More

  Google va penaliza toate aplicațiile Android cu probleme tehnice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a anunțat o nouă schimbare la nivel de prioritizare a aplicațiilor prezente în Google Play Store.

  În acest sens, actualizarea va determina o repoziționare a aplicațiilor cu performanțe sporite, astfel încât utilizatorii să beneficieze de o experiență completă, fără neplăceri cauzate de erori, ori de aplicații care nu sunt optimizate și îngreunează sau chiar micșorează perioada de funcționare a dispozitivului.

  Procesul de clasificare este unul chiar foarte simplu. Aplicațiile care înregistrează cât mai puține probleme tehnice vor fi listate înaintea celor care înregistrează performanțe slabe.

  Scopul final al acestei actualizări de algoritm este asigurarea promovării a celei mai performante suite de aplicații, care va duce automat la maximizarea utilizării aplicațiilor de către utilizatori.

  Factorul care a determinat introducerea acestui nou algoritm de performanță a fost analiza recenziilor realizate de către utilizatori. Google a constatat că aproape jumătate din recenziile de 1 stea (din maximum 5 stele) identificau ca principala problemă stabilitatea aplicației.

  Este evident că o aplicației care nu funcționează corect va stârni o frustrare celui care dorește să o utilizeze, iar faptul că utilizatorul a ales acea aplicație din multe altele nu face decât să adauge frustrării, deoarece este un timp pierdut pentru el.

  Tocmai din acest motiv, ca supapă de refulare, utilizatorii vor apela la sectiunea de recenzie a aplicațiilor. Pe termen lung, o serie de recenzii negative vor influența poziția aplicației în listarea sa pe Google Play Store. Cu toare acestea, dacă o aplicație se dovedește a fi extrem de populară, numărul mare de descărcări poate să elimine recenziile negative și să plaseze aplicația pe un loc fruntaș, deoarece majoritatea utilizatorilor mulțumiți nu vor apela la secțiunea de recenzii, acea secțiune fiind „rezervată” în special pentru utilizatorii care au avut probleme cu aplicația.

  Actualizarea va obliga în acest fel dezvoltatorii la un nivel mai ridicat de implicare atunci când vine vorba de actualizarea permanentă a aplicațiilor pe care le înscriu în Google Play Store.

  În afara factorilor care țin de performanță, Google va ține cont și de numărul de dezinstalări ale aplicației, dar a refuzat să ofere mai multe detalii despre acești factori, cum ar fi numărul de dezinstalări sau proporția dintre numărul de instalări și dezinstalări, care poate determina penalizarea unei aplicații.

  Google a început distribuirea actualizării către un număr limitat de utilizatori, dar spune că deja se observă rezultate notabile. Utilizatorii care au instalat aplicații performante au folosit și mai multe aplicații, iar numărul de dezinstalări a scăzut drastic.

  Google Play Store are peste 3 milioane de aplicații disponibile și, este evident, că un număr semnificativ de aplicații nu vor fi descoperite foarte ușor prin categorii sau prin selecția realizată de editori, iar punctul central rămâne modulul de căutare. Astfel, aplicațiile cu performanțe modeste și foarte multe probleme de dezvoltare vor fi și mai greu de descoperit decât în prezent.

  Actualizarea va fi disponibilă la nivel mondial, pentru toate regiunile din Google Play Store, iar algoritmul va avea un impact nu numai asupra rezultatelor de căutare, cât și a clasificării aplicațiilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.