test.

  De asemenea, vom urmări ce planuri are Lenovo pentru anul în curs, vom face o vizită la standul Hama și vom transmite evenimentul de lansare a unui nou smartphone de către brandul brașovean Allview. Desigur, lista surprizelor din tehnologie nu se oprește aici, așa că vă invităm să rămâneți cu ochii pe noi și să ne trimiteți pe mail redactie@noobz.ro, în secțiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook Noobz câteva cuvinte cu privire la ce alte lucruri vă doriți să aflați de la Mobile World Congress 2017.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.